Kurkistus Luumäki-tuotteiden tuotantoon

Kurkistus Luumäki-tuotteiden tuotantoon

Dagsmark LUUMÄKI -purutuotesarjan hirvennahasta valmistetut purutuotteet ovat ekologinen ja kestävän kehityksen mukainen valinta koiran hampaiden hoitoon. Hirvenmetsästys on tärkeä osa kannanhoitoa ja puruherkuissa nahkakin tulee hyötykäyttöön. Hirvennahka on luontaisesti vähärasvaista, antibioottivapaata ja täynnä riistanmakua.

Purutuotteet valmistetaan käsityönä

Purutuotteemme valmistaa vastuullisesti ja käsityönä Kokkolan Nahka, joka ostaa hirvennahat suoraan metsästäjiltä ja metsästysseuroilta. Puruherkuissamme käytetään myös muiden nahkatuotteiden valmistuksessa syntyvää leikkuuylijäämää, joka muuten olisi liki mahdotonta hyödyntää. Olemme siis osaltamme edistämässä kiertotaloutta ja pienennämme hiilitassunjälkeä puruherkku kerrallaan.

puruluurullia kuivumassa

Hirvikannan hoidon sivutuote

Hirvi kuuluu Suomen ja muiden pohjoismaiden monimuotoiseen luontoon. Hoitamattomana kanta kuitenkin kasvaisi liian suureksi ja aiheuttaisi haittailmiöitä. Hirvien metsästystä säädellään vuosittaisilla kaatoluvilla. Kaatomäärät lasketaan alueellisesti ja lähtökohta on aina lajin jatkuvuuden ja elinvoimaisuuden turvaaminen. Kaadetut hirvet hyödynnetään mahdollisimman hyvin: liha ravintona ja nahka muina tuotteina. Hirviä ei siis kasvateta tuotantoon tai metsästetä metsistämme loppuun.

Valmistuksen korkeat laatukriteerit

Haluamme tarjota koirille laadukkaita ja ehdottaman turvallisia purutuotteita ja herkkuja. Kokkolan Nahalla on käytössä Ruokaviraston valvoma omavalvontasuunnitelma. Omat laatukriteerit on kuitenkin asetettu vielä viranomaisvaatimuksia korkeammalle. Toiminnassa pyritään mahdollisimman korkeaan tehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen energian, veden ja raaka-aineiden käytössä. Tavoitteena on minimoida kaikki mahdollinen jäte, ja raaka-ainehävikki onkin saatu laskettua nollaan. Käytetty sähkö on kokonaan ympäristöystävällistä.

Purutuotteiden tuotannon vaiheet

  1. Ensimmäinen käsittely tapahtuu jo ennen tehtaalle saapumista, kun metsästysseura suolaa nahan sen säilömiseksi.
  2. Tehtaalla vuodista poistetaan karvat ja nahan lihapuoli puhdistetaan. Seuraavaksi karvanpoistossa käytetyt kemikaalit neutralisoidaan ja säilönnässä käytetty suola pestään huolellisesti pois. Nahkoja ei valkaista, eikä niihin lisätä säilöntäaineita.
  3. Pesun lopuksi jokainen tuotantoerä testataan osana omavalvontajärjestelmää edistyksellisillä mittaus- ja analyysitavoilla. Näin varmistetaan, että jokainen tuote on ehdottoman puhdas ja laadukas. Tehtaan omassa laboratoriossa seurataan myös tuotantotilojen ja tuotteiden puhtautta. Riippumattomana tahona mukana on Eurofins, joka käsittelee seurantanäytteet säännöllisesti.
  4. Pesun jälkeen nahat leikataan määrämuotoisiksi kappaleiksi sen mukaan, mitä tuotetta erästä valmistetaan.
  5. Puruluut kääritään käsityönä ja asetellaan ritilöille kuivausta varten. Kuivaus tapahtuu korkeassa lämmössä, jolla myös varmistetaan mikrobiologinen puhtaus. Tietokoneohjatusta prosessista jää tarkka raportti, joka tarkastetaan jokaisen kuivauskerran jälkeen.
  6. Puruluut pakataan yksitellen ja samalla tarkastetaan tuotteiden laatu. Pakkauskone saumaa pussit, eikä sisälle pääse epäpuhtauksia. Lopuksi pussit kulkevat metallinpaljastimen läpi ennen pakkausta myyntierälaatikoihin. Pussin voi lajitella muovinkeräykseen tai energiajätteeseen.

Tutustu Kokkolan Nahkaan: https://fi.kokkolan.com/

Puruherkkuja erilaisiin puruvoimiin

Dagsmark LUUMÄKI -tuotesarjaan kuuluu hirvennahasta valmistettujen puruherkkujen lisäksi kotimaisesta naudasta valmistettuja purutuotteita. Tuotteiden puruvoima vaihtelee kevyestä keskivahvaan ja vahvaan.

Tutustu koirien purutuotteisiin: https://dagsmarkpetfood.fi/tuote-osasto/purutuotteet

 

Takaisin blogiin