Songasta sometähteyteen – Esittelyssä Instagram-persoona Benno

Songasta sometähteyteen – Esittelyssä Instagram-persoona Benno

Instagramin puolella nauravaisena kuvissa esiintyvä valkoinenpaimenkoira Benno on puolitoistavuotias hurmuri, joka touhuilee omistajansa Miran kanssa päivät pitkät.

”Benno on ennen kaikkea todella hyvä ystäväni, jonka kanssa on mahtava touhuta arkisia askareita aivan omaksi iloksi”, Bennon remmin päässä seisova Mira kertoo.

Tämä hyväntuulinen parivaljakko harrastaa tokoa, rally-tokoa, hakua ja on aloitellut hiukan vetopuuhia, unohtamatta heidän vapaaehtoista Karva-Kaveri -toimintaa. Pitkän listan jatkoksi voidaan todeta parin harrastavan myös Instagramia, sillä Bennosta on nähtävillä lähes päivittäin mahtavia kuvia sekä storyjä.

”Alkuun Instagram oli minulle yksityinen kuvapäiväkirja Bennon kasvusta ja kehityksestä, mutta sain paljon rohkaisevaa palautetta ystäviltä, joten päätin muuttaa sen julkiseksi”, Mira kertoo. Hän jatkaa; ”Ihmiset ovat olleet tosi kiinnostuneita ja se on kyllä kiva!”


Bennolla on tällä hetkellä noin 1100 seuraajaa, joka on noin kuusi kertaa enemmän kuin heidän kotikylänsä asukasluku.

”Suosituimpia postauksia ovat olleet ruokinta-aiheiset postaukset. Saan paljon ideoita ja vinkkejä seuraamalla muiden sivuja ja tarinoita sekä pääsen käymään monia mielenkiintoisia keskusteluja esimerkiksi yksityisviestein, joten Instagramista on itselleni ihan aitoa hyötyä”, Mira tiivistää.

Bennon omistaja Mira työskentelee sosiaalialalla, joka on osittain ohjannut myös hänen rotuvalintaansa. Benno on hänen ensimmäinen valkoinenpaimenkoira, mutta rotuun päätymistä edelsi jopa kahdeksan vuoden ajatus- ja tutkimustyö.

”Tiesin pentua ottaessani, että haluan käyttää koiraa työssäni, joten se asetti vaatimuksia rodulle. Saksanpaimenkoira herättää helposti ulkonäöllään ennakkoluuloja, mutta valkoinenpaimenkoira on heti värinsäkin puolesta helpommin lähestyttävä”, Mira kertaa. Mira ei ole vielä päässyt hyödyntämään Bennoa palkkatöissään, vaikka onkin kouluttanut eläinavusteiseen työskentelyyn. Taitojaan pari ylläpitää tällä hetkellä muun muassa vapaaehtoisuuteen perustuvan Karva-Kaveri -toiminnan kautta. ”Olen ollut rotuvalintaani ja etenkin minulle osuneeseen yksilöön erittäin tyytyväinen, mistä kuuluu suuri kiitos myös kasvattajalle. Hän valitsi pitkien haastattelujen ja ajatusten vaihdon jälkeen minulle pentulaatikosta juuri Bennon ja valinta ei olisi voinut juuri enempää nappiin osua”, Mira myhäilee Bennoa rapsutellen.

Palatessamme suosituimpiin postauksiin ja Miran mainitsemiin ruokinta-aiheisiin, hän avaa hiukan taustoja ajatukselleen ruokkia Bennoa 50/50 Dagsmark Lappi-kuivaruoalla ja kotimaisella lihalla.
”Olen aina halunnut ruokkia koirani täysin raa’alla, mutta realiteettina on todettava, että nappulan pitäminen raakaruoan rinnalla helpottaa elämää ja etenkin reissaamista melko paljon. Lisäksi olen huomannut koirani voivan erinomaisesti, joten miksi hyvää tapaa vaihtamaan?” Mira tiivistää. Benno on siirtynyt 50/50 ruokinnalle hiljattain kasvukauden päätyttyä. Nappulaksi valikoitui Dagsmark Lappi kotimaisuuden ja erinomaisen saatavuuden vuoksi.

”Olin etsimässä itseäni miellyttävää nappulaa ja bongasin tutusta verkkokaupasta kotimaisen vaihtoehdon, joten en voinut olla kokeilematta tuotetta. Lisäksi olin kuullut tuotteesta hyvää jo Bennon siskon omistajalta, joten päätös oli helppo”, Mira kertoo.

Mira on toiselta ammatiltaan eläintenhoitaja ja hän kertoo nähneensä tuotantoeläinpuoltakin. ”Tiedän, miten laadukasta kotimainen liha on ja tiedän miten kovalla työllä kotimaiset tuottajat yrittävät pitää pintansa kovenevassa kilpailussa. En näe itse yhtään syytä miksi en ostaisi kotimaista, kun sellainen vaihtoehto on tarjolla, olipa kyse sitten kuivaruoasta tai lihoista”, Mira näpäyttää ja jatkaa; ”Kotimaisuus on minulle tärkeä arvo ja nautin siitä, kun tiedän mitä koirani syö.”

 

Takaisin blogiin