Vastuullisuus

Lähiruokaa lemmikillesi

Vastuullisia valintoja

Dagsmark Petfood kantaa vastuunsa niin lemmikeistä, työntekijöistään kuin ympäristöstäkin. Olemme avoimia tuotantoprosseistamme ja valinnoistamme. Laskemme hiilitassunjälkemme vuosittain ja teemme toimenpiteitä laskennan perusteella. Tutustu tästä uuteen vastuullisuusohjelmaamme (pdf)

Avainlippu-merkki, kertoo kotimaisesta tuotteesta
Dagsmarkin vastuullisen arvoketjun piirroskuvaus, tuotekehitys, kierrätys

Eettiset periaatteet

Yhtiömme arvot antavat yhteiset suuntaviivat koko henkilöstöllemme. Noudatamme meitä koskevia lakeja, säädöksiä, määräyksiä, sääntöjä ja sopimuksia. Emme tingi ympäristövelvoitteistamme. Odotamme myös yhteistyökumppaneiltamme vastuullista toimintaa.

  • Toimintamme on läpinäkyvää, avointa ja rehellistä.
  • Olemme vastuullisia yrityskansalaisia.
  • Takaamme turvallisen ja reilun työympäristön kaikille.

Raaka-aineet

Tärkeimmät kriteerimme ovat raaka-aineiden laatu ja puhtaus. Tarjoamme lemmikillesi kotimaista lähiruokaa, joka on maistuvaa ja turvallista. Etsimme jatkuvasti uusia ekologisia raaka-aineita käyttöömme.

Kana

Kotimainen broileri on useiden tuotteittemme proteiinin lähde. Lihalajeista juuri sitä tuotetaan kilomääräisesti eniten. Käyttämämme broilerinlihajauho valmistetaan aina elintarvikekelpoisista eläimistä.

Silakka ja kilohaili

Kotimaiset silakka ja kilohaili ovat kalapohjaisten ruokiemme perusta. Villi Itämeren kala on ekologinen raaka-aine: se on osa luonnollista ekosysteemiä ja kalastetaan suoraan merestä ravinnoksi.

Peruna

Peruna on ravintorikas juures, jonka kotimainen saatavuus on hyvä. Kypsä peruna sulaa koiran ruoansulatuskanavassa erinomaisesti ja on näin ollen mainio raaka-aine myös Dagsmarkin-tuotteille.

Kaura

Kaura tunnetaan vatsaa hellivistä kuiduistaan, ja se sopiikin myös monelle herkkävatsaiselle koiralle. Kun kaura kuoritaan ja kypsennetään, pystyy koira hyödyntämään sen ravintoaineet varsin tehokkaasti. Käytämme vain kotimaista kauraa.

Metsämarjat

Metsämarjarouheemme sisältää useita kotimaisia marjalajikkeita, jotka on kuivattu ja rouhittu. Marjojen terveyshyödyt perustuvat niiden sisältämiin suuriin vitamiinimääriin ja kuituihin.

Pellava

Pellava on ravinnerikas ja kotimainen kasvi, joka sisältää hyviä rasvahappoja. Sen siemenissä on runsaasti kuitua, proteiinia ja kivennäisaineita. Pellava imeytyy hyvin ja sopii koiran ruokavalioon erinomaisesti.

Rypsiöljy

Rypsiöljy on hyvä rasvahappojen lähde. Se sisältää vain vähän tyydyttynyttä rasvaa, mutta sitäkin enemmän terveellisiä rasvoja. Rypsiöljyssä on E- ja K-vitamiineja sekä kasvisteroleja. Kestävästi tuotettua rypsiöljyä saadaan vaivattomasti Suomesta.

Kananrasva ikoni, piirroskuva, voipaketti, ruskea

Kananrasva

Kananrasva on hyvä rasvahappojen lähde, ja se tekee ruoasta maistuvampaa. Käytämme kananrasvaa kissanruoissamme sekä koirien Vimpeli-penturuoassa. Kissoille eläinrasva on tärkeä energianlähde ja ravintoaine, ja koiranpennut saavat siitä kaipaamaansa lisäenergiaa.

Tuotanto

Kun valitset Dagsmark-tuotteen, voit luottaa siihen, että se on valmistettu Suomessa.

Kotimainen tuotanto ja paikallisten työllistäminen ovat meille kunnia-asioita, joista emme tingi. Tehtaamme sijaitsee Loimaan Mellilässä, Varsinais-Suomessa. Oman tuotannon lisäksi meillä on alihankintavalmistusta muutamien suomalaisten toimijoiden kanssa. Lähivuosina teemme merkittäviä investointeja tehtaaseemme. Tavoitteemme on rakentaa Suomen ensimmäinen kiertotaloutta hyödyntävä, ekologinen, lemmikkiruokatehdas.

Ota yhteyttä
Dagsmark tuotanto - Mellillä kartalla