Dagsmarkin puruluiden ja nahkarullien valmistusta Kokkolassa

Kurkistus purutuotteiden tuotantoon

Dagsmark-purutuotesarjan hirvennahasta valmistetut purutuotteet ovat ekologinen ja kestävän kehityksen mukainen valinta koiran hampaiden hoitoon. Hirvenmetsästys on tärkeä osa kannanhoitoa ja puruherkuissa nahkakin tulee hyötykäyttöön. Hirvennahka on luontaisesti vähärasvaista, antibioottivapaata ja täynnä riistanmakua.

Puruherkkuja erilisille puruvastuksille

Dagsmark-tuotesarjaan kuuluu hirvennahasta valmistettujen puruherkkujen lisäksi kotimaisesta naudasta valmistettuja nahkarullia ja rouhetikkuja. Vakiotuotteiden lisäksi myymme omassa verkkokaupassa erikoiseriä sekä kausituotteita, joita ei myydä muualla. Tuotteiden puruvoima vaihtelee kevyestä keskivahvaan ja vahvaan.

Tutustu koirien purutuotteisiin: https://dagsmarkpetfood.fi/tuote-osasto/purutuotteet

Purutuotteidemme raaka-aineet

Käytämme ensisijaisesti aina kotimaisia raaka-aineita, mutta esimerkiksi hirvi, poro ja peura vaeltavat vapaina luonnossa lajin luontaisilla levinneisyysalueilla, jonka takia niiden alkuperä ilmoitetaan olevan Pohjolan luonnosta. Pakkauksien erämerkinnän yhteydestä voi tarkistaa naudan- ja hevosennahan ko. erän alkuperämaan.

Hirvennahka Alkuperämaa on Pohjolan luonto
Poronnahka Alkuperämaa on Pohjolan luonto
Peurannahka Alkuperämaa on Pohjolan luonto
Naudannahka Alkuperämaa on ensisijaisesti Suomi, mutta tarvittaessa Ruotsi.
Hevosennahka Alkuperämaa on ensisijaisesti Suomi, mutta tarvittaessa Ruotsi.

Tutustu raaka-aineiden alkuperätietoihin: https://dagsmarkpetfood.fi/pages/raaka-aineet


Purutuotteet valmistetaan käsityönä

Purutuotteemme valmistaa vastuullisesti ja käsityönä Kokkolan Nahka, joka ostaa hirvennahat suoraan metsästäjiltä ja metsästysseuroilta. Puruherkuissamme käytetään myös muiden nahkatuotteiden valmistuksessa syntyvää leikkuuylijäämää, joka muuten olisi liki mahdotonta hyödyntää. Olemme siis osaltamme edistämässä kiertotaloutta ja pienennämme hiilitassunjälkeä puruherkku kerrallaan.

puruluurullia kuivumassa

Hirvikannan hoidon sivutuote

Hirvi kuuluu Suomen ja muiden pohjoismaiden monimuotoiseen luontoon. Hoitamattomana kanta kuitenkin kasvaisi liian suureksi ja aiheuttaisi haittailmiöitä. Hirvien metsästystä säädellään vuosittaisilla kaatoluvilla. Kaatomäärät lasketaan alueellisesti ja lähtökohta on aina lajin jatkuvuuden ja elinvoimaisuuden turvaaminen. Kaadetut hirvet hyödynnetään mahdollisimman hyvin: liha ravintona ja nahka muina tuotteina. Hirviä ei siis kasvateta tuotantoon tai metsästetä metsistämme loppuun.

Valmistuksen korkeat laatukriteerit

Haluamme tarjota koirille laadukkaita ja ehdottaman turvallisia purutuotteita ja herkkuja. Kokkolan Nahalla on käytössä Ruokaviraston valvoma omavalvontasuunnitelma. Omat laatukriteerit on kuitenkin asetettu vielä viranomaisvaatimuksia korkeammalle. Toiminnassa pyritään mahdollisimman korkeaan tehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen energian, veden ja raaka-aineiden käytössä. Tavoitteena on minimoida kaikki mahdollinen jäte, ja raaka-ainehävikki onkin saatu laskettua nollaan. Käytetty sähkö on kokonaan ympäristöystävällistä.

Miten nahka käsitellään?

Vuodista poistetaan karvat kalkitsemalla ne suurissa puurummuissa. Tämän jälkeen nahat pestään ja karvanpoistossa käytetyt kemikaalit (kalkki) neutralisoidaan. Omavalvontaan kuuluu, että jokainen nahkaerä testataan pesuprosessin jälkeen, jotta varmistutaan, ettei nahassa ole kemikaalijäämiä. Prosessissa ei käytetä lisättyjä kemikaaleja tai säilöntäaineita, eikä nahkoja valkaista ulkonäkösyistä. Lisäksi kaikki tuotteet käyvät lävitse kuumennusprosessin, joka varmistaa mikrobiologisen puhtauden.

Koko prosessi on täysin automatisoitu ja jokaisesta kuumennuserästä saadaan raportti osana omavalvontaa. Pakkausvaiheessa kaikki tuotteet kulkevat vielä metallinpaljastimen lävitse. Tehdas on Ruokaviraston laitosvalvonnan alainen.

Tutustu tästä Kokkolan Nahkaan

 

Takaisin blogiin