Hirven saatavuus raaka-aineena heikentynyt

Hirven saatavuus raaka-aineena heikentynyt

Hirveä sisältävissä purutuotteissa on nyt saatavuushaasteita, koska hirvennahkojen määrä jäi tällä kaatokaudella aiempaa pienemmäksi. Tästä syystä joudumme rajoittamaan saatavuutta verkkokaupassa tiettyjen Dagsmark LUUMÄKI ja TIKKURILA -purutuotteiden osalta.

Pyrimme hyödyntämään osassa nykyisistä tuotteistamme hirven korvaavia raaka-aineita, kuten kotimaista peuraa. Lisäksi tuomme markkinoille uusia kiinnostavia purutuotteita muista raaka-aineista.

Dagsmarkin puruluiden valmistuksesta vastaa alalla vastuullisuudestaan tunnettu Kokkolan Nahka.

puruluurullia kuivumassa

Laskeva hirvikanta edellyttää laajempaa hankinta-aluetta

Hirvikanta on laskenut viime vuodet tasaisesti, minkä taustalla on useita syitä. Yhtenä niistä on ilmastonmuutoksen tuoma kuivuus ja kuumuus, jotka ovat vaikuttaneet vasojen määrään ja kuolleisuuteen. Myös susikanta on noussut, mikä näkyy suoraan hirvikannassa.

Hirvien kaatolupia myönnetään aina kannanhoidollisin perustein. Kaatomäärät lasketaan alueellisesti, ja lähtökohta on lajin jatkuvuuden sekä elinvoimaisuuden turvaaminen. Kaadetut eläimet hyödynnetään aina mahdollisimman hyvin, liha ravintona ja nahka muina tuotteina.

Tulevalla kaudella kaatolupia myönnettäneen aiempaa vähemmän. Tästä johtuen Kokkolan Nahan hankinta-alue tulee laajenemaan kotimaasta Pohjoismaihin.

Kokeile vaihtoehtona kotimaisesta naudasta valmistettuja purutuotteitamme.

 

Takaisin blogiin