Parempaa purtavaa eri puruvoimille

Parempaa purtavaa eri puruvoimille

Mistä koirien puruluut oikein tehdään ja miten valita niistä koiralle sopivin? Puruluut, tai oikeammin purutuotteet, valmistetaan nahasta. Erikokoisilla ja eri-ikäisillä koirilla on erilainen puruvoima, mikä ohjaa sopivan purutuotteen valintaa.

Mistä puruluut tehdään?

Purutuotteet valmistetaan nahasta. Nahassa on kaksi kerrosta, joita kutsutaan pintanahaksi (top grain) ja haljasnahaksi (split leather, raw leather).

Pintanahassa on vetolujuutta ja se on nahan kestävämpi osa. Sitä käytetään yleensä nahkatuotteiden valmistukseen. Haljasnahka taas on vuodan alempi osa, joka on huokoisempaa ja pehmeämpää. Se on pinnaltaan karkeampaa ja kuumuudenkestävää, joten paksuista haljaksista valmistetaan esimerkiksi työkäsineitä. Ohuempi haljasnahka taas ohjautuu nahkateollisuuden sivutuotteena puruluiden raaka-aineeksi mm. Aasiaan ja Väli-Amerikkaan. Pitkien kuljetusmatkojen ja säilytysaikojen vuoksi näiden puruluiden valmistusprosessissa käytetään kemikaaleja säilyvyyden takaamiseksi sekä valkaisuaineita ulkonäön tasoittamiseksi.

Dagsmarkin kotimaiset purutuotteet sen sijaan valmistetaan suomalaisesta naudannahasta ja hevosennahasta sekä pohjoismaisesta hirvennahasta ilman säilöntä- ja lisäaineita. Purutuotteita ei myöskään valkaista eikä säteilytetä.

LUUMÄKI-purutuotteet kovempaan pureskeluun

Dagsmark LUUMÄKI -tuoteperheen pururullat valmistetaan kokonaisista, halkaisemattomista vuodista ja ne ovat siksi puruvastukseltaan reilusti kovempia kuin haljasnahasta valmistetut tuotteet. Pintanahasta käärityt luut pitävät muotonsa viimeiseen suupalaan asti. Ne eivät siis avaudu, pehmene tai tartu koiran karvoihin.

Hirvennahka on puruvastukseltaan luontaisesti kovempi kuin naudannahka. Isoille ja puruvoimaltaan vahvoille koirakavereille kannattaakin ostaa mahdollisimman paksu, hirvennahasta kääritty puruluu, esimerkiksi Dagsmark LUUMÄKI Hirvirulla M tai L.

TIKKURILA-purutikut kevyempään pureskeluun

Dagsmark TIKKURILA -tuoteperheen purutikut on valmistettu jauhetusta hirvennahasta ja ne sopivat puruvoimaltaan pienemmille koirille, pennuille ja vanhoille koirille.

TIKKURILA-purutikut on valmistettu kokonaan ilman jauhoja tai muuta tärkkelystä, joten ne antavat enemmän puruvastusta kuin markkinoilla olevat ns. rouheluut. Tikkurilat ovat myös luontaisesti gluteenittomia ja lisäaineettomia.

Dagsmark Tikkurila S purutikku

Dagsmarkin purutuotteiden puruvoima

Me Dagsmarkilla olemme kehittäneet purutuotteiden valintaa helpottamaan puruvoimamittarin, joka perustuu eri tuotteiden tarjoamaan puruvastukseen. Dagsmarkin purutuotteet on luokiteltu kevyen, keskivahvan ja vahvan puruvoiman tuotteisiin.

 

Takaisin blogiin