Kotimainen lemmikinruoka löysi tiensä ruokakuppeihin

Kotimainen lemmikinruoka löysi tiensä ruokakuppeihin

Kauppalehti kasvajayrityslogo

Dagsmark on Länsi-Suomen kovin kasvuyritys 2020. Lemmikinomistajien ja tassukansan luottamus näkyy päivittäin tuhansilla ja taas tuhansilla ruokakupeilla.

Kysyntä kotimaiselle ja vastuullisesti tuotetulle lemmikinruoalle jatkuu kovana ja me Dagsmarkilla vastaamme tähän haasteeseen. Seuraava loikka otetaan tulevana syksynä, kun valikoimiin saapuvat kotimaiset kissan märkäruoat.

Ideasta koiranruokanappuloiksi

Dagsmarkin tarina alkoi syksyllä 2016, kun yrittäjä ja koiranomistaja Pekka Siivonen-Uotila sai idean kotimaisesta koiran kuivaruoasta. Sitä ei ollut saatavilla missään, joten asia piti korjata. Hän otti yhteyttä Laura Strömbergiin, Dagsmarkin nykyiseen toimitusjohtajaan, ja sai hänet heti innostumaan. Mukaan lähti myös muita avainhenkilöitä kuten Jukka Kaitaranta, Börje Norrgård ja Topi Jurvanen.

”Ensimmäiset koiranruokanappulamme tehtiin Dagsmarkin kylässä Kristiinankaupungissa Estrellan vanhassa tehtaassa juustonaksukoneella”, Laura Strömberg muistelee hymyillen.

Keväällä 2017 Dagsmark esitteli kotimaisen koiranruoan kaupoille ja kiinnostusta oli heti ilmassa. Dagsmark HÄME -kuivaruoka menikin kuin kuumille kiville jo muutamassa kuukaudessa. Seuraavana vuonna tuli tarve muuttaa isompiin tiloihin, ja uusi osoite löytyi Karijoelta.

Lähiruokaa myös kissoille

Kun tulevaisuutta oikein puntaroitiin, todettiin, että myös kissat ansaitsevat oman Dagsmarkinsa. Tästä päätöksestä alkoikin matka kohti kokonaisvaltaista lemmikinruokataloa, ja sitä varten piti taas pakata tavarat ja muuttaa. Tällä kertaa tie vei Loimaalle.

Koiranruoat saivat keväällä 2021 rinnalleen kissan kuivaruoat ja syksyllä vuorossa ovat kissojen märkäruoat.

Laura Strömbergin haaveena on, että jonain päivänä Dagsmark on merkittävä pohjoismainen lemmikinruokabrändi. Pidetään tassut pystyssä tämän suomalaisen lemmikinruoan menestystarinan puolesta!

Dagsmark numeroina

Dagsmarkin talousluvut
LUE KAUPPALEHDEN JUTTU MEISTÄTUTUSTU TARINAAMME

 

Takaisin blogiin