Näin totutat kissasi uuteen ruokaan

Aina uusi ruoka ei heti tunnu maistuvan kissalle, vaikka se olisi kuinka laadukasta. Ruoan vaihtaminen kannattaakin toteuttaa asteittain. Näin kissalla on aikaa sopeutua muutokseen ja samalla vältytään nirsoilulta ja mahdollisilta vatsavaivoilta.

Vaativa yleisö ruokakupilla

Kissat ovat tunnetusti vaativa yleisö ruokakupilla ja ruoan vaihto ei välttämättä herätä innostusta. Näin on erityisesti silloin, jos kissa on tottunut sellaiseen ruokaan, jossa on mukana sokeria – yllättävän monessa kissanruoassa sitä nimittäin on. Jos kissa on sokerikoukussa, ei terveellisempi ruoka heti kelpaa. Muutos vaatii hetken aikaa, koska liian nopea ruoan vaihtaminen voi aiheuttaa nirsoilua ja vatsavaivoja.

Suosittelemme aina totuttelemaan uuteen ruokaan niin, että sitä annetaan ensin vanhan ruoan rinnalla ja nostetaan sen määrää asteittain. Kokeile lisätä uuden ruoan osuutta joka päivä samalla, kun vähennät vanhan ruoan määrää. Noin viikon jälkeen voi yleensä jo tarjota kokonaan uutta ruokaa.

Kissaa ei tule pitää nälässä uuteen ruokaan totuttamisen aikana. Lisäksi tärkeää on muistaa huolehtia, että kissalla on koko ajan raikasta vettä saatavilla.

Voit lukea kissojen hyvinvointioppaastamme lisää kissan ruokinnasta.

Kotimaista laatua kissoille

Kaikki Dagsmarkin kissanruoat valmistetaan laadukkaista raaka-aineista tarkkaan valvotussa tuotantoprosessissa. Ne sisältävät kotimaista lihaa, eikä niissä ole mukana sokeria tai säilöntä- ja väriaineita.

Kuivaruoat Dagsmark ILVES ja TIIKERI ovat täysravintoja eli kissasi saa niistä kaikki tarvitsemansa ravintoaineet. Märkäruoat Dagsmark ILVES, TIIKERI, LEOPARDI ja PUUMA ovat myös herkullisia täysravintoja, jotka tukevat myös osaltaan kissan riittävää nesteen saantia.

Tutustu kissanruokiimme.

Kokeile makutakuulla

Kissanruokamme on testattu ja hyväksi todettu vaativalla kissayleisölle, mutta olemme silti päättäneet antaa niille makutakuun. Jos totuttelusta huolimatta ruoka ei siis maistu kissallesi, saat rahat takaisin, jos kissan kuivaruoasta on jäljellä yli 40 % tai märkäruokia sisältävässä monipakkauksessa on yli puolet pusseista jäljellä.

Tutustu kissojen makutakuuseen.

 

Takaisin blogiin