Vastuullisesti valmistettua suomalaista lemmikinruokaa

Vastuullisesti valmistettua suomalaista lemmikinruokaa

Dagsmark Petfoodilla vastuullisuus sykkii toiminnan sydämessä. Meillä vastuullisuus tarkoittaa ympäristövastuuta, sosiaalista vastuuta ja taloudellista vastuuta. Ympäristö ei ole vain resurssi, vaan sen parempi tila on yksi tavoitteistamme.

”Vastuullisuus on kuulunut erottamattomasti Dagsmark Petfoodin liiketoimintaan alusta asti ja kattaa koko arvoketjun. Lemmikkien hyvinvointi on toimintamme keskiössä, joten meille on erityisen tärkeää varmistaa tuotteidemme laatu ja turvallisuus”, sanoo toimitusjohtaja Laura Strömberg Dagsmark Petfoodilta.

”Vastuullisuus on terminä paljon käytetty ja tarkoittaa eri ihmisille eri asioita. Siksi onkin tärkeää, että yritykset avaavat mahdollisimman tarkasti, mitä he tarkoittavat vastuullisuudella. Dagsmarkilla vastuullisuus tarkoittaa ympäristövastuuta, sosiaalista vastuuta ja taloudellista vastuuta. Se on meillä kestävän liiketoiminnan lähtökohta”, jatkaa Dagsmarkin vastuullisuuspäällikkö Reetta Haapasalo.

Vastuunkantoa lemmikeistä, ympäristöstä ja yhteisöstä

Dagsmarkin vastuullisuusohjelma rakentuu yrityksen arvomaailman pohjalta ja antaa linjaukset siihen, mihin yrityksessä keskitytään seuraavien vuosien aikana. Vastuullisuusohjelman osa-alueita ovat onnellinen ja hyvinvoiva lemmikki, kestävä ja vastuullinen lemmikinruoanvalmistus sekä hyvinvoiva yhteisö ja yhteiskunta. Vastuullisuusohjelma päivitetään neljän vuoden välein.

”Toimintaa tarkastellaan asetettujen tavoitteiden valossa vuosittain. Yhtenä vastuullisuusohjelman tavoitteena on esimerkiksi ympäristöjärjestelmän käyttöönotto. Ympäristötavoitteiden saavuttamiseksi on laadittu lista konkreettisista toimenpiteistä, joiden toteutumisesta raportoidaan vuosittain ulkopuoliselle taholle”, Haapasalo kertoo.

Vastuullisuusohjelman tavoitteet 2021–2024

Onnellinen ja hyvinvoiva lemmikki

 • Työskentelemme lemmikkien hyvinvointi edellä ja seuraamme sekä kehitämme tuotteiden laatua jatkuvasti.
 • Otamme huomioon asiakkaidemme toiveet ja palautteet sekä jaamme tietoa.
 • Autamme pienentämään lemmikinpidon hiilitassunjälkeä.
 • Ylläpidämme ja kehitämme erityisosaamistamme koko ajan.

Kestävä ja vastuullinen lemmikinruoanvalmistus

 • Edistämme tuotannon läpinäkyvyyttä ja alkuperän jäljitettävyyttä lemmikkialalla ja sitoudumme vähentämään hävikkiä. Huolehdimme kestävästä hankinnasta.
 • Seuraamme toimintamme ympäristövaikutuksia ja vähennämme omia päästöjämme. Parannamme vesi- ja energiatehokkuuttamme sekä suosimme uusiutuvaa energiaa.
 • Otamme ympäristöjärjestelmän käyttöömme.

Hyvinvoiva yhteisö ja yhteiskunta

 • Huolehdimme henkilöstömme työhyvinvoinnista ja työturvallisuudesta.
 • Annamme henkilöstöllemme mahdollisuudet kehittää ammattitaitoaan ja tuemme opiskelua työn ohella.
 • Edistämme Loimaan elinvoimaisuutta luomalla työpaikkoja.
 • Huolehdimme liiketoimintamme eettisyydestä, kannattavuudesta, kilpailukyvystä ja tehokkuudesta.
Dagsmarkin vastuullisen arvoketjun piirroskuvaus, tuotekehitys, kierrätys

Vastuullisuus kestävän liiketoiminnan lähtökohtana

Haapasalon mukaan ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti vastuullisen ja kestävän liiketoiminnan kehittämisen tulisi olla kaikkien yritysten tavoite. Nyt yrityksen vastuullisuuden selvittäminen ja esimerkiksi viherpesun tunnistaminen on paljolti asiakkaan vastuulla. On tärkeää laittaa yritykset vastuuseen siitä, millaisia tuotteita ja palveluita markkinoilla on.

”Valitsemalla Dagsmarkin lemmikinomistaja tukee rehellistä ja läpinäkyvää työtä, josta maksetaan kaikki verot Suomeen. Päästösäästöjä verrokkituotteisiin verrattuna tuovat ympäristöystävällisimpien eläinperäisten proteiinien käyttö, kotimaisen elintarviketuotannon sivuvirtojen hyödyntäminen ja raaka-aineiden lyhyet kuljetusmatkat.”

Tutustu tarkemmin vastuullisuusohjelmaamme.

 

Takaisin blogiin