Lappi-ruoka toi avun nuoren bretonin vatsavaivoihin

Lappi-ruoka toi avun nuoren bretonin vatsavaivoihin

Joskus sopivaa koiranruokaa etsiessä ei kannata mennä merta edemmäs kalaan. Tämän huomasi myös Jari “Jarcce” Romppainen, joka etsi herkkävatsaiselle bretonipennulleen sopivaa koiranruokaa. Vastaus löytyikin aivan lähikaupan hyllyltä, Dagsmarkin pussissa.

Haiseva ongelma

Olin taas kerran siivoamassa puolivuotiaan bretonityttöni Namikon löysää ulostetta lattialta. Tämäkään ruoka ei sopinut koiran herkälle vatsalle. Sinällään kaikki oli hyvin. Kuljimme Namikon kanssa hakemassa hienoja luontokokemuksia ja ihailemassa upeita kohteita. Suorastaan kyttäsimme toinen toistaan hienompia valo-olosuhteita, jotka sattuivat usein yöajalle. Sainpa Namikon toisinaan poseeraamaan kamerallekin. Luontokuvieni joukkoon on päässyt siis muutamia mukavia kuvia koirasta, tuosta ihmisen parhaasta, ja aina miellyttämisenhaluisesta, kaverista. Ensimmäisenä syksynä metsästysretket olivat melko keveitä ja lähinnä ulkoilua kouluttamisen ohella. Ainoa ongelma meillä oli Namikon herkkävatsaisuus, joka piti saada ratkaistua.

Lennosta Lappiin

Hetkinen, olinkohan jossain törmännyt mainintaan kotimaisesta koiranruoasta? Avasin Googlen hakusanalla ”kotimainen koiranruoka”, löysin Dagsmarkin ja laitoin viestiä perään. Sovimme heidän iloisen somevastaavansa kanssa kokeilevamme Namikolle Dagsmarkin Lappi-nappulaa, josta oli jo kuulemma hyviä kokemuksia herkkävatsaisilla koirilla.

En suostunut syöttämään koiralleni mitään aiemmista säkeistä, joten Lappiin hypättiin kerralla. Ihmetys oli suuri, kun siitä päivästä lähtien on nähty vain kiinteitä kakkoja! Ruokahalussa ei ongelmia ole koskaan ollutkaan eli tästä oli hyvä jatkaa. Paras sattuma oli kuitenkin se, että pääsimme Namikon kanssa Dagsmarkin brändilähettiläiksi. Olemme siis päässeet kokeilemaan erilaisia tuotteita, kuten Tikkurila-purutikkuja, jo ennen niiden päätymistä kauppojen hyllyille.

Kanakoiran kujeet kuriin

Namiko on kanakoirana, kuten koiraihmiset varmasti tietävät, erittäin energinen tapaus. Varsinkin nuorena näillä veijareilla riittää energiaa lähes loputtomiin. Kouluttajalta vaaditaan hyviä hermoja, jotta käytöksestä saadaan salonkikelpoista. Leikkisä ja itsevarma Namiko kuvittelee kaikkien ihmisten ja koirien olevan hänen kavereitaan, mikä pitää huomioida luontoretkillämme. Toisinaan valokuvausretkemme suuntautuvat suosittuihin luontokohteisiin, jolloin pidän Namikon visusti kytkettynä. Haaveeni olisi, että saisin koiran pysymään myös uuden ja mielenkiintoisen edessä paremmin vierelläni. Onneksi taskussa on aina suosikkinappuloita, Lappia tai Hämettä, joilla Namikoa on helppo palkita lähellä pysymisestä.

Metsällä pärjää kotimaisella

Tällä hetkellä Namiko on 1,5-vuotias ja Lappi-nappulaa on syöty vuoden ajan. Minkäänlaista kyllästymistä ei ole havaittavissa. Metsästyskaudella Namiko on saanut peräkkäisten jahtipäivien välillä FitDogin palautusjuomajauheita. Ne näyttävät vetreyttävän koiran seuraavaa jahtipäivää varten. Muuten ruokaa täydennetään satunnaisesti raa’alla lihalla. Koira jaksaa jopa kymmenien kilometrien päivälenkit, ja paino pysyy sopivana. Namikon ruokinta on nyt sillä tolalla kuin sen pitääkin olla.

Ruoan kotimaisuudella on meille myös iso merkitys. Vaikkei tarkkoja reseptejä koiranruoista anneta, tietoisuus raaka-aineiden alkuperästä on hyvin tärkeää. Dagsmarkin ruoissa ne on kerrottu huomattavasti tarkemmin kuin monissa ulkomaisissa koiranruoissa. Tällaisina aikoina kotimaisuuden merkitys korostuu entisestään. Tuetaan siis kotimaista! Se on järkevää kaikin tavoin – jo pelkästään ruoan laadun ja hinnan vuoksi.

Terveisin aktiiviset luonto-oliot Jarcce ja Namiko!
Instasta meidät löydät tunnusten @jarcce ja @nampukoira takaa.

Jari Romppainen eli Jarcce on aktiivinen eränkävijä ja valokuvaaja. Instagram-tililtä @jarcce löydät upeita luonto- ja koirakuvia, ota seurantaan!

 

Takaisin blogiin