Kissan korvatulehdus

Kissan korvatulehdus

KORVATULEHDUKSEN OIREET

Kissojen korvakäytävässä on normaalisti bakteereja ja hiivaa. Jos niiden tasapaino järkyttyy, alkaa muodostua eritteitä. Nämä eritteet ärsyttävät korvaa, mikä tuntuu kutiamisena. Korvan tai sen ympäristön raapiminen voi pahentaa tilannetta ja aiheuttaa korvatulehduksen lisäksi iho-ongelmia. Raapimisen ohella yleisimpiä oireita ovat pään ravistelu sekä tulehtuneen korvan päätä vasten painaminen. Korvat voivat näyttää likaisilta ja haista pahalle.

SYY VOI OLLA ALLERGIA TAI ULKOLOINEN

Kissan korvatulehduksia aiheuttavat useimmiten ruoka-aine- tai muut allergiat sekä ulkoloiset, kuten korvapunkit tai sikaripunkit. Ne muodostavat kahvinporon näköistä eritettä korvaan.

Joskus korvatulehduksien aiheuttajana voi olla korvakäytävään joutunut vierasesine tai polyypit. Kostea ja lämmin ympäristö, liiallinen korvien puhdistaminen ja ahtaat korvakäytävät voivat lisätä korvatulehduksen riskiä sekä pahentaa tulehdusta.

Kissan korviin ei ole suotavaa laittaa mitään ilman eläinlääkärin määräystä. Jos epäilet korvatulehdusta, varaa aika eläinlääkäriin.

Takaisin blogiin