Kissan kouluttaminen ja aktivointi

Kissan kouluttaminen ja aktivointi

Kissat ovat tunnettuja itsenäisyydestään ja itsepäisyydestään, mutta myös niitä voi ja kannattaa kouluttaa. Hoitotoimenpiteisiin totuttaminen ja muu aktivointi tukevat kissan hyvinvointia laadukkaan ruokavalion lisäksi.

Kouluta aina eläinlajia ymmärtäen

Kouluttamisen lähtökohtana tulee olla lajityypillisyys eli kissaa tulee kouluttaa ja ymmärtää kissana. Kissan kouluttamisella ja aktivoinnilla on iso merkitys sen hyvinvoinnin ja lajityypillisen elämän rakentamisessa sekä hyvän vuorovaikutussuhteen luomisessa ihmisen kanssa. Koulutushetkien, kuten hoitotoimenpiteiden opettelun, tulee olla eläimelle aina omaehtoista, turvallista ja mukavaa!

Motivoiva palkkio kissan kouluttamisen tukena

Kissan kanssa harjoittelu kannattaa aloittaa totuttamalla kissa palkkiomerkkiin. Palkkiomerkki tulee aina ensin ja sen jälkeen tulee palkkio. Palkkiomerkkinä voi käyttää esimerkiksi naksutinta.

Palkkioksi käyvät esimerkiksi kuivaruokanappulat tai mehevä märkäruoka kissasi mieltymysten mukaan. Kissan koulutuksessa palkitseminen on suuressa roolissa omaehtoisuuden rinnalla.

Märkäruoka kissan palkkiona ja aktivoinnissa

Märkäruoka on erityisen herkullinen ja palkitseva vaihtoehto kissalle. Välitön palkitseminen auttaa kissaa ymmärtämään, mikä käytös on toivottavaa. Kouluttaessa pidä pieni määrä märkäruokaa nopeasti saatavilla! Voit käyttää kissan märkäruokaa erilaisten aktivointilelujen kanssa, kuten:

1. Pulmapelit

Laita märkäruokaa pulmapeliin, joka vaatii kissaa käyttämään tassujaan tai nenäänsä saadakseen herkkunsa esille. Tämä stimuloi kissan aivoja ja pitää sen kiireisenä pidemmän aikaa.

2. Nuolumatot

Levitä märkäruokaa nuolumaton pinnalle, jolloin kissa saa käyttää aikaansa ja vaivaa ruoan nuolemiseen matosta. Pesuhetkien opetteluun on saatavilla myös seinään kiinnitettäviä nuolumattoja!

3. Märkäruoan jäädyttäminen

Voit jäädyttää märkäruokaa pieniin paloihin ja antaa niitä kissalle erityisen kuumina päivinä. Tämä ei vain viilennä kissaa, vaan tarjoaa lisää aktivointia!

 

Kissan aktivointi ruokailun yhteydessä

Kissan ruokahetkeen voi yhdistää ravinnon pyydystämisen. Aktivointiin sopivia apuvälineitä löytyy usein ihan kotoa, voit esimerkiksi laittaa pahvirasiaan wc-paperihylsyjä ja pudottaa kuivaruokaa tai nameja niiden sisään.

Lue kissan hyvinvointioppaastamme lisää vinkkejä kissan aktivointiin ruokailun yhteydessä.

Kissan hyvinvointiopas

 

Valitse kissan palkkioksi kotimaista

Dagsmarkin kissan ruoat valmistetaan vastuullisesti Suomessa ja suomalaisesta lihasta. Haluamme täyttää tassukansan ruokakupit mahdollisimman vastuullisesti tuotetulla lemmikinruoalla!

Dagsmarkin kissojen märkäruoat on kehitetty edistämään kissojen kokonaisvaltaista hyvinvointia. Lihapaloissa on yli 85 % lihaa ja loput 15 % on vettä ja sakeuttamisaineita. Kaikki Dagsmarkilla käyttämämme proteiini on eläinperäistä, ja tuotteet ovat viljattomia eikä niihin ole lisätty sokeria. Valikoimastamme löytyy märkäruokaa kastikkeessa, pateessa ja hyytelössä!

Tutustu Dagsmarkin kissojen märkäruokiin

Dagsmarkin kissan kuivaruoat kutsuvat kehräämään ruokakupille. Niissä on maukas ja proteiinipitoinen koostumus, joka sisältää kaikki kissasi hyvinvointiin tarvittavat ravintoaineet. Kuivaruoan proteiinista yli 90 % on eläinperäistä. Kissan kuivaruoat eivät sisällä viljaa, soijaa, lisättyä sokeria eikä säilöntä- tai väriaineita

Tutustu Dagsmarkin kissojen kuivaruokiin

Takaisin blogiin