Koiraystävällinen mökkiloma Hartolassa

Koiraystävällinen mökkiloma Hartolassa

Jos tassumatkailijan tie mielii mökkilomalle kauniiseen järvimaisemaan, niin kannattaa nuuskia Rantalan Lomamökkejä Hartolassa, Itä-Hämeessä. Siellä saa rentoutua, lenkkeillä, uida kuononsa kyllyydestä ja samalla nauttia tervehdysherkuista.

Tosin Rantalassa voi saada haukut jo heti kättelyssä – siis hyvällä tavalla. Isäntä Jouni Hokkasen silmäterä eli australiankelpie Velmu tykkää esitellä omaa reviiriään ja ottaa ilolla vastaan kaikki koirakaverit.

Yhteiselle lomalle

Rantalan tilalla on vuokrattu lomamökkejä lähes 50 vuotta ja tilalla on aina ollut oma koira. Koiraystävällisyyteen erikoistumisen alkusysäyksenä toimi yksinkertainen huomio siitä, että moniin lomakohteisiin ei saa ottaa koiraa mukaan tai siitä joutuu ainakin maksamaan lisähintaa.

Koirat ovat tärkeitä perheenjäseniä, eikä moni koiranomistaja halua jättää koiraansa loman ajaksi hoitoon.

Koiranomistajille on myös tärkeää, että he voivat viettää lomaansa paikassa, missä he voivat kokea olevansa aidosti tervetulleita kaiken karvaisine perheenjäsenineen. Näin on juuri Rantalassa. Maaseudun rauhassa järven rannalla on niin ihmisten kuin koirien hyvä olla.

Jeppe koira istuu järven rannalla pyörän vieressä, lenkille lähdössä.

Mielipuuhia ja rentoutumista

Rantalan Lomamökkeihin voi tulla ihan vain lomailemaan tai sitten vaikka koiraporukalla harrastamaan tai kasvattitapaamiseen.

Mökit sijaitsevat sopivasti omalla reviirillään, joten niiden pihapiirissä kelpaa juoksennella. Myös ympäröivät vehreät metsäalueet tarjoavat kiinnostavia polkuja lenkkeilyyn ja retkeilyyn. Mökkirannassa koirat voivat uida ja polskia puhdasvetisessä Iso-Paljon järvessä kuononsa kyllyydestä. Leivonmäen kansallispuistokin sijaitsee vain noin 20 minuutin päässä mökeiltä. Talvella taas mökkien pihasta lähtee peltolatu, mihin saa ottaa koiran vapaasti juoksemaan.

Koirat ovat ihmisineen tervetulleita kaikkiin mökkeihin. Mökkien varustukseen kuuluu koirille oma juoma- ja ruokakuppi sekä ensiapupakkaus – unohtamatta Dagsmarkin tervetuliaisherkkuja. Muita koiratarvikkeita, kuten pelastusliivejä ja juoksunaruja, voi halutessaan lainata paikan päältä.

Hyväksi haukuttu

Positiivista palautetta tulee Rantalaan todella paljon. Moni vierailija on kuullut Rantalan Lomamökeistä kavereiltaan, jotka ovat koiransa kanssa siellä jo lomailleet. Paras palaute onkin juuri se, että koiravieraat tulevat kerta toisensa jälkeen uudelleen. Annetaan tyytyväisten kävijöiden kertoa, mistä näissä paljon haukutuissa lomissa oikein on kyse.

“Meidän kaupunkilaiskoiramme olivat haltioissaan, kun saivat pinkoa vapaana mökin pihassa ja nuuhkia metsän tuoksuja. Puuhakkaan päivän jälkeen koko lauma nukkui kuin tukit. Neljättä kertaa ollaan, eikä jää viimeiseksi!”

 

Takaisin blogiin