Hyviä tassunjälkiä vuonna 2022

Hyviä tassunjälkiä vuonna 2022

Vastuullisuus merkitsee meille konkreettisia toimintatapoja ja -periaatteita, jotka näkyvät niin raaka-ainevalinnoissamme kuin tuotannossamme ja kulkevat mukanamme asiakkaillemme sekä yhteistyökumppaneillemme.

Lemmikinruokamme valmistetaan vastuullisesti, läpinäkyvästi ja jäljitettävästi. Meillä on oma vastuullisuusohjelma sekä ympäristöjärjestelmä, jotka ohjaavat toimintaamme. Tuemme vuosittain myös eläinten ja ympäristön hyväksi tehtävää tärkeää työtä eri tavoin.

Lemmikinruokalahjoituksia meillä ja maailmalla

Tänä vuonna olemme lahjoittaneet hyväntekeväisyyteen 12 000 kg kissanruokaa ja 8000 kg koiranruokaa. Olemme saaneet olla mukana mieltä lämmittävissä tapahtumissa, kuten Lemmikkien leipäjonossa, jossa jaettiin lemmikinruokaa sitä tarvitseville.

Vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen olemme tehneet myös ruokalahjoituksia Ukrainan lemmikeille Eläimille apua – ilman rajoja ry:n kautta. Yhdistys perustettiin Ukrainan sodan alussa auttamaan eläimiä kriisialueilla ja Ukrainan eläimet ovat sen ensimmäinen avustusprojekti. Toiminta on täysin vapaaehtoisten vetämää.

Ukrainassa autettavat eläimet ovat pääasiassa jätettyjä lemmikkejä, joita eläinsuojat ja muut yksityishenkilöt ovat ottaneet hoitaakseen. Yhdistyksen yhteistyökumppaneihin kuuluu brittiläinen Breaking the Chains, joka on jakanut lahjoituksia erittäin haastaviin kohteisiin ja auttanut loukkaantuneita koiria ja kissoja turvallisemmille alueille.

Toisena yhteistyökumppanina on Alankomaiden suurin ja vanhin eläinsuojeluyhdistys House of Animals, joka on sitoutunut auttamaan noin 120 000 eläintä Ukrainassa. Yhdistys rekisteröi kaikki avunsaajat ja jokainen heistä kuittaa saamansa avustukset. Näin vältetään lemmikinruokien joutumista mustaan pörssiin.

Rekku Rescuen toimintaa tukemassa

Asiakkaidemme valitsema hyväntekeväisyyskohteemme on tänä vuonna ollut Rekku Rescue, jolle lahjoitamme kissanruokiemme vuosituotosta 2 %. Pidimme poikkeuksellisten aikojen vuoksi myös verkkokauppamme auki Black Friday -viikonloppuna ja lahjoitamme sen aikana kertyneestä myynnistä peräti 20 % Rekku Rescuelle.

Rekku Rescue auttaa kissoja sekä koiria Suomessa ja Virossa. Se tekee pitkäjänteistä ja ennaltaehkäisevää työtä kodittomien eläinten määrän vähentämiseksi sekä eläinten aseman ja hyvinvoinnin parantamiseksi.

Lue lisää vastuullisuudesta Dagsmarkilla
Takaisin blogiin