Näin totuttelet koiraasi uuteen ruokaan

Koiran ruokavalion vaihtaminen on tärkeä päätös, joka vaikuttaa suoraan lemmikkisi terveyteen ja hyvinvointiin. Oikean ruoan valinta voi parantaa koiran elämänlaatua merkittävästi. Dagsmark tarjoaa laajan valikoiman täsmätarpeellisia kuivanappuloita, jotka on suunniteltu tukemaan koirasi hyvinvointia eri elämänvaiheissa. Esittelemme seuraavaksi Dagsmarkin tuotteet ja annamme vinkkejä onnistuneeseen ruoan vaihtoon!

Milloin koiran ruoka tulisi vaihtaa?

Koiran ruoan vaihtaminen voi olla tarpeen useista syistä. Yleisiä merkkejä siitä, että ruokavalion muutos on ajankohtainen, ovat esimerkiksi:

 • 1. Koiran uusi elämänvaihe

  Pennun kasvaessa aikuiseksi tai aikuisen koiran ikääntyessä on tärkeää mukauttaa ruokavalio vastaamaan uusia ravitsemustarpeita.

 • 2. Aktiivisuuden muutokset

  Aktiivisuuden lisääntyessä tai vähentyessä koiran energiansaantia tulisi tarkistaa ja tarvittaessa päivittää ruoka sopivammaksi.

 • 3. Allergiaoireet tai ruoansulatusongelmat

  Jos koirallasi ilmenee ruoansulatusvaivoja kuten ripulia tai isoja jätöksiä tai iho-ongelmia kuten kiilloton turkki ja kutisevat korvat, voi uusi ruoka auttaa oireiden hallinnassa.

 • 4. Painonhallinta

  Koirasi painon noustessa tai laskiessa liikaa voi olla tarpeen siirtyä erityisruokavalioon, kuten Dagsmark KEVYT & SENIORI tai REIPAS & AKTIIVINEN.

Dagsmarkin tuotteet valmistetaan korkealaatuisista raaka-aineista Suomessa. Korkean proteiinipitoisuuden ja huolellisesti valittujen ainesosien ansiosta ruoat tukevat koirasi terveyttä monin tavoin. Jokainen tuote on suunniteltu vastaamaan erilaisten koirien tarpeisiin, aina pennuista senioreihin ja aktiivisista koirista keventäjiin.

Dagsmark ELINVOIMA & VIREYS

Dagsmark ELINVOIMA & VIREYS on valmistettu suomalaisesta kanasta ja vaihtoehtoisesti joko kaurasta tai perunasta. Kuivanappulan maukas ja proteiinipitoinen koostumus tarjoaa kaikki koirasi hyvinvointiin tarvittavat ravintoaineet. Ruoka on suunniteltu tukemaan erityisesti pitkäikäisten pikkukoirien hyvinvointia. Siinä on otettu huomioon hampaat, sydän, nivelet sekä ihon ja turkin hyvinvointi. Kuiturakenne toimii prebioottina suoliston mikrobiomille, ja pieni nappula takaa riittävän energiansaannin nirsommallekin koiralle.

Katso tuotteet

Dagsmark PENTU & JUNIORI

Dagsmark PENTU & JUNIORI on suomalaisesta kanasta ja kaurasta valmistettu täysravinto pennuille, junioreille ja lisäenergiaa tarvitseville kasvaville koirille. Täysravinto sisältää pienemmän, helposti turpoavan ja muotonsa pitävän nappulan, joka sopii hyvin pienille suille. Ruoka tukee nivelten, ihon ja turkin hyvinvointia, ja se tarjoaa kaikki tarvittavat ravintoaineet kasvavan koiran tarpeisiin.

Lue lisää koiranpennun ruokinnasta

Katso tuote

Dagsmark KEVYT & SENIORI

Dagsmark KEVYT & SENIORI on suunniteltu erityisesti keventäjille ja seniorikoirille, jotka tarvitsevat vähemmän kaloreita, mutta runsaasti ravintoaineita pysyäkseen terveinä. Suomalaisesta kanasta ja kaurasta valmistettu täysravinto sisältää runsaasti kuituja ja alle 10 % rasvaa, mikä tukee sopivaa energian- ja kuidunsaantia sekä nivelten, ihon ja turkin hyvinvointia.

Katso tuote

Dagsmark REIPAS & AKTIIVINEN

Dagsmark REIPAS & AKTIIVINEN on suunniteltu aktiivisille ja paljon liikkuville aikuisille koirille. Runsasenerginen täysravinto sisältää 35 % proteiinia ja 20 % rasvaa, mikä tukee aktiivisen koiran energiansaantia, ruoansulatusta, nivelten, ihon ja turkin hyvinvointia sekä palautumista. Ihanteellinen valinta treeni-, urheilu- ja metsästyskoirille, mutta myös paljon liikkuville kotikoirille.

Lue lisää aktiivisen koiran ruokinnasta

Katso tuote

Neljä vinkkiä koiran ruoan vaihtamiseen

 • 1. HUOMIOI KOIRASI ERITYISTARPEET

  Kun valitset sopivaa ruokaa koirallesi, muista huomioida koiran tarpeiden lisäksi myös kulinaristin makumieltymys - toiset pitävät enemmän kalasta ja toiset taas kanasta. Huomioi myös nappulakoko koiran koon mukaan sekä sopiva annoskoko! Dagsmarkin kuivaruokapusseissa mainitaan erikseen reseptin nappulakoko sekä suositellut annoskoot koiran painon mukaan.

 • 2. SEKOITA

  Aloita koiranruoan vaihtaminen sekoittamalla uutta ruokaa asteittain vanhaan ruokaan. Aloita pienellä määrällä uutta ruokaa ja lisää sen osuutta vähitellen viikon tai kahden ajan. Tämä auttaa koiraa sopeutumaan uuden ruoan makuun, hajuun ja koostumukseen!

 • 3. SEURAA KOIRASI REAKTIOITA

  Seuraa koirasi reaktioita! Koira kannattaa totuttaa uuteen ruokaan hitaasti, jotta vältytään mahdollisilta vatsavaivoilta. Tarkkaile koiran käyttäytymistä ja ulosteiden koostumusta ruokavalion vaihdon aikana. Jos huomaat mitään epätavallista, kuten ripulia, oksentelua tai ruokahaluttomuutta, hidasta ruokavalion muutosta tai ota yhteyttä eläinlääkäriin.

 • 4. MUISTA RUTIINIT

  Muista rutiinit ja ruoka-ajat! Pidä kiinni koiran säännöllisistä ruoka-ajoista, jolloin koira tottuu, että ruokaa on saatavilla tiettyyn aikaan. Fiksuna eläimenä koira saattaa käydä nirsoksi, jos ruokaa on aina saatavilla ja odottelulla kuppiin saa jotain herkullisempaa.

Insert Image
Stop

Neljä vinkkiä ruokinnan ongelmatilanteisiin

Koiran ruokavalion vaihtaminen ei aina suju ongelmitta, joten huomioi nämä neljä asiaa:

 • 1. Vältä äkillisiä muutoksia

   Älä vaihda koiran ruokaa liian nopeasti tai yhdellä kertaa, sillä se voi aiheuttaa ruoansulatusongelmia. Asteittainen siirtyminen antaa koiran ruoansulatusjärjestelmälle aikaa sopeutua. Lue millaisella ruokavaliolla villakoira Heka selätti suolisto-ongelmat ja närästyksen:

  Koiran suolisto-oireet ja närästys 
 • 2. Tarjoile ruoka aktivoiden koiraa

  Tarjoile koiran ruoka aktivointipeleistä tai piilota se esimerkiksi nuuskumattoon, jolloin ruokahetkestä tulee huomattavasti kiinnostavampi!

 • 3. TARKKAILE NIRSOA KULINARISTIA

  Jätä ylimääräiset koiran herkut pois ja kiinnitä huomiota koiran säännöllisiin ruoka-aikoihin ja sopivaan annoskokoon. Kuivaruoan lisukkeena voit tarjota märkäruokaa, joka houkuttelee nirsoa koiraan syömään paremmin. Tarkkaile myös koiran kikkareita, sillä ne paljastavat, jos ruoassa on jotakin epäsopivaa koiralle - lue lisää täältä:

  Kakka kertoo koirastasi 
 • 4. Kysy eläinlääkäriltä

  Ota yhteyttä eläinlääkäriin, jos epäilet koirallasi allergiaa, vatsavaivoja tai muita terveysongelmia. Jos koiran ruokahalu heikkenee ja on pitkään poissa, on hyvä kääntyä kotikonstien sijaan eläinlääkärin puoleen!

Dagsmarkin koiranruoat ovat kotimainen, laadukas, vastuullinen ja ravitseva vaihtoehto koirasi ruokintaan. Valitsemalla oikean kuivaruoan koirasi ikä, aktiivisuustaso ja erityistarpeet huomioiden, varmistat, että lemmikkisi saa kaikki tarvittavat ravintoaineet ja pysyy terveenä ja hyvinvoivana. Dagsmarkin kuivaruoat ovat saaneet nyt uuden entistä paremman koostumuksen! Vaihtaessasi koiranruoan uuteen, muista vaihtaa ruokaa asteittain ja seuraa koirasi reaktioita varmistaaksesi sujuvan siirtymän uuteen ruokavalioon.