Jotain aivan uutta – Tikkurila -purutikku

Jotain aivan uutta – Tikkurila -purutikku

Tuotteen meille on suunitellut ja valmistanut tuttu yhteistyökumppanimme;

Kokkolan Nahka

 

Uudet Purutikut ovat 100% hirvennahkaa

Syksyn 2019 ja kuluvan kevään aikana tuotekehityksemme keskittyi vastaamaan kahdenlaiseen tarpeeseen:

– Markkinoille toivottiin uudenlaista, pienille ja heikkopuruvoimaisemmille koirille soveltuvaa puruherkkua

– Halusimme kehittää keinon hirvennahkojen 100% hyödyntämiseksi ja saada raaka-aine hävikin laskemaan nollaan

Hirvennahka on harvinainen ja arvokas raaka-aine ja haluamme hyödyntää sen kokonaisuudessaan. Tämä on ollut osa ekologisen tuotantosuunnittelun strategiaamme jo muutaman vuoden ajan. Nahkatuotannon alkuvaiheessa, ennen vuotien parkitsemista vuodista on tähän asti syntynyt leikkuuhukkaa, kuten koipia ja ohutta haljasnahkaa. Näistä ei voi valmistaa puruluita, sillä nahkojen muoto ja paksuus ovat hyvin vaihtelevia. Osasta syntyi hirvilastuja, mutta jotain piti vielä keksiä, jotta kaikki saataisiin käyttöön. Nyt oli aika miettiä raaka-ainetta aivan uudesta näkökulmasta!

Samaan aikaan asiakaspalautteissa toivottiin puruherkkuja pienille sekä maltillisemmalla puruvoimalla varustetuille koirille, joille hirven pintanahasta valmistetut tuotteet olivat liian kovia paloja purtavaksi. Tuotekehityksemme eteni nimellä ”kevyen puruvoiman puruluu” ja nyt voimme iloksemme kertoa, että uudet purutikut ovat valmiita herkuteltavaksi.

Monien vaiheiden jälkeen kehitimme täysin uudenlaisen tavan käsitellä hirvennahkaa. Jauhamalla sen tasaiseksi massaksi ja puristamalla uudelleen kasaan, saimme aikaan purutikkumaisen muodon. Toisin kuin markkinoilla olevissa rouhetikuissa, näissä tuotteissa ei ole kuitenkaan mitään lisättyjä tärkkelysaineita tai jauhoja. Ne eivät katkeile tai murennu syödessä vaan pientä puruvastusta riittää viimeiseen suupalaan asti. Tuotteet soveltuvat niin palkitsemiseen kuin ajanvietteeksi!

Tuote on täysin hirvennahkaa ja sen ravintoarvot ovat identtiset nahkatuotteiden kanssa.

Puruherkku on matalarasvainen ja herkullisen makuinen. Tuote soveltuu päivittäiseen käyttöön nopeammaksi herkuksi ja on oivallinen koiran palkitsemiseen.

Tikkurila S ja M -koossa saatavilla verkkokaupastamme nyt!
https://dagsmarkpetfood.fi/tuote-osasto/purutuotteet

DAGSMARK TIKKURILA S (250 G)

Hirvestä valmistettu purutikku Aidosta hirvennahasta jauhamalla ja kuivaamalla valmistettu kotimainen, säilöntäaineeton, lisääaineeton ja valkaisematon puruherkku koirille. Ei säteilytetty.

Pakkaus sisältää 12 – 15 purutikkua. S-koko sopii pienille koirille.

DAGSMARK TIKKURILA M (250 G)

Hirvestä valmistettu purutikku Aidosta hirvennahasta jauhamalla ja kuivaamalla valmistettu kotimainen, säilöntäaineeton, lisääaineeton ja valkaisematon puruherkku koirille. Ei säteilytetty.

Pakkaus sisältää 7 – 9 purutikkua.

M-koko sopii keskikokoisille koirille.

 

Takaisin blogiin