#KOTIMAASTAKOIRALLENI – Laura Strömberg

#KOTIMAASTAKOIRALLENI – Laura Strömberg

Olen intohimoinen koiraihminen, aktiivinen kuntoliikkuja ja toimelias yrittäjä. Aktiivinen arki on vaativaa ja asettaa omat haasteensa. Huomaan vuosi vuodelta kiinnittäväni enemmän huomiota omaan hyvinvointiini. Haluan nukkua riittävästi, ulkoilla aktiivisesti ja harrastaa sopivassa suhteessa urheilua ja kehonhuoltoa. Kaikki kuitenkin kulminoituu siihen tärkeimpään eli ravintoon. Jos en syö, en jaksa. Jos en syö hyvin ja puhtaasti, en ole parhaimmillani. Entisenä kilpaurheilijana ymmärrys ravitsemuksen tärkeydestä on minulle sisäsyntyistä, mutta etenkin kiireisen ja toisinaan kuormittavankin arjen keskellä sen merkitys vain korostuu. Ei ole olemassa oikoteitä korvata hyvää ravintoa kepulikonsteilla tai korvikkeilla.

Muutama vuosi sitten ulkoillessani sporttisten koirieni kanssa metsässä pysähdyin ajattelemaan, että miksi en ruokkisi myös koiriani puhtaasti ja kotimaisella ruoalla? Kaupassa heräsin tämän mahdottomuuteen sillä tarjolla ei ollut kotimaista vaihtoehtoa. Yhteistyössä muutaman muun koiraihmisen kanssa päätimme muuttaa asian ja tehdä kotimaisen koiranruoan. Meillä Dagsmarkilla on alusta asti ollut johtavana ajatuksena tarjota koirillemme aidosti laadukas ruoka, joka on tuotettu kotimaassa lähellä ja läheltä saatavista, kotimaisista raaka-aineista. Ravinnon merkitys koiran hyvinvoinnille on keskeistä ja me haluamme koirillemme vain parasta. Tiedämme omasta kehosta ja mielestämme ravinnon vaikutuksen kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja saman haluamme tarjota myös parhaille ystävillemme.

Voimakkaasti luontoihmisenä en voi kylliksi kertoa, miten rakastan puhdasta Suomen luontoa, kaunista järvimaisemaa, raikasta merituulta ja jylhiä tunturimaisemia. Meillä on ainutlaatuinen luonto, joka tarjoaa meille hienoja elämyksiä ja kauniita maisemia, mutta myös upeita raaka-aineita. Olisi sulaa hulluutta olla käyttämättä hienoja, kotimaisia raaka-aineita – olipa kyse sitten omasta tai koirien ruokavaliosta. On rauhoittava ajatus, että ruokkiessani koiriani kotimaisella koiranruoalla tiedän, että kuppiin menee vain aitoja, puhtaita ja turvallisia raaka-aineita, joiden alkuperä on lähellä. Ruokkimalla koiria kotimaisella ruoalla olen luomassa työpaikkoja Suomeen ja maatalouteen sekä jalkauttamassa meidän puhtaiden raaka-aineiden ilosanomaa. On upeaa kulkea mustikkavarvikossa tietäen, että juuri nämä mustikat tästä metsästä voivat päätyä palaksi paitsi omaa ruokavalioani, mutta myös koirieni kuivamuonan komponentiksi kotimaisen marjarouheen muodossa. Kotimainen kaura on suosikki raaka-aineeni, jota käytä itse päivittäin leivän ja puuron muodossa. Kauran vaikutukset hyvinvointiin tunnetaan ihmispuolella ja koirien ruokinnassa siitä on lukuisia tutkimuksia käynnissä. Tulokset ovat hämmästyttävän hienoja! Saavutamme lisäksi huomattavia säästöjä päästöihin, kun käytämme kotimaista, hyvin sulavaa ja ravintorikasta kauraa esimerkiksi kiinalaisen riisin sijaan. Voin olla levollisin mielin, kun ruokin koiriani kotimaisista raaka-aineista valmistetulla ruoalla.

Siksi minä tarjoan parasta, #kotimaastakoiralleni

Takaisin blogiin