LUUMÄKI – hirvennahkarullat #kotimaastakoiralleni

LUUMÄKI – hirvennahkarullat #kotimaastakoiralleni

Teksti ja kuvat: Tiina Harju, http://permispaat.blogspot.com/

On kulunut tarkalleen 1 vuosi ja hieman yli kaksi kuukautta siitä hetkestä, kun saimme ensimmäisen testierän silloin vasta kauppoihin tuloillaan olevaa, siipikarjapohjaista Savoa.

Tuossa ajassa on tapahtunut paljon. Hekan suoliston hyvinvointi on parantanut sen elämänlaatua niin radikaalisti, että hetkittäin sitä miettii voiko tämä olla totta. Tätä tunnetta on lähes mahdotonta pukea sanoiksi. Kun koira on jo 2-vuotiaasta lähtien kärsinyt enemmän tai vähemmän erilaisista suolisto-ongelmista, tuntuu suorastaan juhlalliselta, että viimeiseen 1½ vuoteen en ole joutunut moppaamaan lattioilta ripuleita ja oksennuksia. Eikä myöskään pesukone ole pyörinyt eritteisiä peittoja ja pyyhkeitä pestessä.

Sykekin siirtyi aikoinaan ensimmäisten juoksujen jälkeen syömään Dagsmarkin ruokaa. Minulta tultiin kuitenkin useasti kysymään, että miksi en ruoki Sykettä jollain muulla ruualla kun sillä ei ole mitään terveydellisiä rajoitteita. Koska haluan olla 100% varma, mitä koirieni syömä ruoka sisältää. Se on lisäksi eettinen valinta.

Dagsmark Petfood Oy:n tuotevalikoima laajenee entisestään ja ensi kuussa kauppojen hyllyille tiensä löytävät Suomessa valmistetut, kotimaisesta hirvennahasta tehdyt Luumäki-hirvirullat. Luut valmistetaan käsityönä pienessä Kotkamaan kylässä pohjanmaalla, Kokkolan Nahka Oy:n toimesta. Luita ei ole valkaistu, säteilytetty eikä niissä ole myöskään minkäänlaisia säilöntä -tai lisäaineita.

Me saimme viime viikolla odotetun paketin tehtaalta, josta paljastui ruokien lisäksi hirvirullia -ja lastuja. Heka ei ole useaan vuoteen pystynyt syömään minkäänlaisia luita, sillä sen suolisto ei kykene sulattamaan niitä. Uskalsin kuitenkin ottaa riskin, sillä kyseessä on 100% kotimainen tuote ja Dagsmarkin ruuilla on on ollut NIIN positiivisia, terveydellisiä vaikutuksia. Kun Heka viikko sitten sai hirvilastun ja jo pelkästään sen elekieli riitti kertomaan sen, että kuinka paljon se siitä nautti. Koirilla on kuitenkin luontainen tarve pureskella ja tätä mahdollisuutta Hekalla ei ole vuosiin ollut.

Ensimmäisestä luusta on kulunut nyt tasan viikko. Minkäänlaisia närästykseen tai suolistoon liittyvää epätasapainoisuutta en ole havainnut!

Kyllä tämä oikeasti vetää aika sanattomaksi. Haluan kannustaa muitakin koiranomistajia miettimään, että mitä he koirilleen syöttävät sekä tutkimaan raaka-aineiden alkuperää tarkemmin. Kumman valitset: Ulkomailla valmistetun ja valkaistun nahkaluun vai kotimaisen, Suomessa käsintehdyn hirvennahkaluun?

 

Takaisin blogiin