Agility on taito- ja yhteistyölaji

Agility on taito- ja yhteistyölaji

Kun Suomessa puhutaan agilityn huippuvalmentajista, Oreniusten nimi nousee yleensä huulille. Agility vei Anna ja Juha Oreniuksen sydämen jo muutama vuosikymmen sitten ja sitä kautta he löysivät myös toisensa. Agilityvalmennukseen ja koirien koulutukseen keskittyvän Agility Akatemian Oreniukset perustivat vuonna 2007.

”Yhteistyömme Dagsmarkin kanssa on luonnollinen jatkumo yhteistyöllemme energia- ja nesteytysjuomajauheita sekä palautusjuomajauheita tarjoavan FitDogin kanssa. Olemme todenneet Dagsmarkin sopivan hyvin koirillemme.”

Dagsmark Agilitytiimi starttaa lokakuussa noin 30 koirakon voimin Vantaalla. Tavoitteena on viedä jokaista koirakkoa eteenpäin juuri heidän agilitytaipaleellaan.

”On tosi tärkeää, että ihmiselle jää hyvä fiilis koiran kanssa treenaamisesta”, Anna Orenius sanoo.

Anna Orenius ohjaamassa esteen takana

Onnistumisen kokemuksia

Agility on uuden oppimista, kehonhallintaa, luottamusta, ymmärrystä ja yhteistyötä.

”Agilityssa kaikki mielestäni lähtee siitä, että on kivaa tehdä ja harrastaa. Tavoitteet ovat aina yksilökohtaisia ja niiden mukaan annamme sitten erityyppisiä vinkkejä. Valmentamisessa minua motivoi se, että näkee ihmisten ja koirien kehittyvän. On hienoa nähdä tai kuulla, että omassa valmennuksessa ollut koirakko pärjää”, Juha Orenius sanoo.

Juha Orenius ja Sini puomilla

Monen taidon summa

Agility on Suomessa suosittu laji kokoon ja rotuun katsomatta. Kisoissa kokoluokkia on viisi: pikkumini-, mini-, medi-, pikkumaksi- ja maksiluokka.

”Agilityssa pärjääminen on kiinni pitkälti koiran oppimiskyvystä mutta myös fysiikasta. Ne koirat, jotka ovat elastisia ja nopeita ja jotka haluavat tehdä työtä ohjaajan kanssa, menestyvät parhaiten. Agility on vahvasti taitolaji, jossa koulutus ja yhteistyö korostuvat”, Juha Orenius sanoo ja jatkaa:

”Agility koostuu monesta palasesta – monesta pienestä taidosta, mitä koiran ja ohjaajan tulee osata. Koiran pitää esimerkiksi opetella kontaktia, osata suorittaa esteitä varmasti sekä tulkita ohjauksen tukena käytettäviä sanallisia vihjeitä. Agilityssa on monta osa-aluetta ja se vaatii koiralta sekä kahdenkeskiseltä yhteistyöltä paljon. Yhteistyö tosiaan on se merkittävin asia.”

Agilitykoira vauhdissa radalla

Runsasenerginen uutuus paljon treenaaville

Dagsmarkin koiraruoat tehdään laadukkaista ja puhtaista kotimaisista raaka-aineista Suomessa.

”Tärkeää on pitää koiran fysiikasta huolta ja treenata turvallisesti, ei liikaa. Myös ravinto on tietysti tärkeässä roolissa. Koiran pitää saada laadukasta ruokaa, joka sopii sille ja tukee sen hyvinvointia”, muistuttaa Anna Orenius.

Nyt Dagsmarkin koirien kuivaruokavalikoimaa täydentää paljon toivottu Dagsmark SYSMÄ. Se on aktiivisen harrastajan runsasenerginen kuivaruoka, jossa on proteiinia 32 % ja rasvaa 17 %. Dagsmark SYSMÄ sisältää kanaa, kauraa ja kananrasvaa sekä kaikki koiran tarvitsemat ravintoaineet.

 

Takaisin blogiin