Miten valita paras kissanruoka?

Miten valita paras kissanruoka?

Kissat ovat tunnetusti melko nirsoja, eivätkä ne yleensä suostu syömään mitä tahansa. Usein kissat syövätkin valtaosin samaa maistuvaksi havaittua ruokaa, eikä kissanruokamerkkiä siksi vaihdeta ilman hyvää syytä. Nyt hyvä syy tosin on tarjolla: kotimainen, vastuullisesti valmistettu Dagsmarkin kissanruoka, joka maistuu takuulla.

Turvallinen, terveellinen ja laadukas kissanruoka

Kissanomistajat haluavat tietää, mistä heidän kissalleen antama ruoka koostuu. Kissanruoan valinnassa tärkeimpiä tekijöitä ovat tutkitusti turvallisuus, hyvät aiemmat kokemukset, terveellisyys, korkea laatu ja tuoteseloste. Yli puolet valitsisi kotimaisen kissanruoan, jos sitä olisi paremmin saatavilla.*

KISSANRUOAN TOP 10 -VALINTAKRITEERIT:

  • Tarkka tuoteseloste
  • Korkealaatuiset raaka-aineet
  • Lihan määrä suhteessa muuhun eläinperäiseen raaka-aineeseen
  • Mukana vitamiineja tai muita kissan terveyttä edistäviä ainesosia
  • Ei lisättyä sokeria
  • Saatavilla tavallisesta ruokakaupasta
  • Antibioottivapaa
  • Lisäaineeton
  • Viljaton
  • Vastuullisesti tuotettu

Kissanomistajista yli puolet kokee yllä mainitut tekijät joko erittäin tärkeiksi tai melko tärkeiksi kissanruoan valinnassa.**

Dagsmark haluaa kehittyä kokonaisvaltaiseksi lemmikkiruokataloksi, ja siinä tärkeä askel on tuotteiden valmistaminen myös kissoille.

Paljastavat pakkausmerkinnät

Nykyisen lainsäädännön mukaan lemmikkiruokavalmistajan ei ole pakko ilmoittaa tuotteidensa valmistusmaata tai raaka-aineiden alkuperämaata pakkauksissaan. Ne ovat kuitenkin lemmikinomistajalle tärkeitä tekijöitä, kun halutaan varmistaa tuotteiden alkuperä, turvallisuus ja vastuullisuus.

Tärkeimpinä pakkauksissa kerrottavina asioina kissanomistajat pitävät lisättyjen antibioottien määrää sekä lihapitoisuuteen ja lihan laatuun liittyviä asioita. Yli puolet kissanomistajista kokee tärkeänä myös valmistusmaan ja raaka-aineiden alkuperämaan ilmoittamisen.*

Kotimaista kissan kuivaruokaa ja märkäruokaa

Dagsmarkin kissanruoat on valmistettu vastuullisesti korkealaatuisista kotimaisista raaka-aineista kissanomistajien toiveita kuunnellen.

”Kissojen kuivaruoat tulivat Dagsmarkin valikoimiin keväällä 2021. Kissojen märkäruoat ovat saatavilla syksystä 2021 alkaen ja olemmekin ensimmäinen kotimainen kissan märkäruoan valmistaja! Haluamme kehittyä ja kasvaa kokonaisvaltaiseksi lemmikkiruokataloksi, ja tärkeä askel siihen suuntaan on tuotteiden valmistaminen myös kissoille”, kertoo Dagsmarkin toimitusjohtaja Laura Strömberg.

Tutustu kotimaisiin kissanruokiin >

Kissanruokia koskevat tutkimukset Dagsmark Petfoodille on toteuttanut Consumer Compass vuosina 2020* ja 2021**. Tutkimukset toteutettiin nettipaneeleina ja niihin osallistui molemmilla kerroilla yli 500 kissanomistajaa.

 

Takaisin blogiin