Ohita ja siirry sisältöön
Ostoskori
Tarkista nämä asiat valitessasi kissanruokaa

Tarkista nämä asiat valitessasi kissanruokaa

Tiesitkö, että lemmikinruoan valmistajien ei ole pakko ilmoittaa lemmikinruoan ja sen raaka-aineiden alkuperää? Pakkauksesta ei aina käy ilmi esimerkiksi, mistä tuotteessa käytetty liha tulee – puhumattakaan missä olosuhteissa se on kasvanut. Kaukaa tulevat raaka-aineet myös lisäävät tuotteen hiilijalanjälkeä.  Näihin asioihin kannattaakin kiinnittää huomiota, kun valitsee kissalleen ruokaa.

Raaka-aineiden alkuperä

Lemmikinruoan raaka-aineiden alkuperä ja tuotannon vastuullisuus eivät välttämättä ole helposti selvitettävissä. Laki ei ainakaan vielä vaadi ilmoittamaan niitä, joten suuressa roolissa on valmistajien oma halu kertoa tuotantoprosessistaan ja käyttämistään raaka-aineista.

Menikö vaikeaksi? Ei, jos valitsee suomalaisen lemmikinruoan. Suomessa tuotettu ruoka on lähtökohtaisesti turvallista ja puhdasta, koska tuotantoprosesseja valvotaan tarkkaan. Kotimainen valmistus ja kotimaiset raaka-aineet kertovat siis laadusta ja keventävät samalla tuotteen hiilitassunjälkeä, kun esimerkiksi raaka-aineita ei kerätä ympäri Eurooppaa tai vielä kauempaa.

Tuotannon vastuullisuus

Me Dagsmarkilla olemme perustamisestamme lähtien nostaneet esiin vastuullisuuden ja raaka-aineiden alkuperän tärkeyden lemmikinruoan tuotannossa. Kissanruokamme valmistetaan Loimaan Mellilässä puhtaista laadukkaista raaka-aineista.

Tuotannon vastuullisuutta ohjaa oma vastuullisuusohjelmamme, jonka kulmakivinä ovat onnellinen lemmikki, vastuullinen lemmikinruoanvalmistus sekä hyvinvoiva yhteisö ja yhteiskunta. Ekokompassi-sertifioitu ympäristöjärjestelmä ja joka vuotinen hiilitassunjäljen laskenta ovat esimerkkejä vahvasta halusta panostaa kestävään kehitykseen.

Lyhyt raaka-aineluettelo

Kissanruokamme ovat maukkaita ja proteiinipitoisia. Kaikki käytetty liha eli kana, kalkkuna ja nauta ovat kotimaisia. Raaka-ainelista on pidetty mahdollisimman lyhyenä, eikä mukana ole mitään turhaa ja tarpeetonta.

Kissan kuivaruoat ovat täysravintoa ja yli 90 % niiden proteiinista on eläinperäistä. Märkäruoissa hyytelöt ovat täysravintoa ja kastikkeet täydennysravintoa. Niiden lihapaloissa on yli 85 % lihaa. Ruoissa ei ole lainkaan viljaa, soijaa tai säilöntä- ja väriaineita. Tuotteilla on Avainlippu.

Kotimaiset kuivaruoat kissojen eri tarpeisiin

Dagsmark kissankuivaruokien ryhmäkuva
  • Dagsmark ILVES: kana

  • Dagsmark TIIKERI: kana, isompi nappula ja dental-ominaisuus

  • Dagsmark PUUMA: kana ja mustasotilaskärpäsen toukka, kevyempi valinta leikatuille ja seniorikissoille

Tutustu kuivaruokiimme

Kotimaiset märkäruoat kastikkeessa ja hyytelössä

  • Dagsmark ILVES: kana

  • Dagsmark TIIKERI: kana-kalkkuna

  • Dagsmark LEOPARDI: kana-nauta

Tutustu märkäruokiimme

 

Takaisin blogiin