Paraisilta Hollywoodiin – koirat mainoselokuvan tähtinä

Paraisilta Hollywoodiin – koirat mainoselokuvan tähtinä

Mitä tapahtuu mainoskuvausten kulisseissa? No, kun kuvattavina on neljä koiraa ja yksi toimitusjohtaja, ei kommelluksiltakaan voitu välttyä.

MTV3:lla ja Subilla on pyörinyt toukokuun lopussa Dagsmarkin tv-mainos, jonka päärooleissa olivat Dagsmarkin toimitusjohtaja ja yksi perustajista, Laura Strömberg, sekä hänen neljä koiraansa Ässä, Kiukku, Kerttu ja Wilja. Mainoksen toteuttaminen ei ole ihan yksinkertainen homma: suunnittelu alkoi jo maaliskuussa, kun lähdimme yhdessä mainostoimisto Folkin kanssa miettimään käsikirjoitusta filmiin, ja lopulliset spotit kuvattiin aurinkoisena huhtikuun päivänä.

Yhtiöllämme on vahva tarina, minkä halusimme näkyvän myös mainoksessa. Monien mietintöjen jälkeen päädyimme siihen, että mainoksessa keskitytään kertomaan tuotteiden lisäksi meistä dagsmarkilaisista ja siitä, miksi me lähdimme perustamaan kuivamuonatehdasta Suomeen. Sekä tarinaamme että koko toimintaamme liittyvät olennaisesti omat koiramme, joten siksi näyttelijöiksi valikoituivat luontevasti Lauran karvaiset perheenjäsenet.

Kuvauspäivä oli mahtava kokemus meille kaikille – varsinkin koirille, jotka olivat aivan innoissaan heidän kotiinsa aamuvarhaisella pelmahtaneesta 12 hengen tuotantotiimistä! Suurin osa kuvauksista tehtiin olohuoneessa, jossa mööpeleitä siirrettiin ja valoja viritettiin parhaan lopputuloksen varmistamiseksi. Kuvausottoja otettiin lukemattomia, koska kaikki eivät todellakaan menneet ihan nappiin…

Koirilla keskittyminen herpaantui vähän väliä eikä kameraan katsominen ollut mitenkään itsestään selvää. Nimestään huolimatta lempeä ja seurallinen Kiukku-mäykky pyrki koko ajan kuvausryhmän luokse rapsutuksia kerjäämään. Malinois-vahvistuksemme Ässä oli enemmän kiinnostunut kaikesta liikkuvasta kuten äänimiehen mikrofonista.

Jossain vaiheessa yritimme saada kaikki koirat samalle videolle, mutta sehän vasta sähläykseksi menikin!

Riittävän monen oton jälkeen hyvääkin materiaalia saatiin kasaan, ja lopputuloksesta voimme olla oikein ylpeitä! Koirat saivat palkintonsa rapsutusten ja nappuloiden muodossa ja suostuisivat varmasti milloin vain uuteen kuvaukseen.

Vinkkeinä mainoskuvauksia koirien kanssa suunnitteleville:

  • Valitkaa koirille mahdollisuuksien mukaan tuttu paikka, jossa aikaa ei mene hukkaan ympäristön tutkimiseen. Uusiin ihmisiin ja kuvausvälineistöön tutustumiseen saa kuitenkin tuhlautumaan riittävän paljon aikaa.
  • Varatkaa tarpeeksi herkkuja taskuun koirien houkuttelemiseksi milloin mihinkin asentoon – istumaan, makaamaan tai katsomaan kameraan.
  • Perustottelevaisuus edesauttaa kummasti kuvaustilanteessa. Meidän mäyräkoirilla nämä taidot olivat tällä kertaa osittain hukassa.
  • Tuotantoyhtiön ihmisten on hyvä suhtautua myötämielisesti koiriin, jotta kärsivällisyys riittää nelijalkaisten sählätessä. Meillä oli ilo työskennellä ihmisten kanssa, jotka itsekin rakastivat koiria. Saimme koko päivän nauraa niiden tempauksille, ja kuvausaika hurahti kuin siivillä.

Kiitos Folkille ja kuvaustiimille hienosta päivästä ja yhteistyöstä! Tämä ei jää viimeiseksi kerraksi, vaan jatkoa on varmasti luvassa.

Takaisin blogiin