Uuden pennun opas

Uuden pennun opas

Tässä on lyhyt opas siitä, miten voit huolehtia uudesta pennusta sen ensimmäisenä vuotena:

  1. Eläinlääkärissä Käynti: Varmista, että pentu on terve. Vie pentu eläinlääkärin tarkastukseen mahdollisimman pian sen jälkeen, kun se on tullut kotiisi. Eläinlääkäri antaa pennulle tarvittavat rokotukset ja tekee terveystarkastuksen.

  2. Ravinto: Pentu tarvitsee korkealaatuista penturuokaa kasvaakseen ja kehittyäkseen terveesti. Noudata paketin ohjeita tai kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi sopivan ruokamäärän määrittämiseksi.

  3. Koulutus: Alusta alkaen pennulle on opetettava peruskäyttäytymistä, kuten istumaan, makaamaan ja tulemaan luokse, kun sitä kutsutaan. Käytä positiivista vahvistusta palkitsemalla pentu jokaisen onnistuneen suorituksen jälkeen.

  4. Sosiaalistaminen: On tärkeää, että pentu tottuu muihin ihmisiin ja eläimiin, jotta se kehittyy tasapainoiseksi aikuiseksi. Aloita sosiaalistaminen pentujen turvallisilla alueilla ja varmista, että kaikki kokemukset ovat positiivisia.

  5. Liikunta ja Leikki: Pennut ovat energiaa täynnä ja tarvitsevat paljon leikkiä ja liikuntaa. Varmista, että pentusi saa tarpeeksi fyysistä ja henkistä stimulaatiota.

  6. Hampaiden Hoito: Pentujen hampaiden hoito on aloitettava varhain. Harjaa pennun hampaita säännöllisesti ja tarjoa sille turvallisia pureskeluleluja.

  7. Pentusuojelu: Pentusuojelu tarkoittaa, että pidät kotisi turvallisena pennulle. Tarkista, ettei lattialla ole mitään, mihin pentu voisi kuristua tai mikä voisi olla haitallista.

  8. Säännölliset eläinlääkärin tarkastukset: Vie pentu säännöllisesti eläinlääkärin tarkastukseen. Ensimmäisen vuoden aikana on tärkeää tarkkailla pennun terveyttä ja kehitystä.

  9. Rakkaus ja huolenpito: Muista aina, että pentusi tarvitsee paljon rakkautta ja huolenpitoa. Rakkauden ja kiintymyksen osoittaminen pennullesi auttaa vahvistamaan teidän välisiä sidettänne ja edistää sen onnellista ja terveellistä elämää.

Takaisin blogiin