Raaka-aineet

Puhdasta & läheltä

Raaka-aineiden laatu ja puhtaus ovat tuotteidemme perusta. Prosessimme alkaa jo tuotekehityksestä, sillä suunnittelemme ja valmistamme vain sellaisia ruokia, joiden valmistusaineet löytyvät Suomesta. Tarjoamme koirallesi maistuvaa, turvallista ja antibioottivapaata ruokaa, joka on tuotettu lähellä.

Kana

Lihalajeista broileria tuotetaan Suomessa kilomäärällisesti eniten, ja se onkin myös useiden Dagsmark-tuoteperheen tuotteiden proteiinin lähde. Käyttämämme broilerinlihajauho valmistetaan elintarvikekelpoisista eläimistä.

Silakka ja kilohaili

Silakka ja kilohaili ovat kalapohjaisten ruokiemme perusta. Molempia kaloja voi pyytää kestävästi läheltä, toisin kuin esimerkiksi villilohta. Silakka on saalismääriltään Suomen suurin ja tärkein kalalaji.

Peruna

Peruna on ravintorikas juures, jonka kotimainen saatavuus on hyvä. Se sulaa koiran ruoansulatuskanavassa erinomaisesti ja on näin ollen mainio koiranruoan valmistusaine.

Kaura

Kaura tunnetaan sen erinomaisesta sulavuudesta ja vatsaa hellivistä kuiduista. Se on myös luontaisesti gluteeniton vilja.  Kauran hyötyjä on tutkittu paljon, mikä näkyy esimerkiksi kauraleivän suosiona.

Metsämarjat

Metsämarjarouheemme sisältää useita kotimaisia marjalajikkeita, jotka on kuivattu ja rouhittu. Marjojen terveyshyödyt perustuvat niiden sisältämiin suuriin vitamiinimääriin ja kuituun.

Pellava

Pellava on ravinnerikas öljyn ja hyvien rasvahappojen lähde. Se sisältää runsaasti omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Lisäksi pellavan siemenet sisältävät runsaasti kuitua, proteiinia ja kivennäisaineita. Pellava soveltuu koiran ruokavalioon sen erinomaisen imeytyvyyden vuoksi.

Rypsiöljy

Rypsiöljy on mainio rasvahappojen lähde ja hyvä lisä koiran täysravintoon. Se sisältää vain vähän tyydyttynyttä rasvaa, mutta sitäkin enemmän terveellisiä rasvoja. Myös rypsiöljyssä on omega-3- ja omega-6-rasvahappoja. Siinä on myös E- ja K-vitamiineja sekä kasvisteroleja. Kestävästi tuotettua rypsiöljyä on saatavilla Suomesta runsaasti.

Tuotanto

Kun valitset Dagsmark-tuotteen, voit luottaa siihen, että se on valmistettu Suomessa. Kotimainen tuotanto ja paikallisten työllistäminen ovat meille kunnia-asioita, joista emme tingi.

Dagsmarkin tehdas sijaitsee Loimaan Mellilässä, Varsinais-Suomessa. Teemme lähivuosina merkittäviä investointeja tehtaaseemme – tavoitteemme on rakentaa tehtaastamme Suomen ensimmäinen aidosti kiertotaloutta hyödyntävä ekologinen lemmikkiruokatehdas.

Tehtaan tuotantoprosesseja valvoo Ruokavirasto. Kysynnän kasvettua osan tuotteistamme valmistaa niinikään suomalainen Raisioaqua Oy.

Seuraamme uusia innovaatioita tarkasti, sillä haluamme kehittää tuotantoamme yhä tehokkaammaksi ja ympäristö­ystävällisemmäksi. Kotimaassa tuotettu ruoka on jo sinällään ekoteko, mutta huomioimme myös tuotantoprosessin eri vaiheiden päästöt. Uskomme, että pienillä teoilla on suuri vaikutus.