Kissan iho-ongelmat

Kissan iho-ongelmat

IHOTTUMA JA KUTINA

Yleisimmät iho-ongelmat näkyvät kissalla ihottumana, kutinana, pään ravisteluna, selässä nykivänä liikkeenä, karvojen pois nuolemisena, nykertämisenä tai rappaamisena. Taustalla voi olla allergiaa, atooppista ihottumaa sekä ulkoloisia. Liiallinen karvojen nuoleminen ja kaljujen kohtien ilmestyminen voi johtua myös stressistä.

Ihottuman syyn selvittämisessä on tärkeää kiinnittää huomiota kissan käyttäytymiseen, pitää päiväkirjaa muutoksista ja ottaa yhteyttä kissoihin erikoistuneeseen eläinlääkäriin. Jos allergia, atopia ja ulkoloistartunta saadaan suljettua pois ja taustalla arvioidaan olevan stressi, kannattaa apua hakea kissoihin erikoistuneelta eläintenkouluttajalta.

KISSAN SIENITARTUNNAT

Kissoilla voi esiintyä erilaisia sienitartuntoja. Tavallisempia ne ovat ulkomailla, esimerkiksi löytöeläinkodeissa. Sienitartunnat voivat tarttua eläinlajilta toiselle ja myös ihmiseen. Siksi on syytä viedä kissa heti eläinlääkäriin hoidettavaksi, jos epäilet sienitartuntaa.

Kissa voi saada sieni-infektion saastuneesta ympäristöstä ja tarvikkeista tai muista eläinlajeista, kuten jyrsijöistä. Sieni-infektiot ei välttämättä aiheuta kissoilla oireita, mutta vakavimmin sairastuneilla kissoilla esiintyy voimakasta ihotulehdusta. Se voi levitä herkästi laajallekin alueelle, jolloin kissa voi menettää karvoituksensa näiltä alueilta jopa pysyvästi.

Takaisin blogiin