Arjen sankarikoira: Neela ja Iina ovat erottamaton kaksikko

Arjen sankarikoira: Neela ja Iina ovat erottamaton kaksikko

Neela eli Nepa on sekarotuinen seitsemänvuotias, joka rakastaa maaseudun rauhaa ja vapautta. Arasta luonteestaan huolimatta Neela on omistajansa paras ystävä ja kultainen arjen sankari.

Tämän kaksikon tavatessa voi vain ihastella, kuinka hienosti koiran ja omistajan yhteispeli sujuu. Kangasalla asuvat Neela ja Iina ovatkin olleet erottamaton tiimi jo pentuajasta asti.

”Meidän kohdallamme on osunut oikea omistaja ja oikea koira kohdalleen – sen on huomannut niin lähipiiri kuin kanssaharrastajatkin”, kertoo Neelan omistaja Iina Keskinen.

Tälle parivaljakolle parasta onkin yhdessä vietetty arki metsässä lenkkeillen ja kotona oleskellen. Neela on luonteeltaan lempeä ja rauhallinen. Sitä kuvastaa hymy, joka ulottuu hauskasti lurpattaviin korviin asti.

”Neelan luonteessa ja ulkonäössä näkyy sen monenkirjava perimä: vähän paimenkoiraa, pitkäkarvaista collieta, labradorinnoutajaa ja pystykorvaa”, Iina listaa.


Haasteet voitetaan yhdessä

Iina sairastaa kroonista kipuoireyhtymää. Tunneherkkänä koirana Neela aistii omistajansa pahan olon ja pienimmätkin oireet.

”Neela hoksaa, kun kaikki ei ole hyvin ja haluaa aina helpottaa huonoa oloani. Sen seura piristää huononakin päivänä ja tuo iloa elämään”, kiittelee Iina.

Myös Neelalla on omat arjen haasteensa: monien muiden koirien tapaan se pelkää kovia ääniä, kuten kaupungin hälinää ja liikenteen melua.

”Maalla asuminen sopii hyvin meille molemmille. Täällä on tilaa temmeltää ja melu ei vaivaa.”

Matkustamista rakastava Neela kuitenkin katselee mielellään maisemia ja kaupungin menoa turvallisesti auton ikkunasta. Pienet pelot eivät Neelan elämää kuitenkaan rajoita. Arasta luonteestaan huolimatta se on leikkisä ja rakastaa temmeltää koirakavereittensa kanssa. Myös sukulaislapset rakastavat Neelan seuraa.

”Neela rakastaa vapautta ja juoksisi metsässä vaikka kaikki päivät. Se ja uiminen ovatkin Neelan lempipuuhaa.”

Voit seurata Neelan elämää Instagramissa @nepathedog

Takaisin blogiin