Koiranpennun tulo kotiin

Koiranpennun tulo kotiin

NÄIN VALMISTAUDUT PENNUN TULOON

Tee kodistasi pentuturvallinen eli suojaa pennulta niin vaaralliset kuin sinulle arvokkaat asiat. Älä anna pennun päästä nakertelemaan sähköjohtoja tai pissaamaan suosikkimatollesi, vaan piilota nämä pois sen ulottuvilta. Varaudu myös siihen, että pennun terävien naskalihampaiden uhreiksi voivat joutua niin tuolinjalat, listat kuin moni muukin sen eteen päätyvä asia.

Varaa pennulle turvallinen rajattu tila kodissa, jossa se voi nukkua ja touhuta huoletta yksinollessaan. Hanki pennulle etukäteen sopivaa penturuokaa. Kannattaa kysyä kasvattavalta, mitä ruokaa pentu on tottunut syömään. On tärkeää, ettei ruokaa vaihdeta äkillisesti, vaan ruoanvaihdon tulee aina tapahtua vähitellen.

Hanki pennulle kaulapanta tai valjaat, talutushihna, oma ruoka- ja vesikuppi, peti, leluja sekä kynsisakset ja hammasharja. Pissa-alustoista voi olla hyötyä sisäsiisteyden harjoittelussa, koska ne imevät sanomalehtiä paremmin nesteen sisäänsä. Kuljetuslaatikosta voi olla hyötyä jo hakumatkalla, etenkin jos haet pennun yksin.

HAKI NÄMÄ ENNEN PENNUN KOTIIN TULOA:

  • kaulapanta tai valjaat
  • talutushihna
  • ruoka- ja vesikuppi
  • peti
  • leluja
  • kynsisakset
  • pissa-alustat tai sanomalehtiä

KOIRANPENNUN HAKEMINEN KASVATTAJALTA

Koiranpennun hakeminen kotiin kasvattajalta on jännittävä hetki kaikille ja uuden alku. Koirapennut ovat luovutushetkellä yleensä noin 8 viikon ikäisiä. Pennun hakemiseen on hyvä varautua matkan kestosta ja kulkuneuvosta riippuen ainakin juomavedellä, pyyhkeellä ja pissa-alustalla sekä yksin matkustaessasi kuljetuskopalla.

PENNUN ENSIMMÄISET PÄIVÄT UUDESSA KODISSA

Anna pennun tutustua rauhassa uuteen ympäristöönsä ja perheenjäseniin. Esittele pennulle sen oma paikka, jossa on peti, leluja, vesikuppi sekä pissa-alusta. Vietä aikaa ja leiki pennun kanssa, mutta muista antaa sen nukkua häiriöttä. Pentu tarvitsee paljon unta, koska kasvaminen ja uuden opettelu vievät paljon energiaa.

Kotiutumisvaiheessa on tavallista, että pentu nukkuu normaalia enemmän. Sen ruokahalu voi olla heikko ensimmäisinä päivinä, kun se ei ole vielä tottunut uuteen ympäristöönsä. Ensimmäisenä yönä kannattaa nukkua lähellä pentua, jotta se tuntee sinun läsnäolosi eikä ole yksin.

Aloita pennun kouluttaminen mahdollisimman nopeasti. Ensimmäisiä tärkeitä koulutusaskelia ovat pennun sisäsiisteyden ja yksinolon opettaminen sekä pennun sosiaalistaminen. Aloita heti myös koiranpennun käsittely, jotta se tottuu siihen, että esimerkiksi sen hampaita tai tassuja tutkitaan.

Ratkaisua nirsoiluun voi hakea myös ruokintatapoja muuttamalla, esimerkiksi tihentämällä ruokintaväliä ja pienentämällä yksittäistä annosta, lisäämällä liikunnan määrää ja aktivoimalla koiraa ruoan saamisessa. Nirsolle koiralle ei kannata pitää ruokaa vapaasti tarjolla.

Takaisin blogiin