Koiranpennun elämää

Koiranpennun elämää

Sileäkarvainen colliepentu Armi kotiutui juuri sopivasti ennen Dagsmarkin Vimpeli-penturuoan lanseerausta. Näin Armi pääsikin ensimmäisten joukossa maistamaan tätä uutta kotimaista penturuokaa. Armin ruoka vaihdettiin pikkuhiljaa Vimpeliin, ja ruoanvaihto onnistui vaivattomasti ilman mitään ihokutinaa tai vatsanpuruja. Vimpeli sopii Armille hyvin. Pennulla on energiaa riittänyt niin toisten koirien kanssa leikkimiseen kuin koirakouluunkin.

Pentukoira Armi toimistolla syömässä eväitä

Armi on päässyt myös mukaan töihin toimistokoiraksi, jolloin ruokatunti on se päivän tärkein hetki.

Koiranpennun sosiaalistaminen

Armin, kuten monien muidenkin talvipentujen, tärkeimpänä sosiaalistamisaikana oli pimeää, kylmää, liukasta ja märkää, joten ulkona ei pennun kanssa voinut olla kovin pitkiä aikoja. Koska Armille haluttiin silti kokemuksia erilaisista häiriötekijöistä, paikoista, ihmisistä, koirista ja muista eläimistä, piti keksiä jotain muuta perinteisen ulkoilun sijaan. Siispä Armi esimerkiksi kävi vierailuilla ostoskeskuksessa ja suoritti koirakoulussa pentukurssin. Siinä samalla Armin tuli harjoiteltua myös autossa ja bussissa matkustamista.

Pentukurssin päätyttyä Armi jatkoi agilityn alkeiskurssille aivan innoissaan. Armi on oppivainen ja terävä pentu, joka muistaa ennen kaikkea pitää hauskaa. Kerran Armi sai kesken treenin riemukkaan hepulin: se juoksi pää viidentenä jalkana ympäri koulutushallia agilityesteiden ympäri uudelleen ja uudelleen, eikä kouluttajakaan voinut muuta kuin nauraa vedet silmissä! Se oli konkreettinen muistutus siitä, millaista piristystä koirat tuovat tähän eristäytyneeseen arkeen.

Pentukoira Armi retkeilee talvella merenrannalla

Armi on retkeillyt paljon luonnossa ja samalla tutustunut uusiin ympäristöihin.

Yksinolon harjoittelua ja purutikkuja

Pennun kanssa kotona etätöiden tekemisessä on ollut hyvät ja huonot puolensa. Koiranpennun sisäsiistiksi opettaminen on ollut äärettömän helppoa, mutta yksinoloharjoitukset taas ovat vaatineet hieman järjestelyä. Välillä täytyy lähteä ulkoilemaan ilman pentua ihan vain siksi, että pentu saa harjoitella myös kotona yksinolemista.

Yksinollessaan Armi on osoittanut pientä kiinnostusta muun muassa herkullista puista keinutuolia kohtaan, ja pureskelun tarve ohjattiin pikaisesti sopivampaan kohteeseen. Tikkurila-purutikut ovat olleet sopivia colliepennun puruvoimalle. Nyt 5 kuukautta vanhalla Armilla vaihtuvat hampaat, ja hammaskeiju on tuonut tyynyn alle Hammastikkurilaa osaksi päivittäistä hampaidenhoitoa. Hammastikkurila on ollut riittävän pehmeää harvahampaiselle koiranpennulle, mutta silti auttanut ienten kutinaan. Niin, ja se keinutuolikin on nyt saanut olla rauhassa.

Pentukoira Armi nukkuu päiväunia omassa pedissä
Tutustu Vimpeli-penturuokaanTutustu purutuotteisiin

Kirjoittaja ja Armi-pennun omistaja on Reetta Haapasalo, joka työskentelee Dagsmark Petfoodilla vastuullisuuspäällikkönä.

 

Takaisin blogiin