Arjen sankarikoira: Donna – rescue-koirasta viestintätoimiston sankariksi

Arjen sankarikoira: Donna – rescue-koirasta viestintätoimiston sankariksi

Charmikkaalle arjen sankarille tuttujen ja tuntemattomien ilahduttaminen on yhtä helppoa kuin hännän heilutus.

Viestintätoimisto Groundin ovella sisääntulijoita tervehtii innokas vastaanottokomitea, kun 11-vuotias Donna-koira tekee sankaritekoja omistajansa Eveliina Miettusentyöpaikalla. Iloinen hännänheiluttaja tulee innoissaan tervehtimään ja haistelemaan jokaisen sisääntulijan.

– Toimistokoirana Donnan työtehtäviin kuuluu kollegojen ilahduttaminen ja työhyvinvoinnista huolehtiminen. Palkaksi tästä Donna saa valtavasti rapsutuksia ja sopivasti herkkupaloja, kertoo Miettunen.

Seurallisena ja aktiivisena kaverina Donna kasvoi toimistoammattilaiseksi nopeasti. Töissä se viettääkin oikeita koiran päiviä huomion keskipisteenä. Tie toimiston sankariksi ei kuitenkaan ollut helppo: Donna saapui Suomeen kuusi vuotta sitten rescue-koirana.

Elämänsä ensimmäiset vuodet Donna vietti Viron Valgassa. Miettunen bongasi sattumalta ilmoituksen kotia etsivästä koiraneidistä ja päätti heti lähteä vierailulle väliaikaiseen sijoituspaikkaan. Donna teki omistajaehdokkaaseen niin lähtemättömän vaikutuksen, ettei miettimisaikaa tarvittu – samana päivänä Donna lähti mukaan uuteen perheeseensä.

– Onneksi löysin tällaisen hurmaavan harmaahapsen, jolle pystyn tarjoamaan loppuelämän kodin. Jos olisin tiennyt, miten paljon iloa lemmikki tuokaan elämään, olisin hankkinut koiran jo aiemmin, Miettunen sanoo.Mitä toimistokoira sitten tekee töissä? – Vastuutehtäviini kuuluu vahtiminen, nuuskiminen ja tietenkin työkavereiden piristäminen, kertoo Donna.

Kuten Miettunen myös kollegat viestintätoimistossa rakastuivat ensisilmäyksellä koiran iloiseen ja reippaaseen luonteeseen.

– On mukavaa, kun Donna tulee piristämään toimiston arkea. Voisi sanoa, että Donna on paras mahdollinen työkaveri: se ei häiritse työntekoa turhalla juttelulla ja pakottaa pitämään säännöllisiä rapsuttelutaukoja, komppaavat Miettusentyökaverit.

Ja kun ihmiskollegat eivät ehdi Donnaa rapsuttamaan, ottaa vanha rouva mieluusti päivänokoset sohvalla tai työpöydän alla. Näin työteho tutkitustikin pysyy korkeana myös koko iltapäivän ajan.Ja palkaksi pari nappulaa?

#arjensankarikoira
Me Dagsmarkilla uskomme, että jokainen koira voi olla arjen sankarikoira. Etsimme nelijalkaisia perheenjäseniä, jotka tekevät arjesta aurinkoisemman ja saavat hymyn huulille. Ilmianna oma tai tuttavan koirakaveri – osallistuneiden joukosta valitsemme muutamia onnekkaita, jotka saavat sankaritarinansa kuuluviin ja palkinnoksi kasapäin herkkunappuloita.

Julkaise kuva ja arjen sankaritarina somessa tunnisteella #arjensankarikoira. Osallistuneiden joukosta valitsemme muutamia onnekkaita, jotka pääsevät kertomaan tarinansa muillekin ja saavat palkinnoksi kasapäin herkkunappuloita.

Takaisin blogiin