Arjen sankarikoira: Ronja on hellyttävä hengenpelastaja

Arjen sankarikoira: Ronja on hellyttävä hengenpelastaja

Hovawartin ja saksanpaimenkoiran sukuinen Ronja on todellinen sankari. Lempeä ja viisas jättiläinen on saanut tunnustusta pelastettuaan ihmishengen.

Pennusta asti Sanna Laatikaisen aisaparina kulkenut 13-vuotias Ronja on hyvin koulutettu kaveri.

”Ronja on luonteeltaan äärimmäisen palveluhaluinen ja tottelevainen kaveri. Harrastuksissa tästä luonteesta ja taidoista on ollut hyötyä”, kertoo omistaja Sanna.

Takana on pitkä historia erilaisia harrastuksia aina agilitystä verijälkeen, joista Ronja kuitenkin viettää nyt ansaittuja eläkepäiviä. Aktiivinen Ronja on silti edelleen, ja se rakastaakin juoksemista, uimista ja frisbee-leikkejä.

Ronjan vaistoille ja palveluhaluiselle luonteelle oli todella tarvetta, kun se tammikuisena pakkasiltana vuonna 2010 joutui tosipaikan eteen.

”Sain soiton naapuriltani, joka kertoi eksyneensä lähimetsään koiriensa kanssa. Lähdimme tietenkin heti auttamaan ystävää hädässä”, Sanna muistelee.

Hädässä ystävä tunnetaan

Sanna ja Ronja lähtivät etsintätöihin tutulta metsäaukealta. Lumihangesta Ronja löysi jäljet, joita he lähtivät seuraamaan. Sanna tiputteli reitin varrelle havuja, jotta tie kotiin löytyisi myöhemmin helposti.

”Puhalsin koirapilliin, ja naapuri yritti haukuttaa koiriaan, mutta emme silti kuulleet toisiamme.”

Yötä kohti pakkanen kiristyi, ja sekä eksyneet että etsintäpartio olivat väsyneitä ja kylmissään. Lopulta metsän pimeydestä kajasti otsalampun valo, ja puolitoista tuntia kestänyt pelastusoperaatio päättyi onnellisesti. Ronjalle myönnettiin uroteosta sankarikoiramaininta.

”Ronjassa heräsi pelastusvaisto luonnostaan, kun tilanne sitä vaati. Tosipaikan äärellä arjen sankariteoilla on merkitystä!”

Sankarikoira viettää eläkepäiviään kaiken mieluiten omalla mökillä yhdessä Sannan ja perheen vanhemman koiran kanssa. Siellä Ronjalla on oma paikkansa kukkulan huipulla, josta se katselee maisemia ja seurailee tapahtumia.

www.monirotuiset.net

 

Takaisin blogiin