Koiranomistajat haluavat tietää koiranruokansa valmistusmaan

Koiranomistajat haluavat tietää koiranruokansa valmistusmaan

Valtaosa, 94% koiranomistajista haluaa, että koiranruoan valmistusmaa on merkitty pakkaukseen*. Me haluamme uskoa, että globaalissa maailmassa ruuan alkuperä voi olla hyvinkin kirjava, oli kyse omasta tai koiran ruoasta, mutta valinnan tulisi aina olla kuluttajalla.

On olemassa lukemattomia raaka-aineita ja ruokia, joita ei edes saa Suomesta ja mekin syömme niitä hyvällä ruokahalulla kohtuudella ja toisinaan, mutta alkuperä tulee aina olla tiedossa. Sitä kutsutaan reiluksi peliksi. Kuluttajalla on oikeus tehdä arvoihin ja elintapoihin sopivia valintoja, mutta valintojen tekemisen tueksi tarvitaan oikeaa tietoa. Elintarvikepuolella asiaa säädellään lailla ja alkuperät ovat melko hyvin merkittynä, mutta eläinruoka on tässä asiassa hyvinkin villi ja monenkirjava. Meillä kaikilla on yksilötason vastuu esimerkiksi ympäristöstä ja omien valintojen ympäristöhaittojen arviointi on mahdotonta, jos emme saa rehellistä tietoa mistä ruoka ja sen raaka-aineet tulevat.

Olemme onnekkaita, kun voimme käyttää kotimaisia, puhtaita ja turvallisia raaka-aineita, joiden alkuperä on lähellä. Pyrimme omassa toiminnassamme huomioimaan tuotteen ja raaka-aineiden koko elinkaaren ja pitämään esimerkiksi tuotteidemme hiilitassunjäljen kohtuullisena. Meille lähituottajien ja -raaka-aineiden käyttäminen on ennen kaikkea arvovalinta.

Nykyisen lainsäädännön mukaan lemmikkiruokavalmistajan ei ole pakko ilmoittaa tuotteidensa valmistusmaata tai käyttämiensä raaka-aineiden alkuperämaata pakkauksissaan. Halusimme selvittää, mitä mieltä koiranomistajat ovat asiasta ja viesti on täysin selvä – he haluavat tietää, missä koiranruoka on tehty ja mistä sen raaka-aineet tulevat. Haluaisimme haastaa lemmikkieläintoimijat tässä asiassa. Miksi ruoan valmistusmaata ja raaka-aineiden alkuperää ei voi merkitä pakkaukseen? Mitä salattavaa asiassa on? Miksi asiassa ei voi olla rehellinen ja antaa valintaa kuluttajien käsiin?

Dagsmark on 100% Suomessa tehty, ja raaka-aineemme ovat 100% kotimaisia. Tiedot valmistusmaasta ja raaka-aineiden alkuperästä löydät aina pakkauksestamme. Toivomme, että esimerkkimme rohkaisee myös muita vastuullisia valmistajia ja maahantuojia kertomaan avoimesti alkuperäasiat.

* LÄHDE: CONSUMER COMPASS OY. NETTIKYSELY KOIRANOMISTAJILLE TAMMIKUUSSA 2020, 567 KOIRANOMISTAJAA VALTAKUNNALLISESTI. VIRHEMARGINAALI +/-2,1 PROSENTTIYKSIKKÖÄ.

 

Takaisin blogiin