Vastuullisuutta ja kissatuotteita – Reetta Haapasalo aloitti Dagsmarkilla

Vastuullisuutta ja kissatuotteita – Reetta Haapasalo aloitti Dagsmarkilla

Dagsmark Petfood on alusta asti suhtautunut yhteiskunta- ja ympäristövastuuseemme vakavasti. Vihdoinkin voimme ottaa aimoharppauksen eteenpäin, kun Reetta Haapasalo aloitti syyskuun alussa vastuullisuuspäällikkönä. On luontevaa, että Reetan vastuulla ovat myös tulevat kissapuolen tuotteet, sillä hän on aina rakastanut kissoja.

”Olen koulutukseltani energia- ja ympäristöinsinööri, ja olen työskennellyt jätehuollon ja jätevesien käsittelyn parissa”, Reetta kertoo. Ympäristöasiat eivät ole Reetalle pelkkä työ, vaan ne ohjaavat myös hänen omaa toimintaansa. ”Suhtaudun ympäristöasioihin intohimoisesti ja olen avoin uusille innovaatioille. Olen aina valmiina kehittämään aktiivisesti niin omaa kuin yhtiönkin toimintaa.”

Yksi Reetan tavoitteista vastuullisuuspäällikkönä on lisätä entisestään lemmikkiruokatuotannon läpinäkyvyyttä ja tuoda esiin ympäristönäkökulmia. Hän kokee tärkeäksi tuntea tuotteiden koko ketjun raaka-aineista kuluttajalle saakka. ”Dagsmark on rehellinen ja aito yritys, jolla on arvot kohdillaan. Dagsmarkilla vastuullisuusasioita ei nähdä taakkana, vaan ne ovat osa liiketoimintaa”, Reetta toteaa. Hänen mukaansa on tärkeää, että ihminen voi hyvillä mielin tarjota koiralleen tai kissalleen ruokaa, jossa on huomioitu turvallisuus ja vastuullisuus. ”Lemmikeillä on merkittävä rooli ihmisten hyvinvoinnissa, joten totta kai myös me haluamme niille parasta!”Reetta ei päätynyt kissapuolen tuotepäälliköksi sattumalta, vaan hänellä on vankka kokemus kissoista. Reetta kertookin aina eläneensä kissojen kanssa, ja jo lapsuudenkodista löytyivät kissakaverit Muisku ja Vippe. ”Opiskeluaikoina olin mukana eläinsuojeluyhdistyksen sijaiskotitoiminnassa. Tarjosin kotia etsiville kissanpennuille sijaiskodin. Oli todella palkitsevaa voittaa puoliksi villiintyneen aran kissanpennun luottamus kuukausien yhteiselon jälkeen”, Reetta muistelee. Kissojen sielunelämä on Reetalle tuttua.

Tällä hetkellä Reetan kotona kissanpaikkaa pitää kahdeksanvuotias cornish rex -uros Osvald: ”Osvald on tyypillinen cornari! Se nauttii ihmisten seurasta ja osallistuu innolla kaikkeen tekemiseen saunomisesta puutarhanhoitoon. Osvald muutti meille neljävuotiaana, ja on siitä lähtien ollut rakas perheenjäsen.” Seurallisuus saa Osvaldin käyttäytymään myös koiramaisesti: se tulee kutsusta luokse ja on aina ovella vastassa kotiintulijoita.

Mutta mitä Reetta itse ajattelee Dagsmarkin tulevaisuudesta? ”Viiden vuoden kuluttua asiakaskuntamme on entistä laajempi ja liiketoiminta on linkittynyt vastuullisuuteen yhä vahvemmin. Uskon, että muutaman vuoden kuluttua olemme kestävän lemmikkiruokateollisuuden edelläkävijä”, Reetta tuumii.

 

Takaisin blogiin