Skip to main content

Ostoskori

Uusivuosi voi olla monelle koiralle raskas kokemus, jos paukut ja välke pelottaa. Tilanne voi olla uusi omistajallekin, jos vanha koira alkaa pelkäämään yhtäkkiä tai pentu ei olekaan niin rautahermoinen, kun arki on antanut olettaa. Uudenvuoden räiske on melko uniikkia meteliltään verrattuna vuoden muihin päiviin. Kokosimme muutamia vinkkejä uudenvuoden varalle.

Tärkeintä uudenvuoden vietossa on toimia koiran ehdoin. On epäreilua jättää koira yksin pelottavaan tilanteeseen, vaikka koira ei olisikaan pelonmerkkejä ennen näyttänyt. Koiraihmisten uusivuosi voi näyttäytyä koirattomille kovin erilaisena ja tylsänäkin, mutta se on vain päivä muiden joukossa. Sitä paitsi ainahan voi kutsua koirallisia kavereita viettämään uuttavuotta samaan paikkaan! Kotona on hyvä hoitaa lenkitysasiat jo päivällä. Nyrkkisääntönä on, että rakettien ampumisaikana klo 18-02 ei ole mitään asiaa ulos. Tuo on normaali työpäivän pituus ja koira selviää sen aivan varmasti pissimättä. Meidän perheessämme koirat saavat uutenavuotena heti aamusta pitkän lenkin (kytkettyinä!) ja iltaruoka annetaan jo noin klo 14, jotta lenkille voidaan mennä klo 15. Seuraavan kerran ulos mennään vasta räiskeen jälkeen. Näin olemme välttyneet altistumasta pahimmalle paukkeelle, vaikka nykyisestä porukasta kukaan ei suoranaisesti pelkääkään. Koska rakettien myynti alkaa aina etupainoisesti, ei kannata koskaan luottaa, etteikö pauketta kuuluisi kuin sallittuna aikana. Kun lenkkeilet uudenvuoden aikaan, pidä koira aina kytkettynä tukevasti. Mielellään vielä tuplavarmistettuna, pannassa ja valjaissa. Tuntuu ehkä hoopolta, mutta usko pois, voi pelastaa isolta harmilta. Miki näyttää mallia uudenvuoden komeimmasta katumuodista.

Pelkäävien koirien onneksi myös monet yritykset ovat ojentaneet auttavan kätensä ja järjestävät koirille uudenvuoden juhlia. Uusin yhteistyökumppanimme Clarion Hotel järjestää joka vuosi koirien uudenvuoden -juhlan. Hotellin äänieristetyt huoneet ja lentokenttäympäristö, jossa ei saa ampua raketteja, takaavat koirille erittäin rauhallisen uudenvuoden. Lisäksi ympäristö on mainio myös omistajille, rauhallinen koira, hiljainen huone, kivaa tekemistä yhdessä koiran kanssa ja huippuluokan ravintolapalvelut saman katon alla. Arjen luksusta myös koiran kanssa! Olemme tänä vuonna mukana Clarionin koirien uudenvuoden juhlissa ja järjestämme paikalle kotimaisen koirien buffetpöydän sekä muistamme jokaista koiramajoittujaa pienellä lahjakassilla. Valitettavasti enää tämän vuoden juhliin ei ole paikkoja, sillä huoneet varataan loppuun jo todella paljon ennen tapahtumaa.

”Vantaan Clarioniin majoittuu tänä uutenavuotena 280 koiraa, ja koirahuoneet myytiin loppuun jo aivan tammikuun alussa”, kertoo Clarionin markkinointijohtaja Outi Hartman.

”Yleensä uudenvuoden koirahuoneet menevät noin 15 minuutissa. Varauslista elää kuitenkin vuoden aikana, joten myös jonotuslistalle voi ilmoittautua”, Hartman sanoo.

Mikäli Helsinkiin on turhan pitkä matka, rohkenemme suositella myös Lapland Hotels Oulua. Brändilähettiläämme Tiina kävi syksyllä Hekan ja Sykkeen kanssa kokeilemassa koiraystävällisen hotellin aivan Oulun keskustassa. Lue blogistamme, miten heidän viikonloppunsa sujui!

Toisinaan on tilanteita, kun paraskaan varautuminen ei riitä ja koiran olo on tukala varotoimista huolimatta. Tällöin tulee kääntyä eläinlääkärin puoleen. ”Koirille on olemassa myös reseptilääkkeitä, joilla äänipelosta aiheutuvaa ahdistusta ja pelkoreaktiota voidaan lievittää. Kyseessä on kuitenkin aina tilanne, joka vaatii käynnin eläinlääkärillä. Eläinlääkäri punnitsee tapauskohtaisesti, onko lääkitys koiralle oikea vaihtoehto”, kertoo eläinlääkäri Christa Savolainen.

1