Koiran märkäruoasta on moneksi

Koiran märkäruoasta on moneksi

Koirien märkäruoka ei ole ”vain” tavallisen maukas ateria, vaikka on se toki sitäkin. Dagsmark HÄME, SAVO ja LAPPI -märkäruoat sopivat moneen muuhunkin tilanteeseen, jossa tarvitaan herkullista palkkiota tai halutaan tukea koiran nestetasapainoa ja energiansaantia. Jos sinulla aktiivisesti harrastava, nirso tai muuten vain palkkionsa ansainnut koirakaveri, kokeile kotimaista märkäruokaa.

Nesteytykseen tai nirsoiluun

Jotkut koirat ovat huonoja juomaan, jolloin huolena saattaa olla riittävän nesteensaannin varmistaminen. Esimerkiksi kesäkuumalla, reissussa tai urheilusuorituksen jälkeen on tärkeää varmistaa, että koirasi juo riittävästi. Kaikkea nestettä ei tarvitse saada juomalla, vaan myös esimerkiksi märkäruoalla voi tukea koiran nestetasapainoa. Nesteen määrää voi tarvittaessa vielä lisätä laittamalla hieman vettä kastikemärkäruoan joukkoon.

Koiran nirsoiluun on yleensä löydettävissä syy. Jos koira on terve ja ehkä ollut vain liian menestyksekäs ihmisten herkkujen kerjäämisessä, kannattaa katse kiinnittää ruokintarutiineihin eli esimerkiksi harventaa ruokintaväliä ja pienentää ruoka-annosta. Myös riittävä määrää liikuntaa houkuttelee usein parempaa ruokahalua esiin. Hyvä tai oikeastaan herkullinen ajatus on lisätä kuivaruoan päälle märkäruokaa, joka yleensä saa huononkin syömärin tyhjentämään ruokakupin.

Aktivointi-, harrastus- ja retkiherkuksi

Aktivointi kehittää koiran mieltä ja taitoja. Erilaiset aktivointihetket merkitsevätkin karvakuonolle ilolla odotettuja aivopähkinöitä ja yhteistä laatuaikaa. Yhtä odotettu on tietysti niistä saatava palkkio, johon maukas ja ravitseva märkäruoka sopii mainiosti. Jos opetat koiraasi esimerkiksi jäljestämään, märkäruoka on mainio palkkio onnistuneesta suorituksesta.

Itse ruokahetkestäkin voi tehdä aktivoivan tilanteen esimerkiksi laittamalla märkäruokaa nuolemismatolle. Nuolemismatto hidastaa jo itsessään ahmattien syömistä, mutta pakastettuna se tarjoaa vielä pitkäkestoisempaa puuhaa.

Sanoiko joku agility, tottelevaisuustreeni ja maastotreeni? Aktiivisesti harrastavalle haukulle palkkiot ovat paras kiitos – yhtään rapsutuksia väheksymättä. Kevyt märkäruokapussi sujahtaa helposti taskuun hallille tai maastoon lähtiessä. Myös retkiherkuksi ja patikointimatkoille se on mainio valinta.

Ravitsevaksi työtankkaukseksi

Kovan työnteon tuoksinassa tarvitaan välipaloja, jotta energiataso ei pääse notkahtamaan. Pitkään työskenteleville harrastuskoirille sekä esimerkiksi metsästyskoirille märkäruoka on kätevä yhdistelmä terveellistä ja maistuvaa ruokaa sekä nestettä.

Tiesitkö esimerkiksi, että jos Dagsmark SAVO -märkäruoasta otetaan pois kosteus, jäljelle jäävästä tuotteesta proteiinia on jopa 51 % ja rasvaa 33 %. Kyseessä on siis varsin hyvin sulava ja proteiinipitoinen haukkupala sportti- ja työkoirille.

Laadukas ja monikäyttöinen märkäruoka

Kotimaiset Dagsmark HÄME, SAVO ja LAPPI -märkäruoat ovat maukkaita, helposti sulavia ja proteiinipitoisia täysravintoja kastikkeessa. Niissä on korkea lihapitoisuus ja vain yksi proteiininlähde. Ne on valmistettu tuoreesta kotimaisesta lihasta ja kalasta. Märkäruoissa ei ole lainkaan soijaa, lisättyä sokeria eikä säilöntä- tai väriaineita.

Valmistamme kaikki märkäruokamme tehtaallamme Loimaan Mellilässä.

Tutustu koirien märkäruokiin
Takaisin blogiin