Keitä me dagsmarkilaiset olemme? Kun koiraharrastuksesta tulikin ammatti – Lauran tarina

Keitä me dagsmarkilaiset olemme? Kun koiraharrastuksesta tulikin ammatti – Lauran tarina

Toimitusjohtajamme Laura Strömberg on luontainen dagsmarkilainen pitkän linjan koiraharrastuksensa vuoksi: nytkin arkea kotona piristää neljä hännänheiluttajaa. Dagsmarkissa Lauran vastuulla on koko yhtiön kipparointi toimarin ja johtoryhmän jäsenen roolissa. Parasta työssä on päästä vaikuttamaan rakkaiden lemmikkiemme hyvinvointiin.

Hei, kuka sä olet?
Olen Laura Strömberg, 42-vuotias yrittäjä ja toimitusjohtaja, ja asun Turun kupeessa Paraisilla. Perheeseeni kuuluu aviomieheni sekä hänen lähes aikuiset lapset. Karvaisia perheenjäseniä meiltä löytyy yhteensä neljä: karkeakarvaiset mäyräkoirat Kiukku, Kerttu ja Wilja sekä belgianpaimenkoira Malinois Ässä.

Millainen ihminen olet?
Ystävät väittävät, että olen energinen ilopilleri – ja sitä varmasti olenkin! Kun jotain teen, niin teen sen täysillä, toisaalta olen erittäin lahjakas myös rentoutumaan. Nautin luonnossa liikkumisesta yhdessä koirieni kanssa, ja suuntaamme mökille tai metsäpoluille aina kun mahdollista. Lisäksi harrastan crossfitiä ja joogaa. Yöpöydältäni löytyy aina muutama kirja, tällä hetkellä luettavana on mm. Elina Lepomäen ”Vapauden Voitto” ja afganistanilaisten naisten elämästä kertovaa ”Tuhat loistavaa aurinkoa”. Myös matkustelu on lähellä sydäntäni.

Miten olet päätynyt Dagsmarkille ja koiranruokien maailmaan?
Olen eksynyt Dagsmarkiin monien vaiheiden kautta. Koulutukseni, aikaisempi työkokemukseni sekä koiraharrastus nivoutuvat tässä mukavasti yhteen. Mukaan Dagsmarkiin minut pyysi vanha tuttuni, jonka koiraa olen aikanaan kouluttanut koirakoulussani – ajatella, mihin verkostojen kautta voi päätyä! Koulutukseltani olen kauppatieteiden tohtori. Tutkimuksen ja opetustyön ohella olen kuitenkin ollut myös yrittäjä jo yli kymmenen vuoden ajan erityisesti koirien ja lemmikkialan parissa. Yrittäjyyden ansiosta olen ollut mukana luotsaamassa koirakoulua, maahantuontiyritystä, verkkokauppaa sekä koirien lisäravinneyritys FitDogia. Olen yksi Dagsmarkin perustajista, joten olen ollut mukana yrityksen alkutekijöistä, kesästä 2016 asti. Toimitusjohtajana olen toiminut yrityksen perustamisesta asti. Lisäksi olen mukana myös muissa yrityksissä, esimerkiksi elintarvikepuolella. Kaiken uuden kehittäminen yhdessä hyvien tyyppien kanssa kiehtoo minua.

Millainen on tavallinen työpäiväsi Dagsmarkilla?
Mielestäni tärkein työtehtäväni on varmistaa, että tiimilläni on hyvät edellytykset onnistua omassa työssään. Työskentelen tiiviisti yhtiön muun johtoryhmän kanssa, johon kuuluu tehtaanjohtaja, tuotekehitysvastaava sekä markkinointipäällikkö. Jaan mielelläni vastuuta, mutta olen kuitenkin ainakin sparraajan roolissa mukana yhtiön kaikissa toiminnoissa. Päivittäiset hommat ovat tulleet
tutuksi, sillä olen etenkin yrityksemme alkuvaiheessa ollut tiiviisti mukana tuotannossa tehtaallamme. Aamuihmisenä aloitan työpäiväni aikaisin, ja päivän mittaan suunnittelen yrityksen tulevia askelmerkkejä ja tapaan yhteistyökumppaneitamme ja asiakkaitamme. Matkustankin työssäni ympäri Suomea: keskimäärin puolet viikosta olen Helsingissä, parin viikon välein Pohjanmaalla ja lopun ajan kotitoimistossa Turussa.

Onko sinulle tärkeää työskennellä lemmikkien hyvinvoinnin eteen Dagsmarkilla?
Koirat ovat olleet minulle elämäntapa jo yli 20 vuotta. Ne ovat vaikuttaneet siihen, missä asun ja keitä ystäväpiiriini kuuluu. Koirat ovat kiinteä osa arkeani ja todellisia hyvinvoinnin tuojia! Perustimme tämän yrityksen, koska halusimme ruokkia omat koiramme kotimaisella kuivamuonalla. Onneksi ajatuksesta ja tuotteistamme kiinnostui moni muukin! Sykähdyttävimpiä asiakaspalautteita ovat ne, joissa koiranomistajat kertovat heidän rakkaan lemmikkinsä hyvinvoinnin parantuneen siirryttyään meidän ruokaan. Tämän parempaa palautetta emme asiakkailtamme voisi toivoa.

Miksi Dagsmarkilla on hyvä olla töissä?
Meillä on töissä loistava porukka, joka tuo iloa jokaiseen päivääni. Lisäksi olemme pieni ja ketterä yritys ja voimme käytännössä tehdä nopeastikin uusia hienoja juttuja. Saamme olla luovia ja kehittää yhtiötä haluamaamme suuntaan.

Millaisia vinkkejä haluaisit antaa muille koiranomistajille oman osaamisesi ja asiantuntijuuden pohjalta?
Olen itse elävä esimerkki siitä, miten harrastuksesta voi vuosien varrella luoda itselleen työn.Koiraihmisissä on intohimoa sekä tekemisen meininkiä – tämä on tärkeää myös yrittäjyydessä. Kannustan kaikkia kuuntelemaan sydäntään ja tekemään asioita mistä nauttii. Jos haaveilet esimerkiksi koira-alan yrittäjyydestä, voi sitä tehdä myös osa-aikaisesti muun työn ohella. Usein yksi asia johtaa toiseen, joten rohkaisen tarttumaan ennakkoluulottomasti elämässäsi eteen tuleviin tilaisuuksiin!

Takaisin blogiin