Kotimaan matkailua kera koirien – Reissussa Heka ja Syke

Kotimaan matkailua kera koirien – Reissussa Heka ja Syke

Vieraskynällä kirjoittaa Tiina Harju, Eloa&Sykettä bloggari.
Teksti ja kuvat Tiina Harju.

Dagsmarkin Brand Manager Jessi kyseli jo kesällä kiinnostustani lähteä viettämään hotelliviikonloppua koirien kanssa Lapland Hotels Ouluun. Dagsmark Petfood ja Lapland Hotels tekevät yhteistyötä mm. koiravieraiden lahjapussien muodossa. Asiaa ei tarvinnut kahdesti miettiä, sillä lyhyt irtiotto arjesta näin syksyn korvella tulisi kyllä enemmän kuin tarpeeseen.

Koiraihmisenä on tullut huomattua se, että onnistuneella majoituksella on todella iso vaikutus itse matkakokemukseen. Mekin kun on reissattu ja tullaan reissaamaan pitkin poikin ympäri Suomea, on hotellissa asuminen koirien kanssa enemmän sääntö kuin poikkeus. Silti sitä käy mielessään joka kerta ne samat kysymykset läpi: “Miten koiriin suhtaudutaan? Millaiset ulkoilutusmahdollisuudet hotellin ympäristössä on? Sijoitetaanko meidät johonkin perimmäiseen nurkkahuoneeseen?” Olen kerran majoittunut sellaisessa kohteessa, missä lähin ja ainoa mahdollinen ulkoilureitti sijaitsi 1 km:n päässä. Voin kertoa, että ei ollut mitenkään omaa selkää, saati käsiä säästävä kokemus, kun koirat oli kannettava sinne saakka vilkkaan kauppakujan läpi.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna matkasimme koirien ja äitini kanssa Ouluun ja yövyimme perjantaista sunnuntaihin Lapland Hotels Oulussa. Kyseinen hotelliketju ei ole ennestään minulle tuttu, vaikka olinkin heidän sivujaan vähän jo etukäteen tutkinutkin. Hotelli sijaitsee Oulun keskustan tuntumassa, vain 650 metrin päässä rautatieasemalta. Pakko kyllä myöntää, että tässä vaiheessa itselläni oli jo pieni mielikuva hotellista keskellä betoniviidakkoa ja vain pari puuta tai pusikkoa siellä täällä. No, ne mielikuvat saivat kylmää kyytiä saman tien. Hotellin nurkalta, yhden tien ylityksellä pääsee suoraan Ainolan puistoon missä sijaitsee myös koirapuisto. Mikä keidas keskellä Oulun keskustaa! Eri suunnassa, kahden tien ylityksen päässä oli myös toinen, hieman pienempi puisto. Koirien ulkoiluttaminen oli helppoa kuin heinänteko. Suoraan sanoen luksusta! Lapin teema ja henkisyys huokui hotellissa joka puolella – myös aamupalalla, missä tarjolla oli mm. poroleikkelettä ja kuusenkerkkäjuomaa sekä tietenkin riisipuuroa.

Heka & Syke toivotettiin tervetulleiksi heti, kun astuimme ovista sisään. Prioriteetit kuntoon, ensin nelijalkaiset ja sitten me kaksijalkaiset. Koirat saivat vastaanotosta Dagsmarkin tervetuliaiskassin, joka sisälsi tuttuja ja turvallisia Luumäki-hirvilastuja. Majoittauduimme toisessa, revontuli-teemaisessa kerroksessa, comfort twin -huoneessa ja suoraan ikkunasta aukeni näkymä Oulun tuomiokirkolle. Huoneeseen oli jo laitettu valmiiksi vesikuppi koiria varten ja lisäksi pöydällä oli infolappu alueen ulkoilutuspaikoista, koiraystävällisistä ravintoloista sekä Oulun päivystävän eläinlääkärin yhteystiedot. Lapussa oli myös ohjeistus omien yhteystietojen jättämisestä respaan, jotta omistajaan saataisiin tarpeen vaatiessa yhteys, kun koirat ovat keskenään huoneessa. Heka & Syke ovat rutinoituneita ja tottuneita hotellikävijöitä, mutta kyllä minua omistajana rauhoittaa tieto, että hotellin henkilökunta on tarvittaessa valmis toimimaan koirien puolesta, jos jotain tapahtuisi.

Uskon kyllä, että Hekan ja Sykkeen oloa entistä turvallisemmaksi teki hotellin hiljainen äänimaailma. Mitään ylimääräistä ei korviin kantautunut, muuta kuin käytävillä hiljaa soiva musiikki ja tasatunnein lyövä tuomiokirkon kello. Sekin hyvin vaimeasti. Meillä oli huone, jossa ikkunat olivat ulos, mutta hotellista on saatavilla niin sanottuja ”sisäpiha” huoneita, joiden ikkunat ovat hotellin sisäpuolelle. Nämä huoneet ovat käytännössä täysin hiljaisia ja sopivat esimerkiksi ääniaran koiran kanssa uudenvuoden viettoon! Mikä helpotus rakettien räiskettä pelkäävälle koiralle! Saimme nukuttua hyvin ja sikeästi, kun ulkomaailmasta ei kantautunut mitään ylimääräisiä ääniä. Monesti hotellissa yöpymistä kaupungin keskustassa koiran kanssa pelätään juurikin sen hälinän ja vilkkauden vuoksi, mutta tässä hotellissa, jos jossain voi majoittautua nelijalkaisen kaverin kanssa ihan huoletta. Hyvä jos edes tiesi, että onko muita vieraita seinän toisella puolella tai yläkerrassa lainkaan.

Koiriin suhtauduttiin koko vierailun ajan todella ystävällisesti, henkilökunta ja jopa osa muista hotellivieraistakin kävi silittelemässä sekä Hekaa ja Sykettä. Äitini kanssa kehuimme moneen otteeseen sitä, että kuinka helpoksi majoittuminen oli tehty. Ja kuinka pitkälle erityisesti koirien majoittuminen hotellissa oli mietitty! Heka ja Syke eivät olleet vain koiria, he olivat lähes kunniavieraita, siltä se meistä ainakin tuntui. Tuntui haikealta jättää Oulu sunnuntaina taakse, mutta tiedän että tänne kyllä palataan jossain vaiheessa. Itseasiassa varasin sinne majoituksen jo ensi heinäkuulle, kun lähdemme Sykkeen kanssa kilpailemaan agilityn GAMES SM-kisoihin.

Isompaakin isommat kiitokset tämän huikean reissun mahdollistamisesta kuuluu totta kai Dagsmarkille sekä Lapland Hotels Oululle!

 

Takaisin blogiin