Nelitassuinen Neiti Etsivä

Nelitassuinen Neiti Etsivä

Suloinen cockerspanieli Fami on arjen supersankari, joka löytää voittamattomalla vainullaan niin arvoesineet kuin hukkuneet rukkasetkin.

Yksivuotias Fami on touhukas telmijä, joka omistajansa Irene Vinhan mukaan rakastaa oikeastaan kaikkea ja kaikkia.

”Fami tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, lenkkeillä ja seikkailla milloin missäkin. Välillä on niin kova kiire telmimään, ettei edes ruokakippoa ehdi syömään tyhjäksi”, nauraa Irene. Fami on kuitenkin todellinen herkkusuu, sillä vielä ei ole sellaista ruokaa löytynyt, joka ei sille kelpaisi.

Kotona Fami leikkii mieluiten rakkaan lelukoppansa sisällöllä, jossa suurimpia aarteita ovat erilaiset rapisevat ja piipittävät pehmolelut. Myös revittäviksi tarkoitetut pahvilaatikot saavat Famin käsittelyssä kyytiä. Aivan joka hetki Fami ei kuitenkaan ole vauhdissa, vaan vetäytyy päiväunille emäntänsä kainaloon.

Lenkit ovat Famille löytöretkiä

Fami rakastaa etsimistä. Se onkin seurannut 7-vuotiaan Kina-siskonsa tassunjälkiä EsPYn eli Espoonseudun Pelastusalan Yhdistys ry:n pelastuskoirahommissa. Keväällä aloitetut raunioharjoitukset ovat Famin mielestä aivan huippuja – palkkioherkuista puhumattakaan!

Nuori nuuskuttaja on ottanut etsintähommat muutenkin tosissaan: tavalliset kävelylenkit ovat muuttuneet jännittäväksi aarteenmetsästykseksi.

”Ensimmäisiä Famin omia löytöjä olivat musta karatevyö ja suuri villapaita, jotka se veti lenkiltä perässään kotiin asti”, kertoo Irene.

Tyhjät pullot, tölkit ja hankeen pudonneet rukkaset Fami korjaa mielellään talteen, mutta yksi aarre on ylitse muiden.

”Fami rakastaa kanniskella maahan tiputettuja banaaninkuoria. Ja enpä olisi arvannut, kuinka paljon niitä lenkkimme varrelta voikaan löytyä,” Irene naurahtaa.

Kaikki keräämänsä löytötavarat Fami jättää kotioven pieleen isoon kukkaruukkuun, josta omistaja kiikuttaa arvokkaat löydöt joko alueen löytötavaratoimistoon tai poliisille. Tähän mennessä oikeille omistajilleen on palautettu muun muassa avaimia, paikannuslaite sekä lukematon määrä rukkasia, hanskoja ja kaulahuiveja.

”Fami tunnetaankin Facebookissa Espoon puskaradioryhmässä Neiti Etsivänä. Siellä se viihdyttää muita ryhmäläisiä löydöksillään, joista arvokkain tähän mennessä on ollut hopeinen ranneketju. Aikamoinen etsivä tämä meidän Fami!”

Takaisin blogiin