RÅVAROR

RENT & NÄRA PRODUCERAT

RÅVARANS KVALITET OCH RENHET ÄR VÅR GRUNDPELARE. VI VILL GE HUNDAR EN SÄKER, ANTIBIOTIKAFRI OCH GOD MAT SOM PRODUCERAS NÄRA. VÅR PROCESS BÖRJAR REDAN I PRODUKTUTVECKLING EFTERSOM VI PLANERAR BARA MAT, VARS RÅVAROR VI KAN FÅ FRÅN FINLAND OCH SÅ NÄRA VÅR FABRIK SOM MÖJLIGT.

KYCKLING

Idag är kyckling en viktig pelare i vår livsmedelskedja, kycklingproduktionen är i Finland för närvarande den största i kilogram av alla köttarter. Många delar som är olämpliga för konsumtion för människan kan användas i hundmat och därmed främja den cirkulära ekonomin och minska koldioxidavtrycket.

STRÖMMING OCH SKARPSILL

Strömmingen och skarpsillen är grunden för våra fiskbaserade helfoder, eftersom de är tillgängliga nära på ett hållbart sätt, till skillnad från vildlaxen. Strömmingen är den största och viktigaste fiskarten i Finland.

POTATIS

En näringsrik rotfrukt som är mycket lätt tillgänglig i Finland. Dessutom smälter den i hundens matsmältningsorgan utmärkt och är därför en utmärkt råvara som hundmat.

HAVRE

Havre är naturligt glutenfritt spannmål, känt för deras utmärkta smältbarhet och är en mild fiber för magen. Det finns många undersökningar av fördelarna med havre, vilket också framgår av den mänskliga sidan som en ökning av användningen av havre, till exempel i brödindustrin.

SKOGSBÄR

Skogsbärskrosset innehåller flera inhemska bärsortiment som är torkade och krossade. Hälsovinsterna av bär baseras på de stora mängderna vitaminer de innehåller och fibern.

LINOLJA

Lin är en näringsrik källa till olja och goda fettsyror. Linolja innehåller gott om omega 6 och 3 fettsyror. Dessutom innehåller fröerna mycket fiber, protein och mineraler. Linolja är en utmärkt del av hundfoder på grund av dess utmärkta absorbtion.

RYPSOLJA

Rypsolja är en stor källa till olika fettsyror och är ett utmärkt tillägg till din hunds kompletta kost. Den är rik på enkel- och fleromättade fetter, men innehäller låga halter mättat fett. Den har ett näringsmässigt optimalt förhållande mellan omega-6 och omega-3 fettsyror. Dessutom innehåller rypsolja vitamin E, vitamin K och växtsteroler. Rypsolja produceras på ett hållbart sätt och i rikliga mängder i Finland.

PRODUKTION

Vår produktion sker i Karijoki, mitt i den vackraste landsbygden. Inhemsk produktion och anställning av lokalbefolkningen är hedervärdiga saker som vi inte ger avkall på. När du väljer en Dagsmark-produkt, kan du räkna med att det är en produkt som tillverkas i Finland.

Vår fabrik är nutida och modern. Vi gör själva våra inköp av utrustning och vi investerar hela tiden vid förvärv av ny utrustning. Vi följer innovationerna runt om i världen och strävar ständigt efter att modernisera vår fabrik, men också genom att minska koldioxidavtrycket.

Vår produktutveckling utförs i Finland av ett team av proffs. Vi har de bästa experterna inom hundmat till vårt förfogande och vi är alla passionerade hundmänniskor, så vår produktutveckling är alltid slutanvändaren i sikte alltså hunden.

Koltassavtrycket ligger på allas läppar. Hållbar utveckling, bevarande av biologisk mångfald och att skydda rena skogar för nästa generation av hundar och människor är av yttersta vikt för oss. Vi tror att små handlingar har stor inverkan. Inhemsk hundmat är redan en miljösatsning i sig, men dessutom strävar vi att ta hänsyn till ekologi och att minska utsläppen i produktionsfasen.