Raaka-aineet

Puhdasta & läheltä

Raaka-aineiden laatu ja puhtaus ovat meille peruspilareita. Haluamme tarjota koirille turvallista, antibioottivapaata ja maistuvaa ruokaa joka on tuotettu lähellä. Prosessimme alkaa jo tuotekehityksessä sillä suunnittelemme vain ruokia, joiden raaka-aineet voimme saada Suomesta ja mahdollisimman läheltä tehdastamme.

Kana

Kana on tänä päivänä ravintoketjumme tärkeä pilari ja broileria tuotetaan Suomessa kilomäärällisesti tällä hetkellä lihalajeista eniten. Koiranruoassa voidaan käyttää monia ihmisravinnoksi kelpaamattomia osia ja näin ollen edistää kiertotaloutta sekä pienentää hiilijalanjälkeä.

Silakka ja kilohaili

Silakka ja kilohaili ovat kalapohjaisten ruokiemme perusta sillä niitä on kestävästi saatavilla läheltä toisin kun esimerkiksi villilohta. Silakka on saalismääriltään Suomen suurin ja tärkein kalalaji.

Poro

Poroa oivallisempaa lihaa on vaikea löytää. Villieläimen lailla metsässä laiduntava ja kasvava poro on ympäristöystävällinen valinta, jonka lisäksi liha on erittäin vähärasvaista ja hyvin siedettyä, joten se sopii mainiosti myös useimmille allergisille koirille.

Possu

Possu on poroa rasvaisempi liha jonka tuotannolla Suomessa on pitkät perinteet. Possu on erinomainen liha koiran ruokintaan ja Suomessa tuotettuna possun liha on erittäin laadukasta ja puhdasta, sillä esimerkiksi antibioottien käyttöä lihateollisuudessa säädetään lailla.

Peruna

Ravintorikas juures, jota on Suomesta hyvin saatavilla. Lisäksi se sulaa koiran ruoansulatuskanavassa erinomaisesti ja on näin ollen mainio raaka-aine koiranruokaan.

Kaura

Kaura on luontaisesti gluteeniton vilja, joka on tunnettu erinomaisesta sulavuudesta ja vatsaa hellivistä kuiduista. Kauran hyödyistä on olemassa lukuisia tutkimuksia, joka näkyy myös ihmispuolella kauran käytön kasvuna esimerkiksi leipäteollisuudessa.

Metsämarjat

Metsämarjarouhe sisältää useita kotimaisia marjalajikkeita, jotka on kuivattu ja rouhittu. Marjojen terveyshyödyt perustuvat niiden sisältämiin suuriin vitamiinimääriin sekä kuituun.

Pellava

Pellava on ravinteikas öljyn ja hyvien rasvahappojen lähde. Pellava sisältää runsaasti omega 6 ja 3 -rasvahappoja. Lisäksi siemenet sisältävät runsaasti kuitua, proteiinia ja kivennäisaineita. Pellava soveltuu koiran ruokinnan osaksi erinomaisesti erinomaisen imeytyvyyden vuoksi.

Rypsiöljy

Rypsiöljy on mainio rasvahappojen lähde ja hyvä lisä koiran täysravintoon. Se sisältää runsaasti kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja, mutta vähän tyydyttynyttä rasvaa. Siinä on ravitsemuksellisesti optimaalisessa suhteessa omega-6-ja omega-3 -rasvahappoja. Lisäksi rypsiöljy sisältää E-vitamiinia, K-vitamiinia ja kasvisteroleja. Rypsiöljyä on runsaasti saatavilla Suomesta kestävästi tuotettuna.

Tuotanto

Tuotantomme tapahtuu Karijoella, keskellä kauneinta maalaismaisemaa. Kotimainen tuotanto ja paikallisten työllistäminen ovat meille kunnia-asioita joista emme tingi. Kun valitset Dagsmark -tuotteen voit luottaa siihen, että tuote on valmistettu Suomessa.

Tehtaamme on uudenaikainen ja moderni. Teemme laitehankintoja itse ja investoimme koko ajan tarvittavissa määrin uusien laitteiden hankintaan. Seuraamme maailmalta tulevia innovaatioita ja pyrimme koko ajan nykyaikaistamaan tehdastamme tehostaen, mutta myös hiilijalanjälkeä pienentäen.

Tuotekehityksemme tapahtuu Suomessa alan ammattilaisten kollektiivissa. Meillä on koiranruokinnan parhaat asiantuntijat käytössämme jonka lisäksi olemme kaikki intohimoisia koiraihmisiä joten tuotekehityksemme on koko ajan loppukäyttäjä eli koiralähtöistä.

Hiilitassunjälki on meidän kaikkien huulilla. Kestävä kehitys, luonnon monimuotoisuuden vaaliminen ja puhtaiden metsien turvaaminen myös seuraaville koira- ja ihmissukupolville on meille ensiomaisen tärkeää. Uskomme, että pienillä teoilla on suuri vaikutus. Kotimaassa tuotettu koiranruoka on jo itsessään ekoteko, mutta tämän lisäksi pyrimme jo tuotantovaiheessa huomioimaan ekologisuuden ja hillitsemään päästöjä.