Kotimainen hyönteinen kissanruokien raaka-aineena 

Kotimainen hyönteinen kissanruokien raaka-aineena 

Olemme aloittaneet yhteistyön elintarviketeollisuuden sivuvirtoja hyödyntävän Volaren kanssa. Volare toimittaa kotimaista mustasotilaskärpäsen toukkaa kissanruokiemme raaka-aineeksi. Tuomalla kotimaisen hyönteisen osaksi kissanruokia annamme hyvän kiertää entistäkin paremmin.

Hyvää hyönteisproteiinia

Mustasotilaskärpäsen toukka on vastuullinen ja kestävää kehitystä tukeva raaka-aine, joka sopii proteiinipitoisuutensa ja rasvahappokoostumuksen ansiosta erinomaisesti lemmikinruokiin. Toukan tuotanto vie perinteistä lihatuotantoa merkittävästi vähemmän tilaa ja energiaa sekä tuottaa vähemmän päästöjä. Toukat myös käyttävät tehokkaasti ravintonaan elintarviketeollisuuden sivuvirtoja, kuten hävikkiperunaa.

“Kissat ovat lihansyöjiä, jotka tarvitsevat proteiinipitoista terveellistä ja tasapainoista ravintoa, jossa ei ole mukana viljoja tai lisättyä sokeria. Me Dagsmarkilla panostamme vahvasti vastuullisuuteen ja tuotekehitykseen, minkä vuoksi Volaren kotimainen hyönteisproteiini onkin mainio lisä raaka-aineisiimme. Tämä ravitseva, pienemmän hiilitassunjäljen tuottava raaka-aine tekee hyvää niin kissoille kuin ympäristölle”, sanoo Dagsmarkin markkinointijohtaja Janica Finneman.

Kissojen tarpeisiin ja makuun

Kotimaista hyönteisproteiinia käytetään Dagsmark GEPARDI -pateessa ja Dagsmark PUUMA -hyytelössä yhdistettynä kotimaiseen tuoreeseen kanaan, joka saadaan elintarviketeollisuuden sivuvirroista. Näiden kahden laadukkaan proteiinin yhdistelmästä syntyy maukas, terveellinen ja tasapainoinen ruoka.

”Jokainen kissanomistaja tietää, kuinka valikoivia ruokailijoita kissat ovat ja siksi onkin erityisen hienoa, että hyönteisproteiinimme on valikoitunut juuri kissanruokien raaka-aineeksi. Kriittisen kissoista koostuvan makuraadin hyväksyntä kertoo tuotteen maistuvuudesta ja laadusta”, toteaa Volaren toimitusjohtaja Tuure Parviainen.

Takaisin blogiin