Skip to main content

Ostoskori


Dagsmark Luumäki -hirvennahkaluut ovat olleet kaupoissa toukokuusta 2019 alkaen. Eettiset hirviluut valmistetaan käsityönä Kokkolan Nahkan toimesta. Hirvi on ekologinen ja eettinen villieläin, joka kuuluu Suomen monimuotoiseen luontoon. Hoitamattomana kanta kuitenkin kasvaisi liian suureksi ja aiheuttaisi erinäköisiä haittailmiöitä. Hirvien metsästystä säädellään vuosittaisilla kaatoluvilla. Nahka ei siis ole teurastamisen sivutuote vaan perustuu viranomaisten asettamaan kaatomäärään. Kaatomäärät lasketaan alueellisesti ja lähtökohta on aina lajin jatkuvuuden ja elinvoimaisuuden turvaaminen. Kaadetut hirvet hyödynnetään mahdollisimman hyvin; liha ravintona, nahka muina tuotteina. Hirviä ei siis kasvateta tuotantoon tai metsästetä metsistämme loppuun. Hirvennahka on luontainen valinta koiran puruluun ainesosaksi sillä, hirvennahka on luontaisesti vähärasvaista, taatusti antibioottivapaata ja täynnä herkullista riistanmakua. Hirvennahka on laadukas ja hyvin vähän hyötykäytetty raaka-aine, mutta samalla sitä on hyvin saatavilla. Hirvennahka on ekologinen ja kestävän kehityksen mukainen raaka-aine, sillä se ei ole osa tehotuotantoa vaan tärkeä osa kannanhoitoa. Metsästys perustuu viranomaisten kaatomääräyksiin, jotka on tarkoin laskettu ja harkittu lajin elinvoimaisuus huomioon ottaen.

Nahan saamme kotimaiselta perheyritykseltä Kokkolan Nahalta, joka taas ostaa hirvennahat suoraan metsästäjiltä ja metsästysseuroilta. Puruherkuissamme käytetään myös muiden nahkatuotteiden valmistuksessa syntyvää leikkuuylijäämää, joka muuten olisi liki mahdotonta hyödyntää. Olemme siis osaltamme edistämässä kiertotaloutta. Pienennämme hiilitassunjälkeä puruherkku kerrallaan.

Tiimimme on lähtöisin elintarviketeollisuudesta ja on erittäin tietoinen tuotantohygieniasta. Haluamme tarjota koirille laadukkaita ja ehdottaman turvallisia purutuotteita ja herkkuja. Käytössämme on Ruokaviraston valvoma omavalvontasuunnitelma. Yrityksemme omat laatukriteerit on kuitenkin asetettu vielä viranomaisvaatimuksia korkeammalle: Tuotantotilaan pääsy on rajoitettu kontaminaatioiden välttämiseksi. Työntekijöidemme ja kaikkien vierailijoiden on käytettävä erityisiä työvaatteita, käsineitä ja suojapäähineitä. Pyrimme toiminnassamme mahdollisimman korkeaan tehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen energian, veden ja raaka-aineiden käytössä. Tavoitteenamme on minimoida kaikki mahdollinen jäte ja raaka-ainehävikkimme on saatu laskettua nollaan.
Sähkömme on kokonaan ympäristöystävällistä.

Puruluut meille valmistaa:

1