Kahdeksan vinkkiä joulukorttikuviin lemmikin kanssa

Kahdeksan vinkkiä joulukorttikuviin lemmikin kanssa

Haluatko lähettää ystävillesi ja sukulaisillesi koiramaisen joulukortin tai postata someen yksilöllisen joulutervehdyksen oman karvakorvasi kanssa? Usein hyvät lemmikkikuvat tehdään jo kauan ennen varsinaista kuvaustilannetta hyvällä valmistelulla. Itse kuvaushetkessä kannattaa pitää mieli rentona ja avoimena sekä lempinamit käden ulottuvilla. Tässä kahdeksan hyväksi haukuttua vinkkiä onnistuneiden joulukorttikuvien ottamiseen!

1. Tutustu ensin kameraan
Kuvasitpa sitten kännykällä tai järjestelmäkameralla kannattaa kameran perustoiminnot harjoitella ennen varsinaista kuvausta. Automaattiasetukset toimivat hienosti useimmissa kuvaustilanteissa.

2. Valitse sopiva hetki kuvaukselle
Tämän jutun kuvat kuvattiin Kaffen päivälenkin jälkeen juuri ennen päiväruokaa. Malli on sopivasti päässyt purkamaan energiaa metsälenkillä ja tuleva päivällinen pitää mielen terävänä. Mieti, mikä hetki lemmikillesi toimii parhaiten.

3. Pidä sommittelu yksinkertaisena
Monesti valokuvassa vähemmän on enemmän. Jos koitat ottaa samaan valokuvaan lemmikin lisäksi joulukuusen, piparkakkutalon, lapset, naapurin lapset ja herttaisen itsetehdyn seimikuvaelman, niin todennäköisesti lopputulos on vähintäänkin levoton.

Mene alemmas ja kuvaa lemmikkiäsi kasvojen tasolta. Joulukuusen edessä poseeratessa kokeile zoomata lähemmäksi ja tarkentaa lemmikkiin, jolloin tausta muuttuu mukavan pehmeäksi. Monissa älypuhelimissa on nykyään edistyneempi kuvaustila, jossa mukana oleva muotokuvaustoiminto sumentaa taustan, mutta jättää kohteen teräväksi.

4. Varmista riittävän hyvä valo
Ei ole sattumaa, että sanassa ”valokuva” valo tulee ennen kuvaa. Joulukuussa päivänvaloa on vähän, joten jos haluat kuvata ulkona, niin valitse kirkas pakkaspäivä ja päivän valoisin hetki. Sisällä kuvatessa ikkunan vieressä on usein paras valo muotokuviin. Tämän jutun kuvat on kuvattu olohuoneemme sohvalla valkoista seinää vasten. Kameran päällä oleva salama on suunnattu suoraan ylös ja se heijastaa valon katon kautta tasaisesti Kaffeen ja koko huoneeseen.

5. Tutustuta lemmikki mahdolliseen rekvisiittaan
Tonttulakki voi nolostuttaa koiraa, mutta välittömässä läheisyydessä olevat lempinamit helpottavat niin mallin kuin kuvaajankin tehtävää. Jos mahdollista, tutustuta lemmikki rekvisiittaan jo ennalta.

6. Tutu temput toimivat
Monet Kaffen kanssa harjoitellut temput liittyvät valokuvaukseen, kuten komento ”pidä”. Kuvaushetki on väärä aika opetella uusia temppuja, mutta tuttu ”tämän minä osaan” temppu sitä vastoin rentouttaa koiraa. Tempun tekeminen voi tehdä kuvasta myös tunnelmaltaan aktiivisemman.

7. Heittäydy luovaksi
Petteri Punakuonon nenänä toimii punainen pallo avustajan kädessä. Leikkaa punaisesta kartongista tonttulakki ja pidä sitä kädessäsi niin, että lakki näyttäisi olevan lemmikkisi päässä. Tällä kikalla saat myös itsesi mukaan kuvaan.

8. Pitäkää hauskaa yhdessä!
Jos kuvaushetki on tuskastelua kameran opettelun ja tilanteesta kiusaantuvan lemmikin kanssa, on lopputuloksestakin monesti joulumieli kaukana. Pidä hauskaa ja mene lemmikin ehdoilla, hyvä valmistelu parantaa todennäköisyyksiä onnistumiseen. Kuvaa riittävästi ruutuja. Näidenkin muutaman onnistuneen kuvan takana on kymmeniä ja taas kymmeniä ei niin onnistuneita ruutuja!

Teksti ja kuvat: Harri Tarvainen ja Kaffe

Kaffen touhuja voit seurata Instagramista @kaffegram
instagram.com/kaffegram/

 

Takaisin blogiin