KEVYEMPÄÄ RUOKAA VANHOILLE JA PYÖRISTYVILLE KOIRILLE

KEVYEMPÄÄ RUOKAA VANHOILLE JA PYÖRISTYVILLE KOIRILLE

Ruoasta voi nauttia, vaikka se olisi kevyempää. Tämän todistaa Dagsmark LAIHIA, kevyempi koiranruoka seniorikoirille ja helposti pyöristyville nuoremmillekin koirille. Etenkin ikääntyvien, kastroitujen ja steriloitujen koirien energiantarve saattaa laskea huomattavasti, jolloin koirakaverin vyötärö voi alkaa muistuttaa tynnyriä. Tällöin koiralle tulisi tarjota ruokaa, jossa on vähemmän energiaa ja lisätä liikuntaa. Ikääntyvän tai ylipainosta kärsivän koiran nivelet eivät kuitenkaan aina kestä liikunnan lisäämistä, jolloin ruoan energiamäärä joutuu todelliseen syyniin.

”Tarve Dagsmark LAIHIALLE kirposi sekä omasta tarpeesta että ikääntyvien sekä steriloitujen koirien määrän kasvusta ja heidän omistajiensa toiveista. Meillä on kotona kolme mäyräkoirarouvaa Kiukku, Wilja ja Kerttu, joiden aktiivisimmat jahtivuodet alkavat olla jo takana, mutta ruokahalu on edelleen kuin nuorilla ajureilla. Suojellaksemme rouvien niveliä ja tulevia elinvuosia halusimme keventää ruokavaliota. Kiukun kuva muuten komeilee ansaitusti myös LAIHIA-pussin takapuolella”, kertoo Dagsmarkin toimitusjohtaja Laura Strömberg.

Toimitusjohtaja Laura Strömberg istuu sohvalla neljän koiran kanssa

Laura ja mäyräkoirakolmikko Kerttu, Kiukku ja Wilja + malinois Ässä.

Seniorikoirien hyväksi haukkuma

Käyttökokemukset Dagsmark LAIHIASTA ovat olleet alusta asti hyviä. Tiina Harjulla on veteraani-ikäinen villakoira Heka, joka on syönyt Dagsmark LAIHIAA aivan sen markkinoille tulosta saakka. Kääpiövillakoira Hekalla on takanaan pitkä ja kivinen tie suoliston kuntoutuksessa, ja tässä prosessissa Dagsmarkin ruoat ovat olleet keskiössä.

”Hekalla ei varsinaisesti ole suurta lihomisen vaaraa, vaikka koira täyttääkin ensi keväänä jo 13 vuotta. Aktiiviset harrastusvuodet ovat siis takana päin. Selässä oleva spondyloosi vaikuttaa kuitenkin liikunnan määrään kylmillä säillä. Tällöin Heka syö pääasiassa Dagsmark LAIHIAA, jottei se vahingossakaan pääse pulskistumaan. Ruoka nimittäin maistuu nykyään jopa liiankin hyvin”, Tiina naurahtaa.

”Eniten minua jännitti tässä kuivaruoassa käytetty MSM, sillä joillekin suolistoherkille koirille, kuten Hekalle, sen on todettu aiheuttavan närästystä. Kuitenkin luotto Dagsmarkin ruokiin on sen verran suuri, että uskalsin ottaa riskin. Se kannatti. Melkein voin jo sanoa, että Dagsmark LAIHIA on jopa kiilannut Hekan suursuosikin, Dagsmark SAVON, ohi.”

Heka syömässä Laihiaa. Kuva: Tiina Harju

Kotimainen koiranruoka painonhallintaan

Olimme onnekkaita kehitellessämme Dagsmark LAIHIAA, sillä liki jokaisen dagsmarkilaisen kotoa löytyi tuotetestaukseen sopiva eli turhan tuhdiksi päässyt koiraystävä. Maistuvuus, hyvin sulavat raaka-aineet ja optimaalinen koostumus painonhallintaa silmällä pitäen ovat keventäneet karvaisia ystäviämme kiitettävästi. Mummo- ja pappakoirat ovat saaneet aivan uuden buustin eläkepäivilleen. Steriloitujen ja kastroitujen koirien painonhallinta helpottui ja MSM:llä voidellut nivelet kulkevat lenkeillä kuin rasvatut.

Dagsmark LAIHIASTA on saatavilla kaksi pakkauskokoa 1,5 kg ja 9 kg. Löydät sen hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista, valikoiduista erikoisliikkeistä ja verkkokaupoista sekä omasta verkkokaupastamme.

Tassuttele verkkokauppaamme

Lue lisää kuivaruokiemme raaka-aineista:

Kaura on kotimaista kultaaAntibiootit eivät kuulu koiranruokaan

 

Takaisin blogiin