Taimien istutusta ilmaston hyväksi

Taimien istutusta ilmaston hyväksi

Me Dagsmarkilla istutamme yhden uuden metsän taimen jokaista vuonna 2022 tehtyä uutta uutiskirjeen tilausta kohden. Istutukset ovat jo käynnistyneet alkuvuoden osalta ja taimia on nyt istutettu 365. Tämä puumäärä sitoo hiilipäästöjä jopa noin 86 tonnia. Taimien kokonaismäärä selviää vuoden lopussa.

Yhteistyöstä kasvaa uusi metsä

Taimien istutus on yksi tapa toteuttaa suomalaisia ympäristötekoja ja ottaa asiakkaamme osaksi niitä. Taimien istutus tehdään yhteistyössä Carbon Deedin kanssa. Carbon Deedin istutus- ja hoitotavat tukevat metsän monimuotoisuutta, esimerkiksi sekametsän luomista jo taimikkovaiheessa. Silloin kun metsän istuttaminen ja hoito pohjautuvat ympäristön parantamiseen, metsä varastoi hiiltä pitkäaikaisesti ja tarjoaa elinympäristöjä kasveille, sienille ja eläimille.

86 tonnia sidottuja hiilipäästöjä

Metsittäminen on erinomainen keino sitoa ilmakehästä hiilidioksidia. Carbon Deed ottaa taimituksessa ja metsänhoidossa huomioon metsän koko elinkaaren. Uutta metsää istutetaan aiemmin metsittämättömille joutomaille tavoitteena luonnon monimuotoisuuden tukeminen ja hiilensidonnan maksimointi.

Nyt istutetut 365 puuta sitovat hiilipäästöjä noin 86 tonnia. Mitä luku sitten tarkoittaa käytännössä? Se vastaa vuodessa noin kahdeksan suomalaisen hiilipäästöjä1, 172 koiran hiilipäästöjä2, 1,1 miljoonaa autolla ajettua kilometriä3 tai 86 edestakaista lentoa välillä Helsinki-Singapore.4

Jäämme innolla odottamaan, miten paljon hyvää saamme kasvamaan. Jos et siis vielä ole tilannut uutiskirjettämme, niin tee pieni ympäristöteko ja laita suomalainen metsä kasvamaan.

    Takaisin blogiin