Ostoskori

Heräsimme tarpeeseen, jossa kevyemmälle täysravinnolle olisi kysyntää. Etenkin ikääntyvien, kastroitujen ja steriloitujen koirien energiantarve saattaa laskea huomattavasti, jolloin koirakaverin vyötärö rupeaa muistuttamaan tynnyriä. Tällöin koiralle tulisi tarjota ruokaa, jossa on vähemmän energiaa sekä mahdollisuuksien mukaan myös enemmän liikuntaa. Ikääntyvän tai ylipainosta kärsivän koiran nivelet eivät kuitenkaan aina kestä liikunnan lisäämistä, jolloin ruoan energiamäärä joutuu todelliseen syyniin. ”Tarve Laihialle kirposi sekä omasta tarpeesta että ikääntyvien, steriloitujen, koirien määrän kasvusta ja heidän omistajiensa toiveesta. Meillä on kotona kolme mäyräkoirarouvaa, joiden aktiivisimmat jahtivuodet alkavat olla jo takana, mutta ruokahalu on edelleen kuin nuorilla ajureilla. Suojellaksemme rouvien niveliä ja tulevia elinvuosia, halusimme keventää ruokavaliota”, toteaa Dagsmark Petfoodin toimitusjohtaja Laura Strömberg viitaten mäyräkoirakolmikkoon, Kiukkuun, Wiljaan ja Kerttuun. ”Kiukun kuva muuten komeilee ansaitusti myös Laihia-pussin takapuolella”, hän vinkkaa.

Laura ja mäyräkoirakolmikko Kerttu, Kiukku ja Wilja + malinois Ässä.

Käyttökokemukset Laihian ympärillä ovat olleet alusta asti hyviä. Saana Malinen vaihtoi koiransa Ansan Laihialle jo ennen kuin tuote oli kauppojen hyllyllä. ”Aloitin syöttämään Ansalle Laihiaa, koska Ansku on steriloitu yli 9-vuotias narttu, jolla on taipumusta pulskistua herkästi. Aina on saanut säädellä annosten ja eri ruokien välillä. Lisäksi tuo lisätty MSM houkutteli kokeilemaan ruokaa, koska iäkkäämmällä metsästyskoiralla nivelet ja lihakset on tavallista enemmän koetuksella. Ansa on syönyt nyt noin puolen vuoden ajan Laihiaa ja on todella hyvässä kunnossa. Kilot ovat pysyneet kurissa eikä metsästyspäivänkään jälkeen kolota”, hän toteaa tyytyväisenä tuotteeseen.

Samansuuntaisia kokemuksia on myös Tiina Harjulla, jonka veteraani-ikäinen villakoira Heka on syönyt Laihiaa niin ikään aivan sen markkinoille tulosta saakka. Kääpiövillakoira Hekalla on takanaan pitkä ja kivinen tie suoliston kuntoutuksessa, ja tässä prosessissa Dagsmarkin ruuat ovat olleet keskiössä. ”Hekalla ei varsinaisesti ole suurta lihomisen vaaraa, vaikka koira täyttääkin ensi keväänä jo 13 vuotta. Aktiiviset harrastusvuodet ovat siis takana päin. Selässä oleva spondyloosi vaikuttaa kuitenkin liikunnan määrään kylmillä säillä. Tällöin Heka syö pääasiassa Laihiaa, jottei se vahingossakaan pääse pulskistumaan”, Tiina toteaa ja jatkaa: ”ruoka nimittäin maistuu nykyään jopa liiankin hyvin. Eniten minua jännitti Laihiassa käytetty MSM, sillä joillekin suolistoherkille koirille, kuten Hekalle, sen on todettu aiheuttavan närästystä. Kuitenkin luotto Dagsmarkin ruokiin on sen verran suuri, että uskalsin ottaa riskin. Se kannatti. Melkein uskallan jo sanoa, että Laihia on jopa kiilannut Hekan suursuosikki Savon ohi”, Tiina toteaa tyytyväisenä.

Heka syömässä Laihiaa. Kuva: Tiina Harju

Olimme onnekkaita kehitellessämme Laihiaa, sillä liki jokaisen dagsmarkilaisen kotoa löytyi tuotetestaukseen sopiva eli turhan tuhdiksi päässyt koiraystävä. Maistuvuus, hyvin sulavat raaka-aineet ja optimaalinen koostumus painonhallintaa silmällä pitäen on keventänyt etätyöystäviämme vähintäänkin kiitettävästi. Mummo- ja pappakoirat ovat saaneet aivan uuden buustin eläkepäivilleen. Steriloitujen ja kastroitujen koirien painonhallinta helpottui ja MSM:llä voidellut nivelet kulkevat lenkeillä kuin rasvatut.

Laihiasta on saatavilla kaksi pakkauskokoa 1,5 kg ja 9 kg.
Laihian löydät päivittäistavarakaupoista kautta maan sekä tietenkin koiranruokakaupasta.

Lue lisää Laihian loistavista raaka-aineista edellisistä blogiteksteistämme:
Kaura on kotimaista kultaa https://dagsmarkpetfood.fi/kaura-on-kotimaista-kultaa
Antibiootit eivät kuulu koiranruokaan https://dagsmarkpetfood.fi/antibiootit-eivat-kuulu-koiranruokaan

1