Karvaiset Dagsmarkkilaiset tutuksi – osa 1

Karvaiset Dagsmarkkilaiset tutuksi – osa 1

Esittelemme teille uudessa juttusarjassa Dagsmarkin ehkä tärkeimmät työntekijät ja innoittajat, nimittäin omat koiramme! Meitä jokaista kotimaisen koiranruoan parissa työskentelevää yhdistää aito rakkaus koiriin ja jokapäiväinen laumanjohtajuus. Jokainen meistä on ihka aito ja omistautunut koiraihminen, jonka elämässä koirat näyttelevät suurta roolia työn ulkopuolellakin. Työntekijöiltämme löytyy monen kirjavaa koiruutta kotoa ja tämä on rikkaus jo tuotekehityksen ja -testauksen näkökulmasta. Omien koiriemme kupit täyttyvät joka aamu ja ilta parhaalla, kotimaisella kuivaruoalla. Olemme ylpeitä voidessamme todeta, että työskentelemme täydellä sydämellä puhtaan, turvallisen ja ekologisen koiranruoan eteen, sillä haluamme tarjota omille, uskollisille ystävillemme vain parasta.

Koska karvaisen laumamme pääluku on pitkälti toistakymmentä iloista vipeltäjää – esittelemme heidät juttusarjan kolmessa osassa kesän aikana. Tässä sarjassa esittelemme markkinointi- ja sometiimimme tähdet, jotka oletkin jo voinut ehkä bongata, jos seuraat meitä Instagramissa tai Facebookissa.

Taisto – Eläväinen eläkeläinen

Taisto on kymmenen vuotias belgianpaimenkoira tervueren, jolle on siunaantunut seitsemän koiran energia, yhdeksän koiran vilkkaus, kuuden koiran vauhti ja yhden koiran järki. Tämä eloisa vipeltäjä rakastaa vauhdikkaita asioita, kuten agilityä, uimista, juoksemista ja korvia hivelevää kiljuntaa siinä muun toiminnan ohessa. Taisto on pohjattoman kiltti, avoin ja ystävällinen koira, joka toisinaan joutuu hiukan rujonkin ulkonäkönsä vuoksi aliarvioiduksi. Hän on tehnyt pitkän koe- ja kilpailu-uran mm. tottelevaisuuskokeiden ja agilityn parissa, mutta nykyään hän viettää leppoisia eläkepäiviä lähinnä Luumäki -puruluiden ja lenkkeilyn parissa.

Taiston suosikkituote on Dagsmark Häme, joka pitää tämän elohiiren vatsan ja suoliston erinomaisessa kunnossa! Nuorempana vatsaoireiluun taipuvaisena Taisto suosittelee Hämettä varauksetta.

Tuho – Kaikkien herkkujen noutaja

Tuho eli Instagramin puolella Tuho The Labradorina tunnettu mustuainen on käyttölinjainen labradorinnoutaja. Älä anna pitkien säärien ja hoikan uuman hämätä, Tuho on ihan oikea labbis, vaikka edustaakin ulkomuodoltaan ehkä hiukan perinteisestä poikkeavaa, pidempi raajaista versiota tuosta suomalaisten suosikkirodusta. Tuho on pian kolme vuotias iloinen ja voimakas uros, jonka hyväntuulisuus on tarttuvaa. Tunnusmerkiksi mainitaan alati heiluva häntä.

Tuhon suurinta huvia on heilua onnellisena ympäri asuntoa, häntä vimmatusti vispaten ja puruluuta kannellen. Tuho ilostuttaa etätyöläisen päivää usein kantamalla tämän syliin mitä kummallisimpia esineitä kuten kenkiä, hiusharjoja, kaukosäätimiä tai esimerkiksi vessaharjan, kuten tuossa taannoin. Tämä suuri älykkö ei jää koskaan toimettomaksi, vaan osaa mallikelpoisesti viihdyttää itse itseään ja siinä samalla hiukan naurattaa laumansa ihmisjäseniä. Erikoisosaamisaluetta hänellä on puutarhan hoito ja erityisesti kuoppien kaivuu. Harmi, että puutarhasuunnittelussa on vielä hiukan kehityskohteita, sillä kuoppien sijainnit ovat täysin sattumanvaraisia.

Tuhon suosikkituote on Dagsmark Lappi, joskin hän haluaa korostaa, ettei Savo ja Hämekkään syömättä jää.

Turma – Annoskokojen kehityspäällikkö

Turma on kuusi vuotias bordercollie, jonka tunnistaa persoonallisesta värityksestä. Turma on äärettömän kiltti ja hyvätapainen herrasmies, joka nauttii ihmisten seurasta, rapsutuksista ja yhdessä tekemisestä. Hän on parhaimmillaan reissukaverina, sillä tälle tyypille hotellielämä, automatkustus ja vilkkaat paikat ovat tuttua juttua eikä hän hätkähdä muuttuvaa ympäristöä.

Turma on harrastuspuolella osoittautunut oivalliseksi agilitykoiraksi sekä kelvolliseksi vesipelastajaksi. Kesä on Turman lempivuodenaika, sillä silloin pääsee kaikkien ihanien harrastusten pariin. Turma on käynyt pitkiä neuvotteluja Dagsmarkin kuivaruokien annoskokosuosituksista, joista ihmisjäsen yrittää pitää kiinni. Turman mielestä ne ovat röyhkeästi alakanttiin arvioituja ja vaaka, jonka viisari meinaa kivuta turhan ylös suosituksista lipsuttaessa, on toki viallinen.

Turman linjoja vaalitaan Dagsmark Lappi -ruoalla annoskoosta kiinni pitäen.

Ponnari – Näyttelykenttäpäällikkö

Ponnari on puolitoista vuotias saksanpystykorva kleinspitz. Lauman pienin jäsen painaa vain 3,4 kiloa, mutta tällä on hänen todellisen koon kanssa kovin vähän tekemistä. Hänen pieni kokonsa on vain silmänlumetta. Todellisuudessa edellä esitellyt, samassa taloudessa asuvat uroskoirat joutuvat usein tanssimaan tämän pikku prinsessan pillin mukaan. Ponnari on kunnostautunut näyttelytähtenä ja hänellä onkin jo useita sertifikaatteja, muotovalion arvo odottaa vielä iän karttumista. Ponnarin ominaisuuksia ovat ääretön suloisuus ja päätä huimaava vauhti. Tämä pieni sintti ei häviä juoksukilpailussa Tuholle tai Turmalle kuin nimeksi. Tuulenlailla pellolla pinkova pölyhuiska on mahtava yhdistelmä eleganttia kauneutta, ehtymätöntä iloa ja pirskahtelevaa huumoria. Ponnari edustaa lauman nirsoa jäsentä, joka syö vain nälkäänsä ja itselleen sopivalla hetkellä.

Perusmuonana hänelle tarjoillaan Dagsmark Lappia, mutta ässänä hihassa nirsoilupäiville kaapista löytyy Eiraa, joka on erikoisherkku ja uppoaa aina.

Pinni – Ylimummo

Kuningatar Pinni Ensimmäinen on Lapin lauman kiistaton johtajatar, jolle ei ryppyile kukaan eikä mikään. Mummo on jo yksitoista ja puoli vuotias, mutta ikä on hänelle vain numero ja jos näköpiirissä on ruokaa, liikkuu Mummon askel hyvinkin kevyesti edelleen. Mummon tärkein tehtävä on olla seuraneitinä sohvalla, nauttia hyvästä ruuasta ja pitkistä kauneusunista. Tämä teräsmuori painaa kuitenkin edelleen samoilla lenkkipoluilla muun lauman kanssa eikä hätkähdä aktiivisempiakaan päiviä, kunhan hänen energiavajeensa huomioidaan suurempina ruoka-annoksina. Pinni on mahtava sekoitus itsevarmuutta, rauhallisuutta ja uskollisuutta. Pinni on ennen muuta luottopakki ja laumanjohtaja. Hänen suosikkituotettaan ei tarvitse erikseen nimetä; Mummo on saavuttanut sen vaiheen elämäänsä, että hän syö mitä vain.

hmisjäsen tarjoilee hänelle mieluiten Dagsmark Hämettä sen sisältämän silakan ja kilohailin vuoksi. Hyvät rasvahapot hellivät mummokoiran turkkia ja sydäntä.

Domi – Temppuyksikön johtaja

Bostoninterrieri, sama kuin se Saulin ja Jennin omistama koko kansan ykköskoira.
Tämä noheva narttu juhlii juhannuksena kahdeksan vuotissynttäreitään ja siirtyy näin ollen veteraanisarjaan. Domi on hiukan poikkeuksellinen rotunsa edustaja, sillä se työskentelee työkoirana. Domi on jo eläköitynyt kuulokoira, nykyään hän on keskittynyt esittämään itse kuuroa, ellei kutsu käy herkkukaapille. Tämä ilopilleri Rakastaa frisbeetä, skeittaamista, jalkapalloja ja ehdottomasti mutakylpyjä. Omistajan mielestä mahtavin ominaisuus on, että se karkaa jokaiseen lätäkköön mikä vain suinkin löytyy. Ykkösharrastuksiin kuuluu myös ihmisten naamapesut ja pussaamiset. Domi yksinkertaisesti rakastaa jokaista ihmistä maailmassa.

Tämä temppuyksikön ylijohtaja on harrastanut nuorempana lähes jokaista lajia vähintään kokeilun verran, mutta päälajeina sillä on olleet frisbee ja toko. Kyseessä on varsinainen tempputaituri, jolla hallussa +120 käskyä. Ylivilkas höseltäjä, ahne. Lattia lainehtii kuolasta, jos edes erehtyy mainitsemaan mitään ruokailusta tai jos mummokoira vaan kuvittelee saavansa jotain.

Dagsmarkin ruuista maistuu kaikki – lienee mummokoirien ominaisuus – ja ruokapakkaus arvotaankin aina, kun edellinen pussi ammottaa tyhjyyttään. Tällä hetkellä menossa Lappi -säkki.

Miki – Kuulostelujohtaja

Miki on hämmentävästi karvallinen amerikankarvatonterrieri. Kuulit aivan oikein. Karvaton rotu, jolla onkin karvat. Toki suuren yleisön silmissä hän on aina pinseri. Miki on noin 2v uros, kuten komea ulkonäkö antaa ymmärtää. Kavereiden kesken tämä töpselinenä tunnetaan toiselta nimeltään heilurihäntänä. Häntä heiluu 24/7 ja yleinen kysymys on, että milloinkohan sen häntä tippuu irti tai onko se häntä ikinä paikoillaan. Vielä ei ole irronnut, eikä pysähtynyt. Lauman näyttelytähti, joka on erittäin nopea reagoimaan asioihin.

Perusluonteeltaan Miki on kuitenkin rauhallisempi tapaus kuin kaverinsa Domi. Lempparipuuhiin kuuluu juokseminen, juokseminen, juokseminen ja juokseminen. Parasta. Mikillä on nuorelle miehelle tyypillisesti kesken opiskelut, sillä se opiskelee koulunpenkillä kuulokoiraksi. Jättikorvistaan on toivottavasti apua siinä hommassa! Miki on aina valmiina toimintaan ja aina paikalla siellä missä tapahtuu. Se haluaa osallistua kaikkeen tekemiseen yhdessä, mikä on tulevalle työkoiralle mainio ominaisuus! Kaikkien kaveri ja ystävällinen, mutta ei lähtisi kuitenkaan vieraiden matkaan. Syö kaiken mitä tarjotaan, mutta uutta ruokaa täytyy ensin makustella suussa ennen kuin sen voi syödä.

Dagsmarkin ruuista uppoaa kaikki, mutta lempparituote taitaa kuitenkin olla Häme (se ah, ihana kalantuoksu) sekä Luumäki -puruluut.

Seuraavassa osassa esittelemme:

Ässä – Makuylitarkastaja ja tuotekehitysjohtaja
Kiukku – Tehtaan kuningatar
Kerttu – Ateriapäällikkö
Wilja – Tuotekehityksen inspiraatiotar
Aino – Tottelevaisuusesimies
Eetu – Luujaoksen ylitarkastaja

 

Takaisin blogiin