Vastuullinen lemmikinruokavuosi 2021  

Vastuullinen lemmikinruokavuosi 2021  

Dagsmarkilla vastuullisuus on juurtunut toimintaan kokonaisvaltaisesti. Vuonna 2021 käyttöön otettu vastuullisuusohjelma määrittää tavoitteet vuosille 2021–2024. Oman arvomaailmamme ja eettisten periaatteiden lisäksi vastuullisuuteen ohjaavat niin kansainväliset tavoitteet ja megatrendit kuin kumppaniemme ja lemmikinomistajien odotukset.

Dagsmarkin vastuullisuusohjelman pääteemat ovat onnellinen ja hyvinvoiva lemmikki, kestävä ja vastuullinen lemmikinruoanvalmistus sekä hyvinvoiva yhteisö ja yhteiskunta. Vastuullisuusohjelmamme vuosiraportit kuvaavat onnistumistamme.

kissa ja koira yhdessä matolla

Onnellinen ja hyvinvoiva lemmikki

Tavoitteena on tukea lemmikkien hyvinvointia suomalaisella puhtaalla ravinnolla. Huomioimimme ravitsevuuden ja lemmikkien tarpeet sekä olemme alallamme edelläkävijä.

Vuosi 2021 on ollut tuotekehityksessämme vilkas. Olemme kuunnelleet lemmikinomistajia ja tuoneet markkinoille uusia toivottuja tuotteita. Tietoiset kissanomistajat ovat kaivanneet kotimaisia kissanruokia, joten toteutimme tämän toiveen. Kissanruokamme on suunniteltu kissan lajityypillisten tarpeiden mukaan. Esimerkiksi kissan kuivaruoan proteiinista yli 90 % on eläinperäistä ja märkäruoat ovat alusta asti olleet viljattomia. Aktiivisten koirien omistajat taas ovat toivoneet Dagsmarkilta energiapitoisempaa ruokaa jo kauan ja Dagsmark SYSMÄ vastasi tähän tarpeeseen.

Dagsmark HÄME koiranruoan pakkausta tehtaalla

Kestävä ja vastuullinen lemmikkiruoan valmistus

Meille on tärkeää, että tuotantoketju on vastuullinen ja läpinäkyvä. Pyrimme pienentämään hiilijalanjälkeä ja kasvattamaan hiilikädenjälkeä. Haluamme olla suunnannäyttäjä ja kehittää myös teollisuusinfraa kestävällä tavalla.

Alkuperän jäljitettävyys on meille sydämen asia ja aihe, jonka ympärillä haluamme saada keskustelua aikaan – näin teimme myös vuonna 2021 nostaessamme esiin erityisesti kissanruoan raaka-aineet ja niiden alkuperän. Olemme myös laatineet vastuullisuuskriteerit ohjaamaan hankintojamme.

Kesällä otimme käyttöön Ekokompassi-ympäristöjärjestelmän, solmimme Motivan energiatehokkuussopimuksen, kehitimme Mellilän tehtaamme energiatehokkuutta ja aloitimme märkäruokatuotannon uudella vesi- ja energiatehokkaalla laitteistolla. Hiilitassunjälkemme on laskettu jo vuodesta 2018 ja vuonna 2021 siihen saatiin mukaan uusia ulottuvuuksia.

Lisäksi tuimme luonnon monimuotoisuutta lahjoittamalla uhanlaisten amurinleopardien ja -tiikereiden hyväksi 2 % kissanruokiemme vuosituotosta.

Hyvinvoiva työyhteisö, pakkaajat pakkaamassa verkkokaupan tilauksia tehtaalla.

Hyvinvoiva työyhteisö ja yhteiskunta

Työhyvinvointi, -kyky, -viihtyvyys ja -turvallisuus pitävät Dagsmarkin tassut liikkeellä. Kehitimme vuonna 2021 työsuojeluun liittyviä asioita esimerkiksi nimeämällä työsuojeluvaltuutetut, viemällä työturvallisuutta eteenpäin ja aloittamalla yrityskulttuurin ja henkilöstön hyvinvointia kehittävän Laumahenki-hankkeen.

Meistä tuli myös Great Place to Work -tunnustuksen saanut yritys ja työllistimme yli kymmenen uutta työntekijää. Lähdimme mukaan Oikotien Vastuullinen työnantaja -kampanjaan ja samalla sitouduimme sen kuuteen periaatteeseen, joita ovat syrjimättömyys, työelämän tasapaino ja hyvinvointi, esihenkilötyöhön panostaminen, työn merkitys ja työssä kehittyminen, tehtävän vaatimusten mukainen palkkaus ja hyvä hakijakokemus.

Kiitos sinulle lemmikinomistaja, että olet mukana muuttamassa maailmaa vastuullisemmaksi ruokakuppi ruokakupilta.

Lue lisää hiilitassunjäljestämmeLue lisää Ekokompassi-ympäristöjärjestelmästä
Takaisin blogiin