Hilppa on pentu täynnä iloa ja intoa

Hilppa on pentu täynnä iloa ja intoa

Mikä onkaan omistajalle hienompaa kuin katsoa oman koiran oppivan uutta! Borderterrieri Hilppa on vielä pentuiässä, mutta on jo ehtinyt tuomaan perheensä elämään valtavasti iloa.

Tanja Särkän perheeseen päätettiin hankkia koira piristämään arkea ja tuomaan lisää sisältöä elämään. Koiria Tanjalla oli ollut jo aikaisemminkin, mutta lasten tulon myötä koirattomia vuosia oli kertynyt mittariin jo kymmenen.

– Tuntui sopivalta saumalta hankkia uusi perheenjäsen nyt, kun lapsetkin osaavat käsitellä koiraa, kertoo Tanja.

Rodun valitseminen ei aiheuttanut päänvaivaa. Tanja oli tutustunut aikaisemman koiransa Nellan kautta hurmaavan herrasmiesmäiseen borderterrieriin ja ihastunut rotuun. Sopivaa kasvattajaa etsittiin pitkään, mutta monen sähköpostikeskustelun jälkeen joukosta erottautui yksi – Hilpan kasvattaja. Valinta osoittautui oikeaksi, sillä heti ensimmäisestä tapaamisesta lähtien tuntui kuin takana olisi ollut pidempikin tuttavuus. Kun pennut syntyivät joulukuussa 2017, oli selvää, että yksi pennuista tulisi heille. Viikkoa ennen hiihtolomaa Hilppa -pentu kotiutui. Nimensä se sai Milla-tyttären kummilta.

– Nyt on kulunut puoli vuotta siitä, kun Hilppa tuli perheeseemme. Tämä arjen sankari on totisesti tuonut väriä elämään!, nauraa Milla.

Hilppa on nopea oppimaan, mikä aiheuttaa omat haasteensa arkielämässä: vikkelä koira kun ehtii moneen paikkaan silmän räpäyksessä. Myös liikunnasta ja riittävästä tekemisestä täytyy huolehtia, jollei halua Hilpan itse toteuttavan itseään. Hilppa tykkää lenkkeillä, mutta toisaalta se on myös hyvin aamu-uninen. Aamulenkki on Hilpan mielestä vain pakollisen pissalla käynnin pituinen, sillä ennen kello yhdeksää ei koiraa liikunta kiinnosta lainkaan.

”Hilpan kanssa ei ole ollut yhtäkään tylsää päivää”, nauraa koiran omistaja Tanja tytärtensä Millan ja Emmin kanssa.


Pentu perheessä – uhka vai mahdollisuus?

Elämä pennun kanssa vaatii kärsivällisyyttä, mutta antaa myös valtavasti. Koiranpennun kouluttaminen on opettavaista myös omistajilleen.

– Pennun kanssa joutuu tarkkailemaan myös omaa käytöstään, jotta nopeasti oppivan koiran kanssa pysyy riittävän johdonmukaisena, toteaa Tanja.

Vähän aikaa sitten kyläilemässä kävi Lahja-mummi, joka asiaa enempää ajattelematta antoi Hilpalle pöydästä palan kanaa. Eipä mennyt kuin hetki niin Hilppa löydettiin keittiön pöydältä etsimässä lisää herkkupaloja.

Hilpan kautta koko perhe on tutustunut myös näyttelytoimintaan, joissa Hilppa onkin menestynyt hyvin. Kasvattaja on edelleen tärkeä tuki, jonka kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä niin näyttelyiden kuin arkielämänkin saralla.

– Vaikka koira itsessään on uusi kaveri, koiraharrastusten parissa tutustuu helposti myös uusiin ihmisiin. Näyttelyissä tapaa iloisia ja mukavia koiraihmisiä mikä piristää arkea, kertoo Tanja.

Hilpalla löytyy kapasiteettia haastavampiinkin harrastuksiin, ja haaveissa siintääkin jo aktiivinen agility-ura. ”Ensin keskitymme kuitenkin kouluttamaan Hilpasta hyväkäytöksisen ja pääkaupunkiseudun vilskeessä viihtyvän perhekoiran.”

Koira tuo elämään paljon iloa ja uutta tekemistä. ”Hilppa on itseasiassa antanut enemmän mitä edes osasimme odottaa.”

 

#arjensankarikoira
Me Dagsmarkilla uskomme, että jokainen koira voi olla arjen sankarikoira. Etsimme nelijalkaisia perheenjäseniä, jotka tekevät arjesta aurinkoisemman ja saavat hymyn huulille. Ilmianna oma tai tuttavan koirakaveri – osallistuneiden joukosta valitsemme muutamia onnekkaita, jotka saavat sankaritarinansa kuuluviin ja palkinnoksi kasapäin herkkunappuloita.

Julkaise kuva ja arjen sankaritarina somessa tunnisteella #arjensankarikoira. Osallistuneiden joukosta valitsemme muutamia onnekkaita, jotka pääsevät kertomaan tarinansa muillekin ja saavat palkinnoksi kasapäin herkkunappuloita.

Takaisin blogiin