Den bästa maten kommer från trakten…

kolla in den nya finska hundmat
Suomeksi

Produkter

Dagsmark HÄME torrfoder för fullvuxna hundar

Ett torrfoder tillverkat av finska råämnen med tanke på din hunds välmående. Fodret är smakligt och rikt på proteiner samt är tillverkat av välsmältande råämnen. Dagsmark HÄME innehåller bla. gris, fisk, potatis, havre samt lin.

Dagsmark HÄME innehåller varken vete, soja eller konserverings-, arom-, och färgämnen. Fodret innehåller alla de mineral- och spårämnen samt vitaminer din hund behöver.

Dagsmark Petfood tillverkar hundfoder av finska råämnen i Dagsmark by i Finland. Vårt sortiment för hundar och katter utvidgas under året 2017 .

Näringsinnehåll »
Ett torrfoder tillverkat av finska råämnen med tanke på din hunds välmående.
Fodret är smakligt och rikt på proteiner samt är tillverkat av välsmältande råämnen.
Dagsmark HÄME innehåller varken vete, soja eller konserverings-, arom-, och färgämnen.
Fodret innehåller alla de mineral- och spårämnen samt vitaminer din hund behöver.

Historien

Vad för Dagsmark?

Dagsmark Petfood Ab är ett 2016 grundat företag som tillverkar mat för husdjur. Som grundare i företaget är vi en grupp av människor med olika bakgrund, men kärleken till hundar och katter förenar oss.

Varför just Dagsmark? Varför skulle just din hund välja ett inhemskt foder?

I Finland har vi många smarta hundar – ca 800000 – enligt den senaste statistiken. Nåja inte är de alla så smarta, men ändå älskvärda. Inte ens den smartaste svansviftaren förstår ett dugg om människans uppfattning av inhemskhet. Men även hundar förstår, att bekanta och trygga saker är viktiga. Det som kommer en nära är viktigt även för hundar.

Men varför torrfoder?

För att det är enkelt, städat och det håller länge. Vi har undersökt hundägares behov och önskemål vad gäller hundmat och resultatet är klart och tydligt. Över 80 % av hundägarna matar sina hundar med torrfoder och vill så göra även i framtiden. Men många av dem tror att det inte är helt okay att mata sina hundar med torrfoder. Men så är det inte. Ett torrfoder av hög kvalitet, är ett utmärkt val, så länge man kommer ihåg att tillföra tillräckligt med vätska samt docerar portionerna rätt. Så det dåliga samvetet kan nu riktas mot något annat istället.

Så finns det faktiskt inga andra inhemska tillverkare av torrfoder?

Nej.

Varför inte det?

Tillverkning av hund och kattfoder är en omfattande affärsverksamhet. De internationella storföretagen har koncentrerat sina produktioner till de stora marknaderna, så det har inte blivit kvar någon tillverkning i Finland. Det finns dock tillverkare av råmat samt andra produkter såsom tex hundkorv och vi vill gärna rekommendera er alla att använda förutom vårt inhemska torrfoder även andra produkter av inhemska producenter.

Vad innebär det att vara en inhemsk produkt?

Det innebär att alla råämnen är från Finland. Från denna princip avviker vi inte. Förutom – nå– då det gäller fisken som fångats i närvattnen då det kan vara svårt att avgöra om varje enskild strömming har hållit sig hela tiden inom rikets gränser… Och det betyder även att allt tillverkas i Finland, i Österbotten , i Dagsmark by.

Vad gör att det skulle vara bättre?

Hundfodret är just så bra som råämnena man använt för att tillverka det. Allmänt kan konstateras att det kan vara skäl att undvika tex användning av vete, och istället satsa på olika proteiner och i mindre grad kombinationer av olika grönsaker och växter. Kött och fisk har en nyckelroll i detta sammanhang.

Vi använder de bästa råvarorna näringsmässigt. E allmän missuppfattning är att, de fisk och kött -mjölen som används i produktionen av husdjursmat skulle vara på något vis sämre än annan slags fisk eller kött. Vi vet att så är det inte. Vi använder fisk-och köttmjöl för att det är klokt. Näringsvärdena är bra och de lämpar sig väl för tillverkningen av torrfoder. Det är även ett ekologiskt val. Genom att använda fisk-och köttmjöl kan vi bidra till att minska svinn i livsmedelsindustrin.

På tal om ekologi så kan påpekas att våra produkter inte transporteras runt Europa och resterande världen hit och dit. Visst transporteras produkterna även från Dagsmark till handeln men detta sker i mycket mindre utsträckning och väldigt lokalt.

Nå varför från market? Har dom inte dålig hundmat där?

Alla använder marketar, det är enkelt ,ekologiskt och blir förmånligare. Medan du går till marketen för att handla mat kan du nu även handla högklassig ,inhemsk hundmat för din bästa vän. Logistiken är effektiv och därmed belastar den naturen mindre. Och då effektiviteten ökar kan också priset vara förmånligare i marketarna för våra produkter.

Smakar Dagsmark fodret bra då?

Javisst! Vi har testat smakligheten med djur och alla tycks gilla det. Så därför Dagsmark.

Av Finska råvaror tillverkat i Finland  för den Finska hunden. VUH!

Människorna bakom historien

Människor

Laura
Strömberg

Grundare och Verkställande direktör

Pekka
Siivonen-Uotila

Grundare

Topi
Jurvanen

Grundare

Jukka
Kaitaranta

Grundare

Börje
Norrgård

Grundare

Katja
Honkasalo

Produktionschef

Jasmin
Pyykkö

Marknadsföringskordinator

Våra återförsäljare

Återförsäljare

Återfösäljare

Ta kontakt ifall di är intresserad av återförsäljning info@dagsmarkpetfood.fi

Kontakta Oss

Kundtjänst

029 170 3500

info@dagsmarkpetfood.fi

Facebook
Instagram