Turvallinen koti koiranpennulle

Turvallinen koti koiranpennulle

TURVALLISTA TUTKIMISTA JA TASSUTTELUA

Koiranpennut ovat innokkaita tutustumaan eri paikkoihin sekä pureskelemaan ja maistelemaan melkein kaikkea eteensä sattuvaa. Myös pissahätä saattaa iskeä kesken leikin ja yleensä keskellä sitä hienointa mattoa. Tästä syystä pennun tullessa kotiin kannattaa piilottaa sen ulottuvilta kaikki vaarallinen tai myrkyllinen ja estää sen pääsy vaarallisiin paikkoihin, joissa se voi loukata itsensä. Pennulle on hyvä rajata turvallinen tila, jossa se voi huoletta nukkua, leikkiä ja touhuta.

PIDÄ PENTU POIS VAARALLISISTA PAIKOISTA

Käy ennen pennun saapumista läpi kaikki ne tilat, missä pentu tulee liikkumaan. Estä pääsy ei-toivottuihin paikkoihin, kuten pieniin ja kapeisiin koloihin tai korkeisiin paikkoihin, joista pentu voi pudota.

Vaaranpaikkoja pennulle ovat esimerkiksi portaikot, joissa se voi satuttaa itsensä. Ne kannattaakin rajata aluksi siten, ettei pentu pääse kulkemaan niissä. Portaissa kulkemista on hyvä alkaa harjoitella vähitellen valvotusti.

ESTÄ LIUKASTELUT JA TÖRMÄILYT

Liukkaat alustat, kuten laatta- tai laminaattilattiat, saattavat aiheuttaa kömpelösti tai liian suurella tilannenopeudella liikkuvalle pennun vielä kehittymässä olevalle keholle ongelmia. Ne onkin hyvä peittää esimerkiksi liukumattomilla matoilla niin, ettei pentu pääse liukastelemaan ja mahdollisesti satuttamaan itseään.

PIILOTA VAARALLISET AINEET, ASIAT JA ESINEET

Varmista, että kaikki pennulle mahdollisesti haitallinen purtava on poissa sen kuonon ulottuvista. Tällaisia ovat esimerkiksi myrkylliset huonekasvit, erilaiset puhdistus- ja pesuaineet sekä muovipussit. Ota myös huomioon, että useat ihmisten herkut ovat koirille vaarallisia, joten älä jätä pöydille helposti saataville esimerkiksi suklaata tai ksylitolia.

Suojaa sähköjohdot pennulta ja varo ehtiväistä pentua aina sulkiessasi erilaisia ovia, koska se voi nopeasti livahtaa niistä tai jäädä väliin. Pentu on usein vikkelä ja utelias, eikä se osaa itse varoa.

VALITSE TURVALLISIA LELUJA JA VALVO PENTUA

Pennut rakastavat leluja, mutta kaikki lelut eivät rakasta teräviä naskalihampaita. Anna koiralle siis vain kestäviä ja turvallisia leluja, joilla se voi leikkiä valvonnassasi. Poista aina lelut, jos huomaat niiden menneen rikki jostain kohtaa. Leluista irronneet osat ja täytemateriaali voivat saattaa koiran hengenvaaraan, jos se erehtyy syömään niitä.

Kiinnitä huomiota myös koiran puruluiden turvallisuuteen ja valvo niiden syöntiä. Varmista, ettei puruherkusta irtoa vaarallisen kokoisia tai muotoisia paloja ja kerää sellaiset heti pois. Kotimaiset purutuotteet ovat hyvä valinta.

Takaisin blogiin