Karvaiset Dagsmarkkilaiset tutuksi – osa 2

Karvaiset Dagsmarkkilaiset tutuksi – osa 2

Esittelemme teille uudessa juttusarjassa Dagsmarkin ehkä tärkeimmät työntekijät ja innoittajat, nimittäin omat koiramme! Ensimmäisen osan voit lukea TÄSTÄ. Meitä jokaista kotimaisen koiranruoan parissa työskentelevää yhdistää aito rakkaus koiriin ja jokapäiväinen laumanjohtajuus. Jokainen meistä on ihka aito ja omistautunut koiraihminen, jonka elämässä koirat näyttelevät suurta roolia työn ulkopuolellakin. Työntekijöiltämme löytyy monen kirjavaa koiruutta kotoa ja tämä on rikkaus jo tuotekehityksen ja -testauksen näkökulmasta. Omien koiriemme kupit täyttyvät joka aamu ja ilta parhaalla, kotimaisella kuivaruoalla. Olemme ylpeitä voidessamme todeta, että työskentelemme täydellä sydämellä puhtaan, turvallisen ja ekologisen koiranruoan eteen, sillä haluamme tarjota omille, uskollisille ystävillemme vain parasta.

Koska karvaisen laumamme pääluku on pitkälti toistakymmentä iloista vipeltäjää – esittelemme heidät juttusarjan kolmessa osassa kesän aikana. Tässä sarjassa esittelemme Dagsmarkin juuret ja innoittajat, toimitusjohtaja Laura Strömbergin sekä tuotantopäällikkö Katja Honkasalon koirat. Osan heistä oletkin jo voinut ehkä bongata, jos seuraat meitä Instagramissa tai Facebookissa.

Kiukku – Tehtaan kuningatar

Kiukku on hyvin itsetietoinen ja -keskeinen, kypsään yhdeksän vuoden ikään ehtinyt karkeakarvainen mäyräkoira. Aatelisarvolleen sopivasti tämä rouva tietää oman arvonsa ja vaatii myös muita (=lue alamaisiaan) kohtelemaan häntä arvonsa mukaan. Kiukun voi tavata usein hänen valtakunnassaan eli tehtaamme taukotiloissa. Tuolla rouva heiluttaa vallan valtikkaa täysin häpeilemättä määräten kaikki lounaalle tai kahvitauolle saapuvat verollepanolle. Asemalleen sopivasti rouva Kiukku matkustaa useimmiten toimitusjohtajamme oikeana kätenä tämän auton etuistuimella. Turvavöiden käytöstä rouva ei enää yhdeksän vuoden jälkeen valita, mutta niihin tottuminen oli hänen korkeudelleen pitkä prosessi.

Kotioloissa kuningattarenkin täytyy välillä vaihtaa vapaalle. Silloin Kiukku on maailman paras maansiirtokone, joka kaivaa kuoppia päämäärättömästi pitkin puutarhaa. Toisinaan aivan Kiinaan saakka. Pohjimmiltaan valtavan vastuuroolin alla Kiukku on tottelevainen, tarmokas ja taidokas. Kertovatpa huhut myös hänen korkeutensa olleen nuorempana flikkana vallan pätevä metsästyskoirakin!

Wilja – Tuotekehityksen inspiraatiotar

Jos jokaisella kuningattarella on esikuvia ja edeltäjiä niin Wilja on juuri sellainen Kiukulle. Tämä viisautta huokuva mäyräkoirarouva on jo kahdentoista vuoden ikäinen ja luopunut sovinnollisesti ainakin näkyvimmästä kruunustaan nuoremmalle Kiukulle. Vanhana rouvana tunnettu Wilja ei enää vaadi ulkoisia merkkejä ansiostaan, vaan hänelle riittää ihan muutama herkkupala silloin tällöin muistuttamaan oikeasta hierarkiajärjestyksestä laumassa. Antaa nuorempien luulla, mitä luulevat. Taitava muori on erittäin etevä tanssimaan kahdella tassulla, mieluiten Häme-nappuloiden voimalla. Harvemmin toki pyynnöstä, mutta se suotakoot anteeksi melkein kuurolle muorille.

Dagsmark ruokavalioaan Wilja täydentää itsenäisesti hiirin ja myyrin aina tilanteen salliessa. Maansiirtokoneena hän on jopa Kiukkua etevämpi. Voitte ehkä sielunne silmin nähdä sen näiden kahden kaivurin puutarhassa vallitsevan harmoonisen tunnelman. Nuorempana rouvana Wilja paineli menestyksekkäästi metsillä ja isäntäväki onkin saanut useita peuroja ja kauriita hänen ajoonsa. Erityistaitona täytynee mainita hänen ilmiömäinen kyky haukkua samalla, kun hän ui hirvien perässä.

Kerttu – Ateriapäällikkö

Kerttu, mäyräkoirakolmikon nuorikko. 9-vuotias periaatevastustaja, jolle kaikki on liian vähän, liian kylmää, liian nopeasti, liian märkää, liian epähuvittavaa, liian, liian.. Ainakin kun kyse on asioista, joita rouva ei itse halua. Kun taas motivaatio on kohdallaan, tekee tämä käyttövaliokin mitä vain. Ateriapäällikön rooli on tälle koiralle kuin luotu. Hänen unelma maailmassaan olisi aamupala, välipala, lounaan maistajaiset, välipala, lounas, jälkipala, päiväkahvi välipalalla, huikopala, palaväli, päivällinen, jälkipäivällinen, välipala, iltapala, huikopala, yöpala, nukahtamispala, keskiyöpala.. Mutta toistaiseksi vielä ateriarytmin kehitystyö on johdon kanssa käsittelyssä ja siihen asti toimitusjohtajan alaisuudessa elävänä hänen on tyytyminen aamupalana Häme-annokseen ja iltapalana Lappi-annokseen. Annossuunnittelun välissä hän ehtii pitämään linjoistaan huolta kimpoilemalla pitkin pihamaata päämäärättömästi. Oman haasteensa tähän tuovat kanssasisarten kaivamat kuopat, joita tappijaloilla pitäisi väistellä mahdollisimman tehokkaasti.

Ässä – Makuylitarkastaja ja tuotekehitysjohtaja

Ässä on 6-vuotias belgianpaimenkoira, malinois. Uimamaisterin sivutoimea hoitava Ässä on tuttu näky meidän somessa ja tapahtumissakin. Näyttelijän ura Ässältä ei aivan lähtenyt käyntiin, mutta onneksi hänellä on tärkeä rooli meidän makuylitarkastajana. Tällä hetkellä Ässä on kiireinen, sillä hänellä on makutesteissä useampi uusi tuote. Toistaiseksi raportointi on sujunut häneltä mallikkaasti, sillä maistuvuus on ollut ensiluokkaista ja kuppi kiiltää tyhjänä jokaisen testiaterian jälkeen. Makuylitarkastajan herkkiä makunystyröitä hieroo eniten meidän Savo ja herkuista suurin suosikki on raaka parsakaali. Linjojaan Ässä hoitaa omatoimisesti tiputtamalla palloa kalliolta mereen ja hyppäämällä perään. Päiväkohtainen keskiarvo toistoille on noin 256. Päiväkohtainen ennätys on 467 kertaa.

Eetu – Luujaoksen ylitarkastaja

Eetu on charmantti, parhaaseen keski-ikään ehtinyt, 6-vuotias sileäkarvainen collie. Tämä hyvätapainen herra on kaksoisvalio; tottelevainen ja muodokas. Taitava puikkonokka on myös pätevä agility- ja rallytokokoira. Ylitarkastajan viralle sopivasti Eetun ykkösherkkua ovat Luumäki -puruluut sekä salainen pahe – grillimakkara! Eetun haaveena on vielä kehitellä kotimainen grillimakkaranmakuinen puruherkku, joka on ainakin puolikiloa painava! Tämä superkiltti ja kuuliainen kiiltokuvapoika on tuotantopäällikkömme Katjan oma kasvatti ja oikea mamman muruinen, joka seuraa omistajaansa kuin hai laivaa. Treeneissä hän osaa olla myös vallan villi ja kovaääninen. Toisinaan Eetu esittää alkukantaisia taitojaan ulvomalla. Kyllä, ulvomalla. Luumäkien lisäksi Eetu suosittelee Savo -nappuloita kaikille, jotka haluavat yhtä mahtavan kiiltävän turkin kuin hänellä itsellään.

Aino – Tottelevaisuusesimies

Aino on Eetun aisaparina toimiva kolme vuotias narttu. Rodultaan niin ikään sileäkarvainen collie. Tällä hetkellä tämä varsin päteväksi harrastuskoiraksi osoittautunut nuori neiti treenaa ahkerasti agilityä ja tottelevaisuutta. Rallytokokehissä hän on jo lämmitellyt RTK2-koulutustunnuksen verran, joten seuraavaksi hänen tottelevaisuutensa suuntaa VOIttajaluokkaan. Aino on kovaa vauhtia kasvamassa Kiukun veroiseksi kuningattareksi. Prinsessana hänellä on prinsessan vaatimustaso, kuten aina tuore vesi kun hänellä on jano. Autossa hän vaatii kolme tyynyä, jotta matka taittuu mukavasti. Vapaalle vaihtaessaan tämä tottelevaisuusprinsessa hoitaa mieluusti pihavahdin virka – kunhan ei sada tai pesee perheen Vinski-kääpiöluppakanin korvia hellävaraisesti. Prinsessan arvolle ominaisesti Aino syö vaihtelevasti Savoa, Lappia tai Hämettä – mikä nyt milloinkin hänelle sattuu maistumaan. Kuppi kiiltää kyllä aina tyhjyyttään aterian päätteeksi, kunhan maun saa itse ensin valita.

Seuraavassa osassa esittelemme:

Topi – Rapaojaratsaaja
Tessu – Haukkukunkku
Hippi – Ruokakriitikko
Harmi – Kiintiökissa

 

Takaisin blogiin